婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

Kkiu 發表於 18-4-13 14:48
呻完就散
坐完月就同個女分開住, 囡囡就同爺爺嫲嫲住, 我就同老公住。因為要返工,收工又夜,一個禮拜入去搵b ...

帶左返屋企邊個照顧?

洋房

回覆 藍尾巴 的帖子

除左一星期見一次, 逢星期六晚或者紅日假期我都會湊佢返去訓, 最後一日假期夜晚先送佢返去既, 因為6299住TKO,我就住TST,返工都係TST,夜晚收工接佢出黎佢都訓啦, 朝早送佢返去再出返去返工又超級累, 日日都咁樣唔係唔得...但係身體會虛脫-.-病左仲慘!
其實個女都痴我既, 一返到去都叫即刻大叫媽媽~~~前晚返去臨走前打算哄佢訓覺先走, 囡囡自己走上床,然後拍拍枕頭望住我叫媽媽(應該係叫我陪佢訓, 平時我都咁做扮訓覺叫佢陪我訓), 但係果張係6299既床我就拒絕左佢, 果下眼濕濕勁想帶走個女返去

別墅

Kkiu 發表於 18-4-14 16:29
回覆 藍尾巴 的帖子

除左一星期見一次, 逢星期六晚或者紅日假期我都會湊佢返去訓, 最後一日假期夜晚先送佢 ...

您搬番去將軍澳唔得嗎?
tko 同tst 都唔係好遠姐
好多大西北人出九龍番工都一日二知約三個鐘啦

大宅

Kkiu 發表於 18-4-14 15:18
我老公一直都冇主動去傾過,完全冇想接返個女返黎住既諗法,問親佢都話「唔知呀」, 所以其實我都有諗過唔理我 ...

原來我誤會你想搬回99家方便睇女兒成長, 但唔係好明, 你家有間房擺滿6299雜物, 關你平時接返睇女成長有咩關係?你都講平時都累點湊~ 想清間房請工人?

大宅

Kkiu 發表於 18-4-14 16:29
回覆 藍尾巴 的帖子

除左一星期見一次, 逢星期六晚或者紅日假期我都會湊佢返去訓, 最後一日假期夜晚先送佢 ...

感覺唔到你有幾想接返個女一齊住
自己俾藉口自己

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主

因住個女以後吾跟你⋯⋯

子爵府

親子王國15週年勳章

坐言起行,清雜物同請工人先,自會願望成真,只呻不做何來改變。

男爵府

回覆樓主

為左小朋友,冇乜唔得,唔要個老公都仲得!
自己住易話圍好多啦,可以請工人嘛,執好間雜物房,俾工人同囡囡一齊訓,咁就唔駛6299湊。我之前份工都早出晚歸,見仔女時間唔多,但為左佢地,我連工都轉埋,少D錢咪少D錢,仔女關係無價架

琥珀宮

呻完就散
坐完月就同個女分開住, 囡囡就同爺爺嫲嫲住, 我就同老公住。因為要返工,收工又夜,一個禮拜入去搵b ...

將間房d野掉晒去就得啦,再請工人,個女唔係自己身邊,咁生黎做咩,我諗我會痴線

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請工人啦,你諗住讀書係邊邊?我以前將軍澳沙田晚晚兩邊走,係辛苦架,到阿囡讀n,決定要跟返自己,請工人囉,無得諗

伯爵府

回覆樓主

完全接受唔到一星期見女一次。
你6299都算唔錯,晚晚幫你湊。
請姐姐返自己度啦,冇可能長期咁。
冇位住只係籍口,人地公屋都可以請工人

男爵府

呻完就散
覺得仔女一定希望跟爸媽,咁女女都會好唔開心,

水晶宮

我老公一直都冇主動去傾過,完全冇想接返個女返黎住既諗法,問親佢都話「唔知呀」, 所以其實我都有諗過唔理我 ...

你返11-8、現實問題係一定要有工人、仲要係好果隻、唔係育嬰園同返學都幫唔到你...
其實你6299日夜湊都辛苦、你咁夜返真係只能做假日父母

別墅

你兩公婆都翻工,又有多間房,請個工人有幾咁難?
問心其實你自己話想接翻個女都係一半一半姐?
你講既所有問題根本就可以解決
6299話唔肯放唔通就真係唔放咩,邊個先係bb媽媽?
老公話唔知你米自己決定囉
你係要接翻個女既冇人可以阻你,你接翻佢係天經地義

洋房

唔要個老公都仲得!!! 都有討論過請工人, 其實最大個問題係個女既老豆既問題, 呢樣唔得果樣唔知, 根本就冇打算接個女返黎, 倒不如我同佢分開, 帶走個女搵地方住, 轉份朝9晚6既工, 搵返全日有延展既n班做個單親媽媽, 我應該會比依家開心100倍!真係要認真諗諗呢個方案
有人提出搬去將軍澳住, 根本冇可能= =相信要D好抵諗又好EQ既女人先可以同個老公分開住(仲要係一個信任度相當低既老公), 走去搬過去同個老爺、奶奶一齊住~

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

你老公咁態度,個女意外有既?佢根本不想湊女咁款,生完出來掉比老人家就算,老人家算唔話得,你仲唔諗方法到讀書咁點?照跟爺爺嫲嫲住牙?自己生自己負責好應該掛!

洋房

都算係意外既, 自己忘記左打針(太忙,以為自己已經打左-.-超級低能!!!)有左落左個B真係過唔到自己. 不過好感恩自己決定生佢出黎, 佢真係好可愛3= 我都覺得係佢好似好唔願意同個女住咁,講親都十問九唔應~
奇怪在又唔係唔中意個女喎, 帶個女返去佢都陪佢玩帶佢周圍去,都唔知佢咩思想!
所以我企左係到好矛盾, 方法諗左好多, 1)帶走個女唔要老公 2)自己搞店哂直接帶個女返黎
到最後都係掉返個問題比自己- -要自己行出第一步再作打算, 始終船到橋頭自然直吧!!

侯爵府

Kkiu 發表於 18-4-16 12:53
都算係意外既, 自己忘記左打針(太忙,以為自己已經打左-.-超級低能!!!)有左落左個B真係過唔到自己. 我都覺得 ...

用第二方案啦
租迷你倉
裝修房比工人同阿女瞓
裝cam請工人
帶女返屋企住

琥珀宮

有得唔放手嘅咩?你先係合法監護人喎,坦白講,唔覺得你真係好想接返個女返黎囉

首頁

尾頁

跳至