婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yeungmiranda 發表於 18-4-20 00:16
我都好認同呀,呻下姐使晤使鬧呀,晤鍾意咪晤好睇攞

多謝你地陪呻(emoji)

男爵府

Grace13 發表於 18-4-20 09:51
身同感受啦 有d人就係咁樣 越覺得你單純就越踩住你 我99都係一樣 bb出世都話似佢果邊d人 同阿媽一樣都唔似 ...

佢好中意對住bb講話媽咪咩咩咩 即擺明教訓我囉 bb依家先兩個幾月 心諗你要話我不如望住我講啦
之前格硬幫我個仔用大人指甲鉗剪指甲
唔比佢用手套 小 攪到我仔一野畫到自己塊面仔有血架 勁心痛

民房

33154 發表於 18-4-20 09:57
佢好中意對住bb講話媽咪咩咩咩 即擺明教訓我囉 bb依家先兩個幾月 心諗你要話我不如望住我講啦
之前格硬幫 ...

總之就覺得佢做d野係啱 你做d野就係錯 有佢講冇你講 好多時候我真係忍到佢想一把刮死佢

男爵府

Grace13 發表於 18-4-20 10:02
總之就覺得佢做d野係啱 你做d野就係錯 有佢講冇你講 好多時候我真係忍到佢想一把刮死佢
...

係呀

大宅

咪由得佢講囉,,佢話乜都係呀係呀!

男爵府

33154 發表於 18-4-16 10:14
佢依家都wtsapp 問我個孫點 我一張相都唔send比佢 我受夠了 隔幾粒鐘幾隻字回覆 (emoji)你點對我 我點對你 ...

我都係今年做人呀媽
真心搞我小朋友就寸步不讓呀!支持你
我實會頂番轉頭架

不過你99好爆
得閒慢慢分享多d

男爵府

33154 發表於 18-4-17 08:56
我果個賤嘴都話似工人姐姐都唔似我 其實佢咁講我好嬲

我實爆佢
「bb似我係因為我生
99你話佢似姐姐係咩意思?我話你個仔似你隔離屋陳生得唔得呀?」
最好當住老爺面

到佢話講下,講笑姐
你就話「99,呢d笑呀豬呀狗都識講,你敢講我都唔敢聽啦,出到去人地笑你咋」

男爵府

bbbbb001 發表於 18-4-20 22:14
我都係今年做人呀媽
真心搞我小朋友就寸步不讓呀!支持你
我實會頂番轉頭架

為母則強
未生仔時重野係拎唔起依家十幾磅都係咁日抱夜抱
為左個仔咩都做得出

男爵府

bbbbb001 發表於 18-4-20 22:21
我實爆佢
「bb似我係因為我生
99你話佢似姐姐係咩意思?我話你個仔似你隔離屋陳生得唔得呀?」

好正呀 下次試下先

大宅

33154 發表於 18-4-19 13:38
係呀 總之我個仔身體各部位都似佢果邊 係呀無諗過人十月懷胎中間幾辛酸 dd都唔可以似我 好過分 不過d99係 ...

最好笑我奶奶同佢個邊啲人睇我bb啲超聲波相,仲要係黑白個隻已經話似我老公 唔知佢地係點睇既呢?仲要話bb似爸爸好,下個先似你啦
完全冇諗過人陀個時係幾辛苦,不過又係既,我又唔係佢女又唔係佢地個邊啲人,我陀我生係我辛苦姐,佢地點會諗到呢啲丫

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-4-16 19:15

佢喺呢度消失

呢啲人心理唔平衡

伯爵府

唔好意思,可能我咁講會惹起呢度一D媽媽公憤.....

其實BB似邊個,就好似一個人睇另一個人靚唔靚一樣,係各花入各眼,好主觀的事,我真係唔明99講吓BB似佢嗰邊D人,點解媽媽要咁嬲呢?我估,可能關阿99同新抱不嬲關係不太好事,所以一句半句都觸動媽媽神經。

利申:我係人地新抱,老實講,我個仔真係勁似我99同老公,連我自己都覺得。我真心覺得有咩所謂?反正同得嗰個人生仔,實有機會似嗰個男人或佢家人,有咩好嬲呢?而且,似自己一定好嗎?

不過咁,我同99關係唔錯,當然唔係從無不滿的地方,但我覺得佢做99真係算唔錯,唔知係咪咁,所以邊個話我b似佢我都無所謂。

有以上諗法又想表達,係我真心唔明點解咁介意人話個b唔似自己。其實人人睇法不同啫。況且佗十個月含莘如苦都真係未必似自己㗎喎!

男爵府

bonnieonlyone 發表於 18-4-21 16:12
最好笑我奶奶同佢個邊啲人睇我bb啲超聲波相,仲要係黑白個隻已經話似我老公 唔知佢地係點睇既呢 ...

人地個女唔係女 生完更加覺得

男爵府

aidan08 發表於 18-4-23 00:28

其實BB似邊個,就好似一個人睇另一個人靚唔靚一樣,係各 ...

其實由頭到尾無話一定要似媽媽 你睇曬d po先啦

大宅

回覆樓主

唔係話要似晒自己⋯⋯⋯而係當你又陀又生到最後人地講到個仔/女好似唔係你生咁好似完全唔關你事咁,有邊個做媽媽既會開心?

男爵府

bonnieonlyone 發表於 18-4-23 19:28
唔係話要似晒自己⋯⋯⋯而係當你又陀又生到最後人地講到個仔/女好似唔係你生咁好似完全唔關你事咁,有邊個 ...

係 講到完全唔關自己事咁 我果十個月仲要作小產 又入過幾次醫院 果種無助得自己明

別墅

33154 發表於 18-4-20 09:57
之前格硬幫 ...

咁過份,單單打打, 我一定頂唔順話返佢.......

侯爵府

33154 發表於 18-4-14 09:46
最近生左bb 99話第一句叫爸爸先
推住bb車 又話bb係望住爸爸(其實係望住我)
連bb個樣 睡姿都係似佢個女同 ...

我見好多仔仔都係似媽媽
當然都有少數既似爸爸

但我見都係女似爸爸多
仔似媽媽多既

你99接受唔到姐
咁你c6似62定99呢?

子爵府

33154 發表於 18-4-19 13:38
係呀 總之我個仔身體各部位都似佢果邊 係呀無諗過人十月懷胎中間幾辛酸 dd都唔可以似我 好過分 不過d99係 ...

突然諗到 下次借d咦話老公乜都似足62,一d都唔似你呀99
幾時先上到車.....

男爵府

aidan08 發表於 18-4-23 00:28

其實BB似邊個,就好似一個人睇另一個人靚唔靚一樣,係各 ...
吓,似唔似好似各花入各眼?好主觀?怪不得有人堅持自己好似李嘉欣!
似就係似,唔似就唔似,係有標準,點會主觀?難到有人真心會覺得關之琳對眼同姚子羚似?size形狀都唔同,唔可以話你覺得似能似

首頁

尾頁

跳至