夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

MT1933 發表於 18-4-14 15:19
我老婆一向大洗, 佢最近話想要H牌袋, 但我根本無咁多錢買. 點講好?

我係男士區度問...得不到回覆,希望各 ...

你係咪自己衰咗啲物野呀?!

點解會要個甘貴既袋,冇理由唔知老公搵幾多呀…佢有咁既要求,係你衰咗既補償,所以推唔到就家變?

如果係甘就唔好諗點推,就買啦…

純粹個人推斷

男爵府

MT1933 發表於 18-4-15 14:49
各位,唔買比佢,佢會發癲,之後就返鄉下,唔湊細路,之前我要返上去哄返佢。
...
咁呢啲女人就真係要唔過囉,快啲搵人接手湊細路,叫佢快啲返鄉下啊唔好再返嚟

Manwah    發表於 18-5-11 17:32

水晶宮

各位,唔買比佢,佢會發癲,之後就返鄉下,唔湊細路,之前我要返上去哄返佢。
...
如果因為你唔買個袋比佢, 佢連自己小朋友都可以掉低, 依D老婆還要嗎?

大宅

luvkaka 發表於 18-4-19 13:40
如果因為你唔買個袋比佢, 佢連自己小朋友都可以掉低, 依D老婆還要嗎?

真是睇到心寒又心痛!究竟真正的故事衹有樓主明白?

大宅

揀錯老婆

複式洋房

回覆樓主

坦誠同老婆講啦兩公婆

子爵府

回覆樓主

咁平平地求其買個herbag算,不過大六女人好進取

子爵府

s7824 發表於 18-4-14 18:14
H 牌買個布袋都幾萬,皮袋三十萬就好正常
係咪你老婆唔知價,亂咁 up 咋?
如果為個袋就家變,咁咪由佢變 ...

布袋幾萬?你又太誇張吓,想嚇Q死樓主咩

大宅

回覆樓主

叫佢自己儲錢買 我啲袋都係自己儲錢買返來

別墅

Nbs 發表於 18-4-15 15:52
我有個朋友(男)個老婆婚前正常,婚後越來越貪,本身好名牌好靚野,但要求既野越來越貴,最尾又係想要個H ...

咁似我個朋友既又係成日俾佢前妻話唔買野俾佢,唔愛錫佢⋯最後離婚,男既仲要貼錢送佢走

別墅

回覆樓主

買完一次一定有下次,愈買愈貴,你破產都唔得掂啦

水晶宮

yuyuwwp 發表於 18-5-10 21:05
咁似我個朋友既又係成日俾佢前妻話唔買野俾佢,唔愛錫佢⋯最後離婚,男既仲要貼錢送佢走:money$$ ...

haha 呢 d 女人應該有好多

大宅

...

如果唔買袋就返鄕下唔揍細路,咁擺明佢根本就唔愛你同d細路,佢眼中就只有錢!

樓主,好多大陸女人都好貪錢的。如果佢真係咁就走,你還是止蝕離場吧!下次唔好咁儍又揾大陸女人喇!祝你好運!

Manwah    發表於 18-5-11 17:31
3姑6婆    發表於 18-5-11 10:55

複式洋房

...

唔該你醒下啦!

為了物質,連小朋友都不理吖!!!

Manwah    發表於 18-5-11 17:30

別墅

攡牌啦,要袋定要屋企

瑪瑙宮

樓主最後買左咩袋呢?

大宅

畀面勳章

Nancy20090615 發表於 18-5-11 11:17
樓主最後買左咩袋呢?

買咗個紅白藍,
幫佢執衫寄番鄉下,

講笑(emoji)

momososo    發表於 19-1-5 07:09

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

MT1933 發表於 18-4-14 15:19
我老婆一向大洗, 佢最近話想要H牌袋, 但我根本無咁多錢買. 點講好?

我係男士區度問...得不到回覆,希望各 ...
自己 用小的,咪買比佢喇,應該唔使20多萬係咪?

複式洋房

回覆樓主:

老婆係你揀, 為左個袋返大陸?...
無野呀化, 你應該好好諗下點解老婆會變成咁, 應該改變下, 你唔想頭家散, 但你老婆唔係咁諗,佢就係食住你,不過你又鐘意都無計,一個願打一個願捱, 你好好儲錢啦。。。
另外,佢性格咁差, 搵佢湊仔真係好榜樣?....你自己諗下...

Manwah    發表於 18-5-11 17:30

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 MT1933 的帖子

其實你太太應該知你收入, 也應該知自己的家庭狀況...

充大頭鬼呢樣野, 往往只可以充一時不可以充一世, 有個靚袋都要配件靚衫, 靚鞋, 鑽介, 名錶, 有高級房車出入才可以相配.....另外還有個人打扮, 皮膚, 氣質及談吐....不是一個名牌袋就會令一個街市賣菜阿嬏成貴婦的

如果你太太唔明呢個道理, 她的知識應該是很有限吧

既然你無法無止境咁满足她的需要, 你應該考慮你的太太是否合適了.......

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

首頁

尾頁

跳至