親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

爬完文, 想問經tk同直接喺官網book 滑雪package有無唔同? 我見大致相同呢?!
另外坐shuttle入場果朝都好早, 你地之前果晚多數會住邊間酒店,方便又經濟? 因為打算坐午機到

唔知有無jm分享下住過邊間bnb又近又乾淨可推介下?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-4-15 08:35
爬完文, 想問經tk同直接喺官網book 滑雪package有無唔同? 我見大致相同呢?!
另外坐shuttle入場果朝都好早 ...

我plan 左聖誕節去,酒店只訂左明洞,官網未見有洪川明大酒店訂。我查過shuttle 明洞都有站,暫hold 了nine tree明洞 (因住過)同tmark.

留名睇點訂平

wcpcelia    發表於 18-4-15 19:12

珍珠宮

cattz288 發表於 18-4-15 08:35
另外坐shuttle入場果朝都好早 ...

Crown Park
我上次住的酒店隔離就係Crown Park, 雖然我未住過呢間,但係見到位置都好方便㗎, 首先由機場有shuttle bus正正停在Westin hotel大門, 過條小小馬路就已經係Crown Park了, 而酒店門口亦有個地下鐵通道,第二天 可以通過隧道去到樂天酒店, 就到明洞嘅旅遊巴候車處

wcpcelia    發表於 18-4-15 19:16

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jarjane 發表於 18-4-15 12:16

Crown Park
謝謝意見! 咁係咪search樂天酒店就知旅遊巴候車處?? 想睇下有無1k樓下

放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 cattz288 的帖子

我今年農曆年去,住明洞 Metro 酒店,距離 shuttle bus 上下車站好近,酒店行去明洞商圈都好近

Winterfriend 買洪川大明3日2夜 package,包兩日租雪具衣服,兩日吊車 pass,兩小時私人英語滑雪課程,來回 shuttle bus,送滑雪手套

除咗 TK,Starway 都係熱門 tour

象牙宮

nono76 發表於 18-4-15 11:42
我plan 左聖誕節去,酒店只訂左明洞,官網未見有洪川明大酒店訂。我查過shuttle 明洞都有站,暫hold 了nin ...
Nine tree好似唔近shuttle明洞站喎
放下自在

象牙宮

Koala_Chu 發表於 18-4-15 16:55

我今年農曆年去,住明洞 Metro 酒店,距離 shuttle bus 上下車站好近,酒店行去明洞 ...
good wor~記唔記得package大約幾錢? thx
放下自在

大宅

明洞nine tree和樂天hotel候車處一頭一尾好遠架,我day 1係亦係午機去,出到明洞8pm食完飯就要訓,為省$住左人生第一次B&B明洞第步伐酒店,房係細但乾淨,有窗有toilet,4個人幾百蚊訓幾個鐘庶,如果有要求既,metro hotel, hotel28, skypark cenral等先係近雪埸侯車處

子爵府

Koala_Chu 發表於 18-4-15 16:55

我今年農曆年去,住明洞 Metro 酒店,距離 shuttle bus 上下車站好近,酒店行去明洞 ...
請問packaga幾錢位?

象牙宮

maymamayma 發表於 18-4-15 17:07

明洞nine tree和樂天hotel候車處一頭一尾好遠架,我day 1係亦係午機去,出到明洞8pm ...

exactly! 我就係諗住cheap cheap咁住幾個鐘就算! 最緊要夠近 家陣見全部酒店都千4, 你果間喺邊book架?
放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cattz288 發表於 18-4-15 17:04
good wor~記唔記得package大約幾錢? thx

2大2小, $8000樓下, 但要早半年 book 先有呢個價錢

maymamayma    發表於 18-4-15 19:47
wcpcelia    發表於 18-4-15 19:14

水晶宮

happykk 發表於 18-4-15 17:11
請問packaga幾錢位?

象牙宮

Koala_Chu 發表於 18-4-15 18:05
2大2小, $8000樓下, 但要早半年 book 先有呢個價錢

平喎!我又問下先! thanks!!
放下自在

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-4-15 16:56
Nine tree好似唔近shuttle明洞站喎
因為我只住過呢間,又識點行去, 所以又OK. (因為機場巴士近)見你地甘講, 等我又BOOK過先, THANKS!

侯爵府

明洞nine tree和樂天hotel候車處一頭一尾好遠架,我day 1係亦係午機去,出到明洞8pm ...
THANKS!

侯爵府

如果住IBIS又近唔近呢?其實我想知SHUTTLE個站其實係樂天酒店定係出口等架, THANKS!

大宅

行要幾耐?因為我已訂了九樹

複式洋房

想問問大家洪川大明 去嘅時候是否在樂天酒店坐 shuttle bus去,明洞是否得一間樂天酒店呢?另外回程在酒店見回明洞只有6點的班次,回到明洞巳8點,好夜了,請問有否其他交通方法,因第一次去,請教各位sister, tks

象牙宮

紫玫瑰2015 發表於 18-9-13 10:29
想問問大家洪川大明 去嘅時候是否在樂天酒店坐 shuttle bus去,明洞是否得一間樂天酒店呢?另外回程在酒店 ...

上車站見下圖! 坐shuttle返到明洞要8pm啊!

放下自在

複式洋房

明白,謝謝你!
係呀,巳經8點,所以問問你們有否其他交通回明洞!

首頁

尾頁

跳至