美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Elenalan 發表於 18-4-16 11:22
妳用過有冇效呀?
呢隻cream好貴呀~

Elena jm好耐冇傾,幾好嘛?
呢隻野我只試過幾日,係朋友用到最尾留幾日份量比我試,因咁貴我驚敏感想試下先……其實幾$左右?
佢用完一罌之後話d斑改善左1,2成,我用得幾日就未見成效啦當然……
而我總結用過的去班產品最work都是triluma, 繼而是mela cream..
停用左以上治療性產品和laser有4個月了,而家只係用vit c,防曬做預防...隔日塗次普通美白精華如Bicelle……
皮膚休息左幾個月,下一水我想試Azelaic Acid,順便請教你呢個成份如10%濃度安全性ok嗎?

子爵府

waiyuktsoi 發表於 18-4-16 21:41
係囉,你用咗有冇效?我都想買黎用 。

Jm我只試左幾日……朋友用完一罌話改善左1,2成……
我只試佢冇致敏……其實幾$呢?

男爵府

回覆樓主

請問响邊道有賣?
Keep calm & carry on

水晶宮

jesswu 發表於 18-4-18 08:43
Elena jm好耐冇傾,幾好嘛?
呢隻野我只試過幾日,係朋友用到最尾留幾日份量比我試,因咁貴我驚敏感想試下 ...

Mesoestetic呢樽cream我見ebay都賣千幾2千蚊...正價唔知幾多...

Mesoestetic都有Azelaic Acid呢個成份, 但含量唔清楚。我都冇咩研究, 只係睇過資料Azelaic Acid (唔記得1x定2x%)有等同Hydroquinone 2%咁上下效果, 亦極少機會造成反白, 孕婦都用得...不過我冇深入研究冇去求證。妳現在已經係去斑達人, 你o既資料仲多過我呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

jesswu 發表於 18-4-18 08:47
Jm我只試左幾日……朋友用完一罌話改善左1,2成……
我只試佢冇致敏……其實幾$呢?
...

你覺得维C有效嗎?我用緊醫生配比我支淡斑精華效果麻麻地,用完想(emoji)維C
我的生命由我主宰.

別墅

ada0707 發表於 18-4-17 14:08
cream似假貨

代理公司,香港,不是假,冇黑邊,只係耐左

別墅

Elenalan 發表於 18-4-16 10:09
首先, 呢樽cream正貨係好貴好貴, 你去官網check下個包裝, 留意下有冇可能係假貨(我見你果樽d字好似調轉左, ...

係好貴

水晶宮

catchau1228 發表於 18-4-19 17:09
代理公司,香港,不是假,冇黑邊,只係耐左

但你影果樽cream d字同香港官網張圖唔同,官網果樽下面果行字係crema / cream, 你張相果樽d字剛好調轉,唔覺可疑嗎?

水晶宮

回覆樓主:

呢個係eBay (已下架), 果樽嘅字同官網唔同,但同樓主果樽d字好似。

別墅

Elenalan 發表於 18-4-19 18:23
呢個係eBay (已下架), 果樽嘅字同官網唔同,但同樓主果樽d字好似。

如果自己在惘上買燈照會有用嗎

水晶宮

回覆樓主:

雖然我唔知'反白'有咩補救方法,但如果懷疑貨品係假貨,係咪可以告佢和追討賠償呢?

別墅

Elenalan 發表於 18-4-19 18:26
雖然我唔知'反白'有咩補救方法,但如果懷疑貨品係假貨,係咪可以告佢和追討賠償呢?
...

有追問,但冇回答我羅

水晶宮

catchau1228 發表於 18-4-19 18:27
有追問,但冇回答我羅

你話你係從香港代理買?有冇影相send俾佢地?嚇佢地唔回覆就報警啦!懷疑賣假詐騙+用爛面喎,好離譜!

別墅

Elenalan 發表於 18-4-19 18:32
你話你係從香港代理買?有冇影相send俾佢地?嚇佢地唔回覆就報警啦!懷疑賣假詐騙+用爛面喎,好離譜!
...

係識得既

水晶宮

catchau1228 發表於 18-4-19 18:33
係識得既

咁即係咪香港代理?定係你果位'朋友'賣俾你?
Anyway你最好即停用,留意下身體有冇咩不適,之前都好多單新聞話亂用美白產品中水銀毒,真係要小心。

別墅

Elenalan 發表於 18-4-19 18:42
咁即係咪香港代理?定係你果位'朋友'賣俾你?
Anyway你最好即停用,留意下身體有冇咩不適,之前都好多單新 ...

香港代理公司,已冇用成半年,但白左地方冇色素,唯有去當白斑甘睇,而家去左輝煌白斑中心,八次打308激光,成9600好痛苦

別墅

catchau1228 發表於 18-4-19 18:46
香港代理公司,已冇用成半年,但白左地方冇色素,唯有去當白斑甘睇,而家去左輝煌白斑中心,八次打308激光 ...

佢地話百分百會好反,但吾知要幾個月,八次為一個月,即係吾知要用幾$

水晶宮

catchau1228 發表於 18-4-19 18:46
香港代理公司,已冇用成半年,但白左地方冇色素,唯有去當白斑甘睇,而家去左輝煌白斑中心,八次打308激光 ...

呢間如果係用308nm Excimer laser就應該冇呃人嘅,我知呢隻laser可用來醫白蝕或其他病理性嘅反白e.g.牛皮癬印。

別墅

Elenalan 發表於 18-4-19 19:03
呢間如果係用308nm Excimer laser就應該冇呃人嘅,我知呢隻laser可用來醫白蝕或其他病理性嘅反白e.g.牛皮 ...

我吾識,只係惘上䏲到,希望好啦,但佢部好似大陸機怕冇效

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至