醫護健康

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

GloriaCham 發表於 18-5-27 09:41
咁醫生有冇診斷到係咩原因導致有呢啲問題出現?但你講呢啲徵狀同頸椎病又有關喎:
https://tw.appledaily.com ...
公立都睇左2-3個內科, 2個骨科, 私家睇左內科, 都話冇關, 麻加暈好影響

禁止訪問

大宅

GloriaCham 發表於 18-5-28 20:25
睇左好多醫生……你有冇其他長期性既疾病,例如三高;又或者更年期都可能有影響。你宜家有冇做頸椎治療?如果 ...
骨傷科中醫點醫頭暈嗰啲問題?你好返未

水晶宮

回覆樓主:

我都暈眩

禁止訪問

大宅

GloriaCham 發表於 18-5-30 08:09
針灸、按壓同做運動。不過病情唔同,治療方法可能都唔同。幾有效,情況好好多。你有需要可以試試。 ...
試過, 仲KEEP住做運動, 按壓是指按摩一部份?

大宅

purple_onion 發表於 18-5-29 20:48
我都暈眩
點暈,暈左幾耐?

禁止訪問

大宅

回覆樓主

我都係咁wo,但我睇中醫調理,我生完第二個就係咁,工都番唔到,我仲要筋骨痛,成日麻,連頭都麻,有時又眼花,我都試過比人推,佢話我座骨神經痛,最後我無推去睇中醫,因為生之前無生完先係咁所以我都幾肯定係虛

大宅

morechi 發表於 18-6-5 20:20
我都係咁wo,但我睇中醫調理,我生完第二個就係咁,工都番唔到,我仲要筋骨痛,成日麻,連頭都麻,有時又眼 ...
你邊度麻?連頭都麻有冇睇西醫
眼花暈知唔知咩事

大宅

bboo1 發表於 18-6-5 22:40
你邊度麻?連頭都麻有冇睇西醫
眼花暈知唔知咩事

之前生完成日暈入醫院,照x ray,照腸胃子宮都無事,之後話產後抑鬱食左年半西藥停食後就身體好差,嗰陣check呢度嗰度都無事,睇西醫淨係比止暈止痛,所以我去睇中醫,眼花暈應該係肝腎虛,我有個朋友都係暈左成個月西醫話耳水不平衡。
我手腳頭都會麻架,睇中醫中醫話遲下會慢慢無囉。

大宅

morechi 發表於 18-6-5 23:08
之前生完成日暈入醫院,照x ray,照腸胃子宮都無事,之後話產後抑鬱食左年半西藥停食後就身體好差,嗰陣ch ...
甘睇中醫好嗎, 仲有冇麻及暈我都睇左一段時間中醫, 都冇乜改善

大宅

bboo1 發表於 18-6-6 09:03
甘睇中醫好嗎, 仲有冇麻及暈我都睇左一段時間中醫, 都冇乜改善

有改善,不過症狀仲有
如果你覺得無改善試下問下醫師,因為我都轉左幾個

大宅

morechi 發表於 18-6-6 11:43
有改善,不過症狀仲有
如果你覺得無改善試下問下醫師,因為我都轉左幾個
...
都轉左幾個, 佢咪話冇甘快, 繼續睇, 最近呢個都食左近20劑. 你呢,睇左幾耐?

大宅

bboo1 發表於 18-6-6 19:16
都轉左幾個, 佢咪話冇甘快, 繼續睇, 最近呢個都食左近20劑. 你呢,睇左幾耐?

我呢個兩個月啦,醫師話慢慢養番上去,但無話幾時,之前0個啲有個話兩星期,點知四個月都唔得,有個話補得入就得,點知睇左八個月,呢個係明顯見到開始有個肚腩,因為之前暴瘦到肚腩都無。

大宅

morechi 發表於 18-6-6 19:38
我呢個兩個月啦,醫師話慢慢養番上去,但無話幾時,之前0個啲有個話兩星期,點知四個月都唔得,有個話補得 ...
甘你都睇左幾長時間,4個月及8個月, 每星期睇?

洋房

回覆樓主

見到你咁,好辛苦 但樓主成個月都冇睇醫生?

男爵府

我都系成日暈、唉、生完身體未好過……

大宅

Sakiki 發表於 18-6-8 00:42
見到你咁,好辛苦 但樓主成個月都冇睇醫生?
睇了半年

首頁

尾頁

跳至