懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

XX煩人一個 發表於 18-4-18 15:58
如果決定開刀生,咁bb重d都唔怕,但順產最好就轉6-7磅最易生。

我政府醫院一定會要順產先

大宅

hayman272 發表於 18-4-18 16:14
我政府醫院一定會要順產先

如果你係政府的話,6-7磅係最好,易生d,如果身型高大,連會陰都唔洗剪。

以為樓主媽媽或者會係私家生,好多媽媽宜家好似流行開刀生唔洗咁痛

大宅

XX煩人一個 發表於 18-4-18 16:18
如果你係政府的話,6-7磅係最好,易生d,如果身型高大,連會陰都唔洗剪。

以為樓主媽媽或者會係私家生, ...

明白,而家27周幾,應該仲會重的
hayman272 發表於 18-4-18 15:40
胃口好,訓覺都好好!我每日有keep住食烚蛋一隻。

胃口同瞓覺都好 用蒸/烚方式煮食就更健康,最重要係挑選新鮮食材和徹底煮熟,係多元化天然食物中攝取豐富營養,媽媽亦可以將部份紅米/糙米加進白米增加纖維和營養架。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

回覆樓主

依家先27週,有排長肉啦,醫生話係中碼b 就放心架啦~

大宅

回覆樓主:

今日去健康院覆診,我順便問護士長,護士長話阿b重量 2磅3 好好啦,以 27 周黎講唔錯!而且你重量都唔錯,上次48.85,今次 52.70,重B唔重媽正常的。

因為我初知道懷孕時,我磅重時係 41.2 磅。

大宅

eeyoreyan24 發表於 18-4-19 22:46
依家先27週,有排長肉啦,醫生話係中碼b 就放心架啦~

係!我好開心!

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

差唔多啦,中碼b!因為keep住大架嘛,而家27w多,如果bb控重量增磅,出世時會有5,6磅就算係中碼b囉!

大宅

我28週. 我BB係2磅7, 醫生話係中碼, 我覺得健康就好, 谷咁大好難生...

首頁

尾頁

跳至