義工

自由講場 今日: 413|主題: 972498

Dyson吸塵機點解咁貴?

大宅

國民生產總值:2481

係咪因為Dyson唔會放有害嘅空氣出來?

大宅

國民生產總值:2101

回覆樓主:

https://topick.hket.com/article/1834849/Dyson銅鑼灣設首間旗艦店%E3%80%80創辦人拆解百億家電爆紅之謎?mtc=10027

未必全是答案,分享下

男爵府

國民生產總值:9809

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:13833

利潤

翡翠宮

國民生產總值:87292

2018勳章

gorky 發表於 18-4-18 00:18
利潤

翡翠宮

國民生產總值:87292

2018勳章

siugutsis 發表於 18-4-18 00:08
https://topick.hket.com/article/1834849/Dyson銅鑼灣設首間旗艦店%E3%80%80創辦人拆解百億家電爆紅之謎?m ...

謝謝分享

大宅

國民生產總值:2467

牛奶朱古力 發表於 18-4-18 00:04

係咪就唔知,我只用過日立牛龜,samsung無線同dyson,未用d牌前次次吸塵都眼鼻痕,用v8就冇,如果敏感問題唔嚴重,唔駛買d牌我覺得

男爵府

國民生產總值:7484

2018勳章

請問DYSON 吸塵機是否只有一個吸力速度?充電後可用足一小時?

伯爵府

國民生產總值:15135

2018勳章

牛奶朱古力 發表於 18-4-18 00:04
前排買吸塵機, 叫做行過幾間電器舖...
根據售貨員:Dyson貴在係東南亞做, 名氣大, 摩打出名得, 吸力強...

但你所講唔會放有害空氣, 另一個牌子某一型號都做到。
我就係買咗另一個牌子, 吸塵時部機排出來嘅氣係過濾咗, 無咁容易致敏。

大宅

國民生產總值:4277

回覆樓主:

我第一隻吸塵機用左十幾年,貴買平用
單係馬來西亞office請二百個engineers研發,唔係點做第一個創新
新加坡政府醫院,澳洲大學洗手間都係用Dyson機就知佢幾厲害

男爵府

國民生產總值:7484

2018勳章

我曾分別試過 dyson 及 +_0,
dyson — 貴d,幾重下,但吸力好強,話充電後可以用一小時
+—0 — 平D,輕D,但吸力弱好多,個頭好細,話充電後用強力的只能維持15分鐘,用弱D就可維持1小時

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.