義工

想生BB 今日: 66|主題: 96518

ivf雪胎一問求指教(急)

複式洋房

國民生產總值:388

今日17號返去台北瑋醫師度覆診,抽血,照卵泡!因為我AMH比正常人異常低!之前醫師已經同我講過我嘅卵子數量唔會多!最多是有一兩粒!結果今日照就出乎意料之外有三粒!但係驗血報告驗出黃體素偏高唔適合放鮮胎!要等下個周期先至可以放胎!我今個星期六大後日需要去取卵!但我C6當天唔能夠同我一齊去留丁丁!而家有兩個方案我唔知點算好!取卵後即刻雪住佢先!再等下個星期C6再去交丁丁同雪埋D丁丁!之後等下個周期植入前先至將D丁丁同卵子解凍再培植好吖!定係先培植後雪好呢?我嘅意思係培植左雪個機會率會唔會高D呢?P.S.醫師話C6嘅丁丁質素好好!

王國熱話
網上訂Pampers ichiban
請問邊個牌子冇咁容易漏尿呢?
網上訂購尿片
係咪冇乜人用moony?

FB體驗帳戶

國民生產總值:167

回覆樓主

啲人話培植好啲
我當時選擇雪精再抽卵

別墅

國民生產總值:607

高草莓 發表於 18-4-18 01:34
今日17號返去台北瑋醫師度覆診,抽血,照卵泡!因為我AMH比正常人異常低!之前醫師已經同我講過我嘅卵子數量唔 ...

聽講雪卵系比雪胎脆弱,即係解凍卵比解凍胚胎大風險,你老公呢两日過吾過到去留起丁啊?

大宅

國民生產總值:1871

2018勳章

回覆 高草莓 的帖子

我個中醫都講過,雪胎雪精都會好過雪卵,因為卵子係相對地脆弱

我自己之前係香港做IVF,就係先雪卵,後培植,最後能夠成功培植的胚胎得返一半,但我唔知同呢個先後次序有無關係,因為本身多囊,卵子質素應該係差啲

大宅

國民生產總值:1725

高草莓 發表於 18-4-18 01:34
今日17號返去台北瑋醫師度覆診,抽血,照卵泡!因為我AMH比正常人異常低!之前醫師已經同我講過我嘅卵子數量唔 ...

你老公可否星期五先去留精,會比較好D

複式洋房

Pollili 發表於 18-4-18 01:50
啲人話培植好啲
我當時選擇雪精再抽卵

我都係咁諗!之後成功受精嘛?

複式洋房

ibean 發表於 18-4-18 08:11
聽講雪卵系比雪胎脆弱,即係解凍卵比解凍胚胎大風險,你老公呢两日過吾過到去留起丁啊?
...

我而家叫佢星期五先留丁丁!係咪好D呢?

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 18-4-18 09:34
回覆 高草莓 的帖子

我個中醫都講過,雪胎雪精都會好過雪卵,因為卵子係相對地脆弱

而家諗住星期五去留丁丁先

FB體驗帳戶

國民生產總值:167

高草莓 發表於 18-4-18 11:26
我都係咁諗!之後成功受精嘛?

有一半受精啊,仲可以培植到day 5

複式洋房

Pollili 發表於 18-4-18 20:28
有一半受精啊,仲可以培植到day 5

成績好好喎!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.