義工

產前產後 今日: 12|主題: 240173

產後月經

大宅

國民生產總值:1318

我想問問咁多位JM 你地生完之後幾耐黎M ? 我生左成4個月都仲未黎M ><"""

大宅

國民生產總值:1420

JV20111129 發表於 18-4-18 05:12
我想問問咁多位JM 你地生完之後幾耐黎M ? 我生左成4個月都仲未黎M >

係咪餵緊人奶?我果陣全人奶,生後半年黎m

JV20111129 發表於 18-4-18 05:12
我想問問咁多位JM 你地生完之後幾耐黎M ? 我生左成4個月都仲未黎M >
Hello JV20111129, 唔係餵母乳嘅媽媽,通常生咗4-6個星期後恢復月經, 餵母乳嘅, 有可能會遲d, 正如JM所講, 人人唔同架。如果恢復月經時, 發覺有大量經血,或者持續唔停,有下腹痛或者唔舒服,就要睇醫生啦。有d媽媽月經黎返之前都有排卵,即使未有經期,如果未有計劃再生B住, 都要避孕架。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

Margaretiu 發表於 18-4-18 06:39
係咪餵緊人奶?我果陣全人奶,生後半年黎m
不是啦....

大宅

JV20111129 發表於 18-4-25 04:57
不是啦....

咁就奇怪,有無睇醫生?

大宅

Margaretiu 發表於 18-4-25 10:27
咁就奇怪,有無睇醫生?
未丫...5月頭先睇...... 唉...心驚驚....

大宅

JV20111129 發表於 18-4-26 04:24
未丫...5月頭先睇...... 唉...心驚驚....

無野既,聽下醫生點講先啦

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.