義工

自由講場 今日: 250|主題: 972139

又係退休要有幾多錢

伯爵府

國民生產總值:16869

2018勳章

又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?

歡迎提出意見.

只參考,不是推介去做,風險請自行決定:

中銀新推的年金產品「非凡休悠年金保險計畫」,最低年繳保費由4800元至16000元不等。中銀人壽副執行總裁及銷售總監張子裘表示,該產品內部回報率(IRR)為5厘,當中保證回報率約2厘。假設30歲開始供款30年,每月供款3000元,到65歲起每月預期可領取15000元。

為增強產品競爭力,中銀以首年保費回贈作招徠,以中銀為出糧戶口的客戶,由即日起至7月16日,投保該年金產品後第2年,最高可獲得相等於12個月的保費金額回贈,上限為50000元。

PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / 房產信託基金....

世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩

子爵府

國民生產總值:12075

回覆樓主:

你而家三十歲

子爵府

國民生產總值:12990

張就仁 發表於 18-4-18 07:18
又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / ...

1: 當中保證回報率約2厘!咁少?
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

國民生產總值:4107

non-sense

翡翠宮

國民生產總值:86780

2018勳章

又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / ...

補蜆賺到笑

珍珠宮

國民生產總值:33101

回覆樓主:

每月預期可領取15000, 即唔係guarantee.
我記得初出嚟做野, 買咗份危疾人壽,果陣話10年後有咩事有現金保證,睇過條數幾勁, 家下每年睇返個所謂現金保證得啖笑 好彩唔係買得多, 當個保障, 靠佢當儲蓄就..

張就仁    發表於 18-4-18 12:46

伯爵府

2018勳章

SaBB 發表於 18-4-18 07:49
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?-----睇到這點已沒興趣看,因我有人民幣收入,現隨便定期都有3 厘
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?----我無看清條款.

珍珠宮

國民生產總值:30691

2018復活節勳章 開心吸收勳章

船到橋頭自然直

複式洋房

國民生產總值:193

張就仁 發表於 18-4-18 12:45
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?-----睇到這點已沒興趣看,因我有人民幣收入,現隨便定期都有3 厘
2: 一供要 ...

人民幣宜家定期有4厘呀

伯爵府

國民生產總值:17623

又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.
只參考,不是推介去做,風險請自行 ...

到65歲起每月預期可領取15000元,可領取幾耐先?

子爵府

國民生產總值:10700

回覆樓主:

請理財達人 ~ 大力督解畫
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

公爵府

國民生產總值:25963

2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Mrs.Chan 發表於 18-4-18 18:33

吾使解都知揾生意
要重做

子爵府

國民生產總值:12075

blinknogood 發表於 18-4-18 18:18
人民幣宜家定期有4厘呀

伯爵府

2018勳章

YY1101 發表於 18-4-18 18:55
吾使解都知揾生意
要重做
聽書啦
已說:PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / 房產信託基金....

珍珠宮

國民生產總值:37267

2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.
只參考,不是推介去做,風險請自行 ...

太長年期了,3O年。中途又不可取,又要比手續費……

留返d錢買3,5,939,1398,939……好過
人越大, 才發現身邊的人已一個個改變. 是你們走得太快, 還是只有我原地踏步?

伯爵府

2018勳章

Mrs.Chan 發表於 18-4-18 18:33
照上列出回報字面已不用大力督解畫(歡迎參與). 因已有JM更正現人民幣定期有四厘

伯爵府

2018勳章

20020116 發表於 18-4-18 18:21
到65歲起每月預期可領取15000元,可領取幾耐先?
資料:COPY FROM WEBSITE
http://std.stheadline.com/daily/news-content.php?id=1785680&target=2

珍珠宮

國民生產總值:39791

blinknogood 發表於 18-4-18 18:18
人民幣宜家定期有4厘呀

邊間呀?

複式洋房

國民生產總值:193

C.Humphrey 發表於 18-4-18 19:46
邊間呀?

我上兩星期睇過,中信6個月4厘,12個月4.05厘,永隆可能都有,恒生,渣打那些大行,3.8/3,9厘左右

珍珠宮

國民生產總值:39791

blinknogood 發表於 18-4-18 20:49
我上兩星期睇過,中信6個月4厘,12個月4.05厘,永隆可能都有,恒生,渣打那些大行,3.8/3,9厘左右
...

又唔錯喎

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.