懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早兩天見醫生,照B超時,醫生睇埋BB脊骨,手指,頭骨位,話正常無事,說照不照結構就可自己再諗,其實想問分別在何處和需要嘛?照結構主要是如何的?

大宅

JTW 發表於 18-4-18 09:01
早兩天見醫生,照B超時,醫生睇埋BB脊骨,手指,頭骨位,話正常無事,說照不照結構就可自己再諗,其實想問 ...

結構會照埋心室,肝,腎,動脈,腦等器官
要20周以上先會睇得清楚
同一般產檢唔同

子爵府

回覆樓主:

結構梗係要做啦,可以睇到bb ge器官發展正唔正常,呢d普通超聲波照唔到

大宅

回覆樓主:

結構係睇更內在嘅野,內臟,血管嗰啲,有無多左少左,有無塞有無裂,當然照唔照就自行決定

大宅

回覆樓主:

我個產檢醫生個部機可以做到照結構既野。每次產檢都好似照結構咁,咩都照哂。只係佢出唔到結構報告。。但個陣去政府聽講座姑娘話建議一定要做。。做完要交報告比政府醫生,所以我另外搵醫生做結構!點都好我都會出去做,有份報告係手實在d!

大宅

邱優 發表於 18-4-18 13:08
我個產檢醫生個部機可以做到照結構既野。每次產檢都好似照結構咁,咩都照哂。只係佢出唔到結構報告。。但個 ...

政府有問我有無搵私家做,但又無問我拎報告。

大宅

ambermatt 發表於 18-4-18 13:42
政府有問我有無搵私家做,但又無問我拎報告。

有呀⋯⋯政府要求要比番報告佢地影印留底

複式洋房

邱優 發表於 18-4-18 13:08
我個產檢醫生個部機可以做到照結構既野。每次產檢都好似照結構咁,咩都照哂。只係佢出唔到結構報告。。但個 ...

你產檢系搵邊個醫生?可吾可以介紹下

首頁

尾頁

跳至