自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Thank you!

水晶宮

EvaHui520 發表於 18-4-18 09:18
自己係每個崗位都好似唔太重要,無咩奮鬥目標:

作為媽媽:家中各人照顧得佢好好,無論起居飲食定學業,基 ...
老土D講...千萬不要自己睇唔起自己 !!

作為媽媽:家中各人照顧得佢好好,無論起居飲食定學業,基本上唔需要我操心,老公EQ又好又肯幫手,小朋友好痴佢,相反我學歷最低,最低EQ (( 小朋友唔洗妳擔心...係媽媽都想...福嚟架 ))

作為員工,無咩重要task, 日日做下輕鬆野,有時小粗心甩漏,幾乎每日準時收工。簡單黎講其實無左我完全無問題。
(( 如果冇野心...都唔錯吖 ))

作為老婆:老公日日好夜放工但無咩幫到佢,有時會因小事發佢脾氣。間屋好亂但唔知點執,份糧又唔係多,叫做幫下開支,算係唯一重要既任務。 (( 有冇家暴先?? ))

自己(中女):少肥,又減唔去,做運動又無時間,塊面又越黎越唔㩒睇⋯最近開始做facial, 臨訓前做幾分鐘運動,希望可以堅持。 (( 有時幸福肥都唔係壞事...))

水晶宮

平淡是福...

子爵府

pbpk03845784 發表於 18-4-18 10:23
老土D講...千萬不要自己睇唔起自己 !!

多謝你,我無咩好怨,不過無咩存在感⋯
我覺得所有人無左我都可以,無人需要我

寶石宮

2023年兔年勳章

作為媽媽:家中各人照顧得佢好好,無論起居飲食定學業,基 ...

加油

珍珠宮

EvaHui520 發表於 18-4-18 10:25
...

搵份有挑戰既工

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

嘩,你都好曬下喎。呢d生活,幾多人夢昧以求呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

EvaHui520 發表於 18-4-18 10:25
...

有時又唔好過於要求自己,一家妥貼又點會冇左你都得呢

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

呢D叫"無病呻吟"呀....

男爵府

回覆樓主:

連你自己都睇低自己,
你依家最需要改變既,係你做人既心態。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你已經做得非常好,家人比你照顧到

大宅

笑得好勳章

打扮下,或者睇多D育兒野,同老公一齊教好個仔

侯爵府

JM你介意講大約年齡嗎?

珍珠宮

有時我都會咁諗架~ 所以我搵D野學下, 分下心囉~ 現在學下彈流行曲, 返下funky dance, 叫做比d興趣自己~

子爵府

nsychristy 發表於 18-4-18 12:37
搵份有挑戰既工

想,但老公需要我準時放工接小朋友,同時無咩學歷,想挑都挑唔超

子爵府

廷廷媽 發表於 18-4-18 12:44
呢D叫"無病呻吟"呀....

老公都話唔明我愁咩

水晶宮

回覆樓主

咁似我嘅...
我諗你應該要去做多啲運動、約朋友出去食吓及傾吓,有幫助的。

子爵府

Cheddar85ang 發表於 18-4-18 12:55
咁似我嘅...
我諗你應該要去做多啲運動、約朋友出去食吓及傾吓,有幫助的。
...

唔得啊,要準備返屋企陪小朋友

用戶要求終止服務

回覆樓主

搵啲興趣,擴大生活圈子

珍珠宮

EvaHui520 發表於 18-4-18 12:53
想,但老公需要我準時放工接小朋友,同時無咩學歷,想挑都挑唔超
...

你有無諗過,其實你老公老爺奶奶都好強勢,所以離離合合之後,可以相處落去融入家中既,就係想法不多存在感唔強的你,雖然你都自問有脾氣

你忽有目標有主見,佢地當然唔慣,由你就佢地(成個生活既安排同方向),變成佢地要同你夾

首頁

尾頁

跳至