想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想懷孕上左半年,經驗左2次化學。老公成日病,又唔肯keep 住睇中醫調理!每個月再唔係隔月就病!病仲要傳染埋我!我好累,唔想成日都咁照顧佢!成日叫佢著多件衫又唔聽!一個月先得一次機會、我唔想連機會都無!我今個星期黎m但俾老公傳染到病左,下星期排卵,係咪好返啲精都唔用得啦?

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

okabenny 發表於 18-4-18 14:29
每个月行房前,身體都有不同程度嘅不適,但之後又冇事。

佢今次感冒呀,但就無發燒,咁會唔會影響精子質量

大宅

okabenny 發表於 18-4-18 14:23
作為男人,我feel到你老公对於生BB受住好大压力,会吾会你迫到佢好緊。

唔係呀,我都無逼佢,佢自細就體弱多病

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

Yup88 發表於 18-4-18 13:11
想懷孕上左半年,經驗左2次化學。老公成日病,又唔肯keep 住睇中醫調理!每個月再唔係隔月就病!病仲要傳染 ...

戒夜瞓戒飲凍野

大宅

franchoi 發表於 18-4-18 19:20
戒夜瞓戒飲凍野

我無飲凍飲,老公都少左好多,但佢要返通宵,所以成日要崖夜

大宅

我都感受到好大壓力。係咪應該先放低要生BB要人配合的念頭,先好好照顧老公身心。壓力也是失敗因素之一。

別墅

回覆樓主:

del

大宅

Yup88 發表於 18-4-18 20:09
我無飲凍飲,老公都少左好多,但佢要返通宵,所以成日要崖夜

你買啲B雜俾佢食, 煲啲滋陰湯水,通頂會有虛火, 需要滋陰, 食啲加味逍遙散/丸

大宅

franchoi 發表於 18-4-19 10:48
你買啲B雜俾佢食, 煲啲滋陰湯水,通頂會有虛火, 需要滋陰, 食啲加味逍遙散/丸
...

食b雜係咪會令啲尿變營光黃架?佢之前食過,食完話啲尿變色之後唔敢食,其實佢返夜我都有焗花琪參水佢飲,都有煲下湯呀,但佢都成日病仲要傳染埋我

男爵府

回覆樓主

我老公之前都成日病,個個月都感冒甘際,我覺得要先調理好你老公個身體先,試下食冬蟲草,我之前都買俾我老公食,蟲草燉雞,佢宜家成年都無病過啦,連鼻敏感都好似好返左。有好既身體先會有力去做bb

大宅

felixsky 發表於 18-4-19 12:31
我老公之前都成日病,個個月都感冒甘際,我覺得要先調理好你老公個身體先,試下食冬蟲草,我之前都買俾我老 ...

佢已經日日食cs4同益生菌

大宅

Yup88 發表於 18-4-19 11:38
食b雜係咪會令啲尿變營光黃架?佢之前食過,食完話啲尿變色之後唔敢食,其實佢返夜我都有焗花琪參水佢飲, ...

B雜就通頂先食, 朝早食, 平時無需要食。

大宅

Yup88 發表於 18-4-19 11:38
食b雜係咪會令啲尿變營光黃架?佢之前食過,食完話啲尿變色之後唔敢食,其實佢返夜我都有焗花琪參水佢飲, ...

花旗參應該係俾身體健康既人飲, 其實花旗蔘好涼, 好明顯你老公唔啱飲。 身體已經越來越寒。

我講既係滋陰湯水, 係鮑鯨螺頭海蔘花膠之類既湯水。

夜瞓陰虛腎差, 要補身先得。 食啲知柏地黃丸啦。

大宅

franchoi 發表於 18-4-19 16:03
花旗參應該係俾身體健康既人飲, 其實花旗蔘好涼, 好明顯你老公唔啱飲。 身體已經越來越寒。

我講既係滋 ...

早排都有煲螺頭俾佢打定底,但佢都病!花琪參問過中醫話佢都岩飲就返夜個時焗俾佢飲!知柏丸係咪位元堂個啲?

大宅

franchoi 發表於 18-4-19 15:56
B雜就通頂先食, 朝早食, 平時無需要食。

我之前係買gnc男士個隻綜合維他命佢食,佢個排係話食完無咁累同埋無咁易病,但佢見食完啲尿黃色就唔敢食

大宅

Yup88 發表於 18-4-20 10:29
我之前係買gnc男士個隻綜合維他命佢食,佢個排係話食完無咁累同埋無咁易病,但佢見食完啲尿黃色就唔敢食
...

飲多啲水,,同埋粒丸要朝早食。 尿黃係粒丸有葉酸

首頁

尾頁

跳至