跳至

首頁

尾頁

大宅

我咨詢過consultant 分析可以用work permit入BC省,但評估之後要拿PR十分困難,是否也先申請再見步行步呢?大家比的意見,謝謝

別墅

回覆 DearDaniel 的帖子

同問, 有冇人知?

大宅

DearDaniel 發表於 18-4-18 18:02
我咨詢過consultant 分析可以用work permit入BC省,但評估之後要拿PR十分困難,是否也先申請再見步行步呢? ...

為什麼?不是申請到 PR 才去?

大宅

sfly97 發表於 18-5-8 19:22
為什麼?不是申請到 PR 才去?

BC省申請PR十分困難,又無親人、投資移民好似要求好高的,所以先考慮用work permit 過去,settle down 再申請。。。

大宅

DearDaniel 發表於 18-5-8 20:14
BC省申請PR十分困難,又無親人、投資移民好似要求好高的,所以先考慮用work permit 過去,settle down 再 ...

BC PNP 好似比較易?有 job offer 已可以!?

大宅

sfly97 發表於 18-5-9 20:39
BC PNP 好似比較易?有 job offer 已可以!?

我get 到的意思是落地後在當地申請,有條express path但以我的評分是不可能抽到的,雖然有job offer,除非有當地老板提名,否則就只有等...

大宅

DearDaniel 發表於 18-5-9 20:44
我get 到的意思是落地後在當地申請,有條express path但以我的評分是不可能抽到的,雖然有job offer,除非 ...

要搵到有顧主提名呀!

複式洋房

DearDaniel 發表於 18-5-9 20:44
我get 到的意思是落地後在當地申請,有條express path但以我的評分是不可能抽到的,雖然有job offer,除非 ...

你有冇小朋友?幾多歲?

大宅

Kinkimami 發表於 18-5-14 08:50
你有冇小朋友?幾多歲?

2個 11yrs

複式洋房

DearDaniel 發表於 18-5-14 08:52
2個 11yrs

Ok! 我同你個case差不多,但我小朋友...4 & 7歲!大嘅可以返政府學校,細嘅要去Daycare(非常貴)。最好預多少少資金去,這裡並非想像中咁容易生活。

首頁

尾頁

跳至