論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

DoReMi媽媽 發表於 18-4-20 21:01
嚟咗個半月就咁大膽,心地好差,佢一定係當腳布嚟抹,冇法避的了,唯有好似樓上會員講,每次阿仔沖涼都喺衣 ...

心地吾好冇得避,唯有自己提高警覺啦!我哋又吾係咩富貴人家,炒一個公主好重皮呀!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YeungHT 發表於 18-4-21 09:24
心地吾好冇得避,唯有自己提高警覺啦!我哋又吾係咩富貴人家,炒一個公主好重皮呀!
...
咁你唯有每事小心,諗辧法去避。

別墅

DoReMi媽媽 發表於 18-4-21 09:26
咁你唯有每事小心,諗辧法去避。

係呀!就算係炒,依家都要騎牛穩馬先啦!點解佢地真係無要做好份工的心態呢?滿腦子都係唸住啲屎橋點樣吾使做又有錢賺。講真,如果做得好我唸好多雇主都會額外有奬償啦,真吾知佢地係點唸的。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YeungHT 發表於 18-4-21 10:53
係呀!就算係炒,依家都要騎牛穩馬先啦!點解佢地真係無要做好份工的心態呢?滿腦子都係唸住啲屎橋點樣吾 ...
我嗰個咪又係咁,懶到出晒汁,最慘,成日驚佢帶壞另一個,搞到越嚟越懶,已經有洗碗碟機唔駛佢哋點洗碗,只係晚上要洗晒全部廚房抹巾,結果,我竟然聞到剛俾佢哋抹完嘅鑊蓋有臭味,來源原來係條抹巾,你話火唔火?晚晚洗都會臭?(我已經係周末唔煮飯,洗抹廚房,所有抹巾用粗鹽煲一煲,咁樣keep住清潔都會臭?佢玩乜呀?)

不過我哩個就嚟完約,早上個星期佢仲好意思上嚟同我講想同我續約(我未出聲叫佢續),我唔會同佢續的了。

別墅

DoReMi媽媽 發表於 18-4-21 11:56
我嗰個咪又係咁,懶到出晒汁,最慘,成日驚佢帶壞另一個,搞到越嚟越懶,已經有洗碗碟機唔駛佢哋點洗碗,只 ...

你都仲可以捱到完約,我依個係啱啱開始喳,慘慘!

象牙宮

YeungHT 發表於 18-4-21 14:00
你都仲可以捱到完約,我依個係啱啱開始喳,慘慘!
講個事實你聽,其實工人,個個都有唔同問題,睇你接受到佢邊樣ga咋,我換工人都換到化了,所以你睇定先啦,除非佢做啲好毒同好差嘅嘢,足以影響小朋友安全,否則,換唔換都係差唔多,盞嘥錢嘥時間。

水晶宮

YeungHT 發表於 18-4-18 22:58
今晚明明係工人啱啱冲完涼出黎,跟住我先入去廁所,竟然見到我仔用黎抹身嘅浴巾平鋪係廁所地面,(我估菲衝 ...

個工人好黑心,我會炒佢

別墅

DoReMi媽媽 發表於 18-4-21 14:19
講個事實你聽,其實工人,個個都有唔同問題,睇你接受到佢邊樣ga咋,我換工人都換到化了,所以你睇定先啦, ...

你講得啱,肯改就問題吾大,唯有見步行步啦!

象牙宮

YeungHT 發表於 18-4-21 16:55
你講得啱,肯改就問題吾大,唯有見步行步啦!

別墅

今晚明明係工人啱啱冲完涼出黎,跟住我先入去廁所,竟然見到我仔用黎抹身嘅浴巾平鋪係廁所地面,(我估菲衝 ...

下次拎番佢條巾抹野

子爵府

請工人,我真係覺得睇到就咁多,睇唔到既應該仲有大把,好似今日我工人洗我d衫,洗完佢會用番污衣籃黎裝,話方便掛,ok fine,我覺得無問題,但你必須要沖乾淨個籃。佢話日日都有。到今日我放假,睇睇下電視見佢準備放洗完d衫落籃,我問佢沖左喇??佢先話未,而家去沖。喂大佬,你洗完又放番落污糟籃,咁洗黎做乜。工人呢樣野,真係睇小眼都出事

別墅

rainbow000 發表於 18-4-21 23:39
請工人,我真係覺得睇到就咁多,睇唔到既應該仲有大把,好似今日我工人洗我d衫,洗完佢會用番污衣籃黎裝, ...

你依啲算係小事啦,我家個公主摸完垃圾筒手都無洗就喂飯俾小朋友食,見到即刻喝住就sorry.無人见到咪又係我行我素。根本防吾到呀!

男爵府

陪月勳章

回覆 YeungHT 的帖子

完全接受唔到,呢D咁既姐姐暗地裏做D咁野,要同佢say bye bye啦!叫佢試吓自己條毛放在地下比大家沖完涼印吓腳得唔得!

別墅

TT1021 發表於 18-4-22 19:45

完全接受唔到,呢D咁既姐姐暗地裏做D咁野,要同佢say bye bye啦!叫佢試吓自己條毛 ...

佢仲夠膽死連agent 嘅電話都吾聽呀!碰着依啲壞心腸嘅公主只能嘆自己吾好彩囉。有咩辦法呀!我哋做雇主嘅真係投訴無門呀!

男爵府

陪月勳章

YeungHT 發表於 18-4-22 20:42
佢仲夠膽死連agent 嘅電話都吾聽呀!碰着依啲壞心腸嘅公主只能嘆自己吾好彩囉。有咩辦法呀!我哋做雇主嘅 ...
無錯,我地做僱主請着衰姐姐就真係幾慘架,錢又駛咗,又幫唔到手,仲要擔心佢玩野唔知會做咩衰野害屋企人,投訴都無用!就算投訴,抄咗佢,佢-個轉頭又揾到另一個僱主(受害者)來搞搞陣!唉!

別墅

TT1021 發表於 18-4-22 21:01
無錯,我地做僱主請着衰姐姐就真係幾慘架,錢又駛咗,又幫唔到手,仲要擔心佢玩野唔知會做咩衰野害屋企人, ...

最慘係有人質係佢手呀,如非迫不得而真真吾好請工人呀!

男爵府

陪月勳章

YeungHT 發表於 18-4-22 21:19
最慘係有人質係佢手呀,如非迫不得而真真吾好請工人呀!
同意,有人質係手

男爵府

好賤格, 仲要係小朋友的毛巾, 無愛心/黑心的工人真係唔好留, 暗中請定個到時即炒佢, 唔好理佢係咪晚晚都咁做, 已經發現左, 就係佢心理態

別墅

laibebemama 發表於 18-4-23 10:49
好賤格, 仲要係小朋友的毛巾, 無愛心/黑心的工人真係唔好留, 暗中請定個到時即炒佢, 唔好理佢係咪晚晚都咁 ...

就算再請過都又要三兩個月,依個都係黎咗未夠兩個月喳,銀包好傷呀!

男爵府

明白, 講大話都算, 仲要屈小朋友呀! 比我真係堅嬲, 如果係對真係小朋友好既, 其他嘢都可以由佢, 調轉就要諗諗

首頁

尾頁

跳至