懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日9週6~第一次6週產檢見過b後知佢係我身體內♡
初期撘下小巴巴士都會想作嘔感覺!
我就當係阿b存在既提示

日子越耐而家好似已經無呢啲feel.
但好多apps話害喜而家先開始
係bk呢輪見到好多sad news:(
雖然冇啡色但係自己都開始亂諗
ohh.仲有個幾星期先再去檢!

仲有啲咩徵狀畀我知道阿b係度
好想有得嘔!!

男爵府

回覆樓主

其實唔係人人懷孕都會嘔,我依家剛13周,都冇左想嘔既感覺,都冇懷孕中既感覺(emoji)我諗當見肚時先會有感覺

複式洋房

回覆樓主

無特別分泌物就ok,我個時都無咩特別感覺啦!
唔好諗咁多,開心心情好重要

大宅

eriching 發表於 18-4-19 09:24
我就當係阿b存在既提示

唔洗擔心咁多,我到而家20周都無嘔過,人人懷孕反應都唔一樣,比d信心自己同bb啦

複式洋房

回覆樓主:

都唔知仲有咩反應會知道佢仲係道~

複式洋房

回覆樓主

樓主放鬆d啦,大肚婆唔嚇得架,唔好自己嚇自己啦

別墅

eriching 發表於 18-4-19 09:24
我就當係阿b存在既提示

我都係6-8周作嘔, 9周突然無左害喜反應,10周做產檢時,亞b 閃閃閃的☺️... 可能我地亞b 都幾孝順, 唔想亞媽辛苦呢

複式洋房

soha2018 發表於 18-4-19 10:54
我都係6-8周作嘔, 9周突然無左害喜反應,10周做產檢時,亞b 閃閃閃的☺️... 可能我地亞b 都幾孝順, 唔 ...

希望如此~ 我想快啲再去產檢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

胸有冇 keep 住好漲? 大過平時咁....
大事化小, 小事化毛.........

大宅

回覆樓主

9W前一直做嘔作悶,9W開始胃口變好,無乜做嘔Feel。你要相信BB,唔好亂唸嘢

大宅

eriching 發表於 18-4-19 11:03
希望如此~ 我想快啲再去產檢!

唔好諗太多,如果成日諗住日子就緊加難過了,因為就算BB 唔係度都有JM 係keep住有不適反應
每人keep既反應時間長短都唔一樣,我自己就除左眼訓之外都冇其他反應出現過,阿B 都keep住有長大,所以唔好太擔心

複式洋房

kmbb519 發表於 18-4-19 11:20
胸有冇 keep 住好漲? 大過平時咁....

無喎 初初都會有啲痛而家冇

複式洋房

paradise06 發表於 18-4-19 11:29
唔好諗太多,如果成日諗住日子就緊加難過了,因為就算BB 唔係度都有JM 係keep住有不適反應
每人keep既反應 ...

眼訓未有既時候已經好鐘意訓哈

而家得閒我會摸下佢同佢講下野咁
希望佢乖乖啦

大宅

eriching 發表於 18-4-19 13:30
眼訓未有既時候已經好鐘意訓哈

而家得閒我會摸下佢同佢講下野咁

我都係本身都好訓得,但有左就更加訓得 初期時一日真係訓到成16-17 個鐘,食完野轉頭又勁眼訓,一訓就兩三個鐘,到夜晚又冇話訓得太多訓唔著,除左屙尿急醒,夜晚都好訓得, 放鬆d啦,放鬆唔到日子就勁難過先等到下次產檢架啦,到感到有胎動就會再好點

大宅

回覆樓主

唔好諗咁多 冇肚痛冇特別分泌物應該都冇咩問題既 放鬆心情呀!

複式洋房

回覆樓主:

多謝你地~

洋房

樓主,你好,我現在都係9週2媽媽, 我好明白你心情呀, 因為我前兩日嘔完一次好勁之後就再冇其他症狀, 加上個人又瘦底個肚唔係太顯眼, 感覺上好似冇bb喺度咁。 不過 ,樂觀啲睇其實bb對我哋好好呀, 佢唔想媽媽咁辛苦,一齊加油!

複式洋房

jackie0103 發表於 18-4-19 15:00
樓主,你好,我現在都係9週2媽媽, 我好明白你心情呀, 因為我前兩日嘔完一次好勁之後就再冇其他症狀, 加 ...

相反我是小胖所以都唔知係bb定肚腩
你都有嘔得出我只係作嘔

大宅

Paradisebird 發表於 18-4-19 13:36
唔好諗咁多 冇肚痛冇特別分泌物應該都冇咩問題既 放鬆心情呀!

甘如果有白色分秘正唔正常?

子爵府

回覆樓主:

唔係個個都會嘔ga,我陀2胎1啖都冇嘔過,你應該放鬆心情唔好俾負面情緒影響,keep住檢查就得

首頁

尾頁

跳至