親子旅遊

跳至
[韓國] HKE vs 韓亞

首頁

尾頁

珍珠宮

點簡好⋯心水時間中午機去/下午機返
坐HKE心水時間
坐韓亞,中午機去/晚或者中午機返

價錢hke,仲平幾百蚊⋯
但又想有電視睇,又想食✈️餐,同埋睇下靚空姐

珊瑚宮

rex13 發表於 18-4-19 10:10
坐HKE心水時間

韓亞

禁止訪問

珍珠宮

Sukebe 發表於 18-4-19 10:45
如果價錢相差不到 40% 或以上, 回程時間只差 3個小時, 返到香港仍然有巴士地鐵, 不用搭的士, 無人會選擇廉 ...

Yes yes,

伯爵府

rex13 發表於 18-4-19 10:10
坐HKE心水時間

揀韓亞或睇下大韓, hk exp好迫,同加埋行李劃位5係差好多錢我5會揀佢

珍珠宮

pat614 發表於 18-4-19 13:12
揀韓亞或睇下大韓, hk exp好迫,同加埋行李劃位5係差好多錢我5會揀佢

其實我想下午4-5點走,
1點機又早得滯,7-8點機返到嚟香港又太晏,見hke啲時間幾靚,不過咁睇又真系玩小半日隱陣啲⋯多謝意見~

wcpcelia    發表於 18-4-19 19:02

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rex13 發表於 18-4-19 13:26
1點機又早得滯,7-8點機返到嚟香港又太晏,見hke啲時間幾靚,不過咁睇又真系玩小半 ...

計埋行李費未?
放下自在

禁止訪問

珍珠宮

cattz288 發表於 18-4-19 13:27
計埋行李費未?

計埋,平5-600

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rex13 發表於 18-4-19 14:08
計埋,平5-600

計埋食! 已經同價! 返到香港10點幾都唔算太夜
放下自在

伯爵府

rex13 發表於 18-4-19 13:26
1點機又早得滯,7-8點機返到嚟香港又太晏,見hke啲時間幾靚,不過咁睇又真系玩小半 ...

韓亞同大韓7點幾同8點幾都有機,返到香港10點半左右, 其實都ok呀

珊瑚宮

rex13 發表於 18-4-19 14:08
計埋,平5-600

韓亞餐吾錯,而且在首爾站可預先checkin.。搭機鐵又有折扣

男爵府

12312 發表於 18-4-19 17:17
韓亞餐吾錯,而且在首爾站可預先checkin.。搭機鐵又有折扣

唔好意思,想借位一問,喺首爾站先check in ,是否一定要坐機鐵去機場?定機埸巴士都得?另點樣有優惠?謝謝!

男爵府

cheukyingmama 發表於 18-4-19 17:21
唔好意思,想借位一問,喺首爾站先check in ,是否一定要坐機鐵去機場?定機埸巴士都得?另點樣有優惠?謝 ...
你都已經去左首爾站, 做乜唔坐機鐵

珊瑚宮

cheukyingmama 發表於 18-4-19 17:21
唔好意思,想借位一問,喺首爾站先check in ,是否一定要坐機鐵去機場?定機埸巴士都得?另點樣有優惠?謝 ...

在機場搭機鐵有折囉。(平過巴士費)

去得首爾站checkin,緊系搭埋機鐵啦手,還走去搭巴士?

珊瑚宮

在機場買機鐵飛時show韓亞登機証。

男爵府

kelvin1206 發表於 18-4-19 17:41
你都已經去左首爾站, 做乜唔坐機鐵

因為坐夜機,如當日check out 後,打算先到首爾站寄行李,之後可以行街。擔心如果行到離開首爾站,又有機場巴士,就坐巴士,諗住多個選擇啫

男爵府

12312 發表於 18-4-19 17:49
在機場買機鐵飛時show韓亞登機証。

即係喺首爾站買機鐡票返機場都有discount?

珍珠宮

12312 發表於 18-4-19 17:17

我記得n年前坐過,佢個韓式飯好好味

珍珠宮

Sorewa 發表於 18-4-19 13:55
我都知夜晚九點前返到香港最好, 我有幾次都因為航班時間選擇 HKE 或其他廉航 世事無兩全其美, 冇法.

我最 ...
偉大的同胞係指內地人,定香港人?內地同胞有$,根本唔會同你爭搭廉航。至於人品,香港人衰起上來,仲衰過大陸人。

wcpcelia    發表於 18-4-19 19:02

首頁

尾頁

跳至