懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家會幾時開始搽?

同有冇邊隻比較好?

好擔心會爆紋⋯⋯

複式洋房

回覆樓主

真心覺得clarins 好用
佢哋隻油係皇牌
我個肚當時好大都無紋

侯爵府

回覆樓主:

3 個月未見肚開始搽,我用clarins 去纹膏+ body oil, 而家31w 個肚大左11吋都無紋

男爵府

freshrose 發表於 18-4-19 23:44
3 個月未見肚開始搽,我用clarins 去纹膏+ body oil, 而家31w 個肚大左11吋都無紋
...

x2 我個肚43吋都無爆紋,我由第6個月先開始用

別墅

...

用完會唔會好笠?

侯爵府

Iloveho 發表於 18-4-20 00:51
用完會唔會好笠?

岩岩搽會,過15 分鐘就會吸收

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

你覺得個肚開始大就搽喇,其實我都覺得係體質問題,有D媽媽咩都冇搽都唔會出既

別墅

回覆樓主

請問clarins大約幾錢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 18-4-20 00:26
x2 我個肚43吋都無爆紋,我由第6個月先開始用
請問你係用邊隻? 我見又有油, 又有膏, 兩樣都要搽哂嗎?
呢度有..

http://www.clarins.com.hk/zh/%E8%BA%AB%E9%AB%94%E8%AD%B7%E7%90%86-%E5%AD%95%E6%9C%9F%E5%B0%88%E7%94%A8%E8%AD%B7%E7%90%86%E6%B2%B9%EF%BC%8F%E4%B9%B3%E6%B6%B2/350/
大事化小, 小事化毛.........

大宅

回覆樓主:

老實講爆唔爆好睇個人,我朋友三個月就開始用clarins都爆到七彩。。又有朋友咩都無用一條紋都無爆過。仲生左三個。
而我二個月就開始爆,用咩野搽都阻止唔到依加成個肚都爆哂紋。。已經習慣左了只好同自已講可能無搽野仲爆得好勁呢

大宅

...

請問Clarins嘅油需唔需要按摩後沖洗乾淨?

大宅

回覆樓主

我開頭用椰子油+bio oil,之後朋友送左一set雅兒,用雅兒到而家就用晒,38周都無紋。不過我認同係天生多過搽野有用,搽野令皮膚無咁乾咁。

大宅

有冇紋係天生 (遺傳)

我婆生14個都冇, 我媽生3個都冇, 我生第1個冇, 而家第2個, touchwood 38W 都冇... 冇咩特別搽野

不過搽左安心就搽, 但唔一定得! 問返自己阿媽有冇爆仲好 (咁當然, 如果皮膚質地係遺傳到爸爸就冇辦法)

大宅

natii.mom 發表於 18-4-19 23:34
真心覺得clarins 好用
佢哋隻油係皇牌
我個肚當時好大都無紋

你係同時間油膏一齊搽,定搽完油完搽膏?早晚都要用?

侯爵府

BabyCiu 發表於 18-4-20 09:55
請問Clarins嘅油需唔需要按摩後沖洗乾淨?

唔駛, 因為你要KEEP 住皮膚滋潤先會無咁易爆紋架, 如果洗左去咪白搽

侯爵府

DottyDoggies 發表於 18-4-20 10:24
有冇紋係天生 (遺傳)

我婆生14個都冇, 我媽生3個都冇, 我生第1個冇, 而家第2個, touchwood 38W 都冇... 冇 ...

我又唔覺WOR, 我媽生2個都無, 我妹咪一樣爆到飛起

複式洋房

freshrose 發表於 18-4-20 10:39
唔駛, 因為你要KEEP 住皮膚滋潤先會無咁易爆紋架, 如果洗左去咪白搽

唔好沖洗呀
可能夏天用你會覺得笠,所以我日頭用膏、夜晚用油

複式洋房

sk1122 發表於 18-4-20 10:37
你係同時間油膏一齊搽,定搽完油完搽膏?早晚都要用?

日頭用膏,夜晚用油

大宅

回覆 freshrose 的帖子

你妹遺傳唔到你媽媽的皮膚質地...
講明係遺傳問題, 當然唔係100%, 係機會率

好似如果你媽媽大眼, 你爸爸細眼, 兄弟姐妹都唔一定個個大眼...

我婆7個女, 我有幾個阿姨都爆到9彩.... 當年仲唔興搽野.... 7個都冇搽

侯爵府

DottyDoggies 發表於 18-4-20 11:41
回覆 freshrose 的帖子

你妹遺傳唔到你媽媽的皮膚質地...

所以我咪唔信遺傳, 因為個個人膚質都唔同

首頁

尾頁

跳至