興趣嗜好

跳至
[電腦] 電腦問題

首頁

尾頁

大宅

Intel i5 4670 CPU (socket 1150)
MB with on board Lan, USB 3.0, sound, HD Graphics 4600
Geforce GT730 PCI-E card (VGA /HDMI / DVI)
8G DDR3 ram, 500G SATA HD, DVDRW,
WiFi, Bluetooth
Win10 Home Premium 64 bits installed with win8 license請問一下呢d裝備打唔打到機,同埋好唔好?想打oline game,因為原全唔識電腦,睇到人賣主機2100$想問下大家意見

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-19 12:04
Intel i5 4670 CPU (socket 1150)
MB with on board Lan, USB 3.0, sound, HD Graphics 4600
Geforce GT73 ...

二手?

大宅

crshk 發表於 18-4-19 16:40
二手?

係阿二手

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-19 19:20
係阿二手

太貴了,不值。

大宅

crshk 發表於 18-4-19 19:37
太貴了,不值。

打唔到機嫁?想問二手大概幾錢先好,配件想好小小,有咩好介紹

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-19 19:51
打唔到機嫁?想問二手大概幾錢先好,配件想好小小,有咩好介紹

如果你不熟電腦,不建議你買二手電腦,因為你唔肯定上一手部舊電腦嘅規格係點。

如果真係要打機,一部全新嘅廠機大約要$5000 - $6000左右先可能符合你嘅要求。如果你玩高規格嘅遊戲,就要更加貴。

大宅

crshk 發表於 18-4-19 21:01
如果你不熟電腦,不建議你買二手電腦,因為你唔肯定上一手部舊電腦嘅規格係點。

如果真係要打機,一部全 ...

好唔該你先,我無咩錢,只係想3000蚊樓下,之前見到有人賣lookbook話可以打機,賣2700幾

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-19 23:07
好唔該你先,我無咩錢,只係想3000蚊樓下,之前見到有人賣lookbook話可以打機,賣2700幾
...

如果係 notebook , 你試下去 dcfever 二手買賣睇下,嗰度有不少人放機,有時可能會有平靚正。

不過你最好搵一個熟電腦的朋友幫你驗機,因為 notebook 都可以換到部份零件。

大宅

crshk 發表於 18-4-20 06:10
如果係 notebook , 你試下去 dcfever 二手買賣睇下,嗰度有不少人放機,有時可能會有平靚正。

不過你最 ...

唔該曬你

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-20 07:32
唔該曬你

大宅

crshk 發表於 18-4-20 07:32

名稱:

高階商用自用 HP 6200 Pro SFF商用自用 i7第2代 3.4G 8G DDR3 500G HDD Win 10專業版64bit (有HP 原厰Windows 7專業版 Lincese with key label)

賣點:

高階商用自用 文書上綱. 煲劇.

規格:

CPU: Intel 2第代 i7-2600 3.4G

HDD: 500GB SATA

Ram :

DVD-RW

Ram: 8G DDR3 PCs-8500U (有4條 Ram slot, 現在用緊4條) ~ 2GB X 4 pcs

DVD-RW / Intel Giga Lan

On board Vedio Card: intel HD Graphics ~ VGA & display port 輸出. (可同時一齊輸出2個 Monitor)

USB 2.0 Ports

前置4個 USB 2.0 ports / 後置 6個 USB 2.0 ports

大宅

Mingbeechan 發表於 18-4-20 09:41
名稱:

高階商用自用 HP 6200 Pro SFF商用自用 i7第2代 3.4G 8G DDR3 500G HDD Win 10專業版64bit (有HP ...

想問一下高人呢部手提電腦好唔好賣2200,如果好我就買唔該曬

大宅

crshk 發表於 18-4-20 07:32

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-20 09:42
想問一下高人呢部手提電腦好唔好賣2200,如果好我就買唔該曬

呢部應該不是 notebook, 是 desktop

大宅

Mingbeechan 發表於 18-4-20 09:41
名稱:

高階商用自用 HP 6200 Pro SFF商用自用 i7第2代 3.4G 8G DDR3 500G HDD Win 10專業版64bit (有HP ...

呢部唔係lookbook

大宅

Mingbeechan 發表於 18-4-20 14:42
呢部唔係lookbook

係我打錯左以為係lookbook.,咁我想問下呢部機低唔低買,以家只係得你高手幫到我都沒人

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-20 14:44
係我打錯左以為係lookbook.,咁我想問下呢部機低唔低買,以家只係得你高手幫到我都沒人
...

我不是高手。

如果佢係原廠機無改過硬件,二手價 $1800 - $1900 才合理

大宅

crshk 發表於 18-4-20 22:39
我不是高手。

如果佢係原廠機無改過硬件,二手價 $1800 - $1900 才合理

唔該你你真好人

侯爵府

Mingbeechan 發表於 18-4-20 22:40
唔該你你真好人

大宅

打那些ONLINE GAME?
這部的顯示卡是ONBOARD的, 所以要玩靚畫面的GAME應該不太可以.

首頁

尾頁

跳至