美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mlyuen 發表於 18-4-24 17:51
我上次買12盒,送三盒。
(佢平時都買6送1,買9送2)
15盒-$3780

即係226.8一盒,都ok喎

男爵府

Wendy1017 發表於 18-4-24 18:00
即係226.8一盒,都ok喎

仲平過HKTVMALL,我一直以為hktvmall賣$278/盒好抵!

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

michellechiu02 發表於 18-4-25 12:17
仲平過HKTVMALL,我一直以為hktvmall賣$278/盒好抵!
但這個價係買現貨(會送貨去你屋企), 又要一買就買6盒/9盒/12盒...如買卷, 就好似係冇左送嗰盒.

男爵府

mlyuen 發表於 18-4-25 13:04
但這個價係買現貨(會送貨去你屋企), 又要一買就買6盒/9盒/12盒...如買卷, 就好似係冇左送嗰盒.
...

咁抬返去咪好重(emoji)(emoji)‍♀️

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

michellechiu02 發表於 18-4-25 13:53
咁抬返去咪好重(emoji)(emoji)‍♀️

唔洗拎,送貨番屋企的~

子爵府

mlyuen 發表於 18-4-25 14:14
唔洗拎,送貨番屋企的~
即係要搵位放15盒Tense up

珍珠宮

Wendy1017 發表於 18-4-25 15:04
即係要搵位放15盒Tense up
對對, 不過它都唔算阻地方, 3盒一箱, 將它們疊埋一棟, 都ok的.

伯爵府

回覆 Wendy1017 的帖子

請問樓主,你係咪好細? 怕對輕熟肌無用。

男爵府

baby_jkk 發表於 18-4-21 22:27
香港人唔鍾意fancl枝防晒,覺得佢好泛白,舊年個美白set枝防晒好好用,有少少閃粉珍珠白咁,搽咗面色好睇啲 ...

請問你搵開什麼代購?

子爵府

Whitechocolate 發表於 18-4-28 00:25
回覆 Wendy1017 的帖子

請問樓主,你係咪好細? 怕對輕熟肌無用。

我40+所以都諗緊飲埋tense up 加強保養

伯爵府

Wendy1017 發表於 18-4-28 07:38
我40+所以都諗緊飲埋tense up 加強保養
大家年紀差唔多。咁Fancl都幾勁,我成曰誤會佢係專俾妹妹仔用,所以從來無試過。

BA sell得好勁??

子爵府

Whitechocolate 發表於 18-4-28 08:47
大家年紀差唔多。咁Fancl都幾勁,我成曰誤會佢係專俾妹妹仔用,所以從來無試過。

BA sell得好勁??
佢條膠原line其實唔錯的, 但價錢貴囉, BA會sell但態度好好的, 你話唔買都唔會黑面, 好過好多出面其他brand.

大宅

baby_jkk 發表於 18-4-20 20:01
我上個月去日本fancl買嘢,人地送咗5枝貨裝cleansing oil比我,夠我用差不多5個月呀,香港fancl咪送幾包試 ...

買左幾錢野?送5支貨size好誇張,唔驚蝕本

民房

之前去日本買左幾枝洗面粉
我覺得唔錯 d泡泡好棉 同洗完都唔乾

男爵府

Elenalan 發表於 18-4-20 11:06
HABA成日都有free samples送, 現在fb都有得登記新出精華o既試用裝, 你可以試左先, 唔使咁急買。
我唔會o係 ...

我前日係haba換左呢套sample,但鯊魚油二號比較笠,用完無敏感,仲比出面d人問我係唔係做左facial 塊面好有光澤

水晶宮

szenanababe 發表於 18-4-30 18:59
我前日係haba換左呢套sample,但鯊魚油二號比較笠,用完無敏感,仲比出面d人問我係唔係做左facial 塊面好 ...

squalane你用幾多份量?現在天氣用1-2滴都夠哂

男爵府

Elenalan 發表於 18-4-30 19:42
squalane你用幾多份量?現在天氣用1-2滴都夠哂

我用一滴但都淋,我諗住買一號果隻試

大宅

Wendy1017 發表於 18-4-19 16:20
話說幾個月前開始, 兩邊面成日都好紅一撻撻, 試過戒口, 轉護膚品都係時好時壞, 由於好耐以前用過fancl, 記 ...

我5月中去日本都想買fancl試下,上之用過去黑頭支mask又似冇咩用,請問有邊幾樣係必買架?

子爵府

maruko083 發表於 18-5-1 00:14
我5月中去日本都想買fancl試下,上之用過去黑頭支mask又似冇咩用,請問有邊幾樣係必買架?
...
黑頭面膜BA建議我連續用3個月, 清晒底層D污糟, 我而家用左差不多一個月, 感覺皮膚係慢慢改善緊。黑頭MASK日本果邊好似有支裝賣, 你可以試下買多少少連續用, 真係可以清到D暗粒, 但要有恆心日日用, 佢係慢慢幫你扯D污糟出黎, 所以耐唔耐你會見到有幾粒扯左出表面, 再用多兩日又會清左。
另外乳酪面膜都好用, 可以去角質&保濕, 呢隻BA建議我隔日用, 呢兩隻MASK BA建議我用3個月後皮膚狀態好返就可以按返正常方式去用。

如果係我, 我會大量入貨Cleansing Oil, 黑頭mask, yogurt mask, 另外會試下BC果條LINE, BC條line香港買都貴, 日本平好多。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

以前有用Fancl
佢d野真係好用
但計ML數真是太贵
卸妝油好用,但同样Quality植村秀也可代替
佢洗面、更新面膜、去黑頭面膜、Mask
都好好用。

首頁

尾頁

跳至