潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Carriegerrard 發表於 18-4-21 18:03
如果係咁
我都可以考慮下要swift喎
因為見個皮好滑

唔易花,D顔色出D光亮D,感覺輕身D,但好容易「銀」到印同有摺印,要留意^_^

侯爵府

9am5pm 發表於 18-4-22 16:45
我無買d好大件的貴價珠寶(10萬以上),但(10萬以下的中價首飾,錶係有買的)。另外買其他嘢。

我真係自用, ...

睇完你的遭遇,婉轉講覺得你個SA真係唔夠好⋯
你可能太易話為,又冇明確要求,雖然第一次要offer 係需要長少少時間,但以你的spending 應該一早有offer,但SA冇放你上心⋯
好的 SA會知你想要乜,貨到前已經知有咩size咩顏色,然後問你鍾唔鍾意,再計下你差幾多spending,暗示你我地返咗對鞋點點點,對耳環又點,好襯你,留俾你試,唔會大咬你。
所以你今次攞咗offer,真係要再搵個夾D嘅SA。祝你好快買到dream bag!

侯爵府

Sasalam2012 發表於 18-4-21 14:32
係呀!不過當年H攻略又唔似依家咁多,都駛咗唔少學費先開始懂得怎樣玩H遊戲,始終遇到個夾和好SA最重要!
...

八卦下,當年係幾時?你第一個offer 要 1:1.2, 都好高下!

男爵府

依家通常spending幾多先有offer?
想要Kelly 28係咪好難?
好像b 容易好多

子爵府

maggiejane 發表於 18-4-23 12:18
唔易花,D顔色出D光亮D,感覺輕身D,但好容易「銀」到印同有摺印,要留意^_^
...

我會留意下
Thx jm

子爵府

maggiejane 發表於 18-4-23 12:37
睇完你的遭遇,婉轉講覺得你個SA真係唔夠好⋯
你可能太易話為,又冇明確要求,雖然第一次要offer 係需要 ...

我想問下
其實要點樣暗示俾個SA知想儲spending拎offer架?
因為我諗住如果今次去歐洲都買唔到袋
就試下喺香港儲spending呀

侯爵府

Carriegerrard 發表於 18-4-23 16:00
我想問下
其實要點樣暗示俾個SA知想儲spending拎offer架?
因為我諗住如果今次去歐洲都買唔到袋

聽我D朋友會同個SA相處下,感覺佢nice, 因為有D真係好冷口冷面的。咁SA當然要派卡片俾你先,話有乜想要可以找佢,之後你買下嘢又多D巡舖,相處落大家感覺溝通到,佢自然問你想要乜,你就講佢聽要乜。

侯爵府

maggiejane 發表於 18-4-23 16:42
聽我D朋友會同個SA相處下,感覺佢nice, 因為有D真係好冷口冷面的。咁SA當然要派卡片俾你先,話有乜想要可 ...

我第一個Kelly 係十幾年前買,嗰時唔知係我好彩定當時冇咐複雜要求建立關係,好快買到。
E+聽朋友講要同SA相睇咗先,啱先mark實佢慢慢儲下spending.

公爵府

maggiejane 發表於 18-4-23 12:39
八卦下,當年係幾時?你第一個offer 要 1:1.2, 都好高下!

2012年,當年未懂H的遊戲規則,沒有專注一個SA, 第1個offer點止1:1.2,同期的bk jm應該深感明白!

男爵府

Sasalam2012 發表於 18-4-21 10:00
我第1次拎b offer, 甚至連spec個SA都冇清楚講就offer咗俾我,佢話要比surprise 我!後來嘅offer先會事前知 ...

我第一個袋都超過1.5

公爵府

julieee 發表於 18-4-25 22:07
我第一個袋都超過1.5

確實的數字真的唔記得清楚,但第1個offer之前累積的spending 一定唔止1.5

子爵府

maggiejane 發表於 18-4-23 16:47
我第一個Kelly 係十幾年前買,嗰時唔知係我好彩定當時冇咐複雜要求建立關係,好快買到。
E+聽朋友講要同S ...

即係唔可以一開波就話要bKC

別墅

Sasalam2012 發表於 18-4-25 19:22
2012年,當年未懂H的遊戲規則,沒有專注一個SA, 第1個offer點止1:1.2,同期的bk jm應該深感明白!
...

我大概2012年開始睇BK,記得當年Sasa同幾個資深H JM要spend幾十萬先有1st offer 自問冇咁嘅財力,所以唔敢諗 乜依家1:1 - 1:1.5已經可以有1st offer喇?求分享

大宅

suki_2005 發表於 18-4-27 17:22
我大概2012年開始睇BK,記得當年Sasa同幾個資深H JM要spend幾十萬先有1st offer 自問冇咁嘅財力, ...
我都差唔多時候開始,唔使幾十萬咁多喎⋯⋯如果買埋啲濕濕碎碎野,譬如scarf / SLG/ 鞋, 同個期好多人爭,可能要求會高啲,但點都好,12-16年應該都係高峰期,依家一對一都得啦,但啲色就冇以前咁靚。

公爵府

我大概2012年開始睇BK,記得當年Sasa同幾個資深H JM要spend幾十萬先有1st offer 自問冇咁嘅財力, ...

咁又計埋我周圍去香港H shops買leather goods, 如果一早知道遊戲規則,將spending集中一個SA, 應該可以少d嘅。

可能依家出面多水貨,又可以去外國買,要求係比以前低咗,不過仍然要講下運氣,遇到個好SA好重要。

水晶宮

Ms_Phoebe 發表於 18-4-21 16:09
想請教你,而家spend 幾多先可以有B or K? 1:1 or roughly at what ratio ? 我有朋友嘅姊妹spend 左近400- ...

好伏喎

邊間鋪咁狼,可以PM我嗎?

侯爵府

ash_yehyeh 發表於 18-4-28 02:08
好伏喎

邊間鋪咁狼,可以PM我嗎?

男爵府

9am5pm 發表於 18-4-21 16:41
想update大家:
我最後pick咗個offer啦,經過咁多位jm呢幾日不停指教同提供自用相俾我參考,的確幫到我好多 ...

其實真係唔洗擔心、etain係好靚嘅色!喺灰色(emoji)面我3甲之內一定有etain

子爵府

其實我第一個offer都要幾乎配15萬貨先有囉⋯⋯同埋第一個offer正路都係classic色phw!要ghw可能要spend多another5萬?

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-22 17:20
我應該唔會長期拎住,係去食飯嗰陣拎下,食完飯又拎下,之後就返屋企。我盡量入面放少d嘢,希望有幫助啦。 ...

b25應該要用多d時間多d金錢先煲到番黎 我都要拎左7-8個offer後先有靚size

首頁

尾頁

跳至