潮流時尚

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 13:48
佢似乎暗示我,propose咗就一定要要。因為我問咗幾次想睇個袋先,佢都唔ok。
...

我覺得SA係覺得
買得H啲袋
仲要係K or B
啲客人多數都清楚佢offer嘅顏色係點
而好多人基本上一知道係咩色咩扣咩皮都已經有決定要定唔要
所以先唔存在睇咗個袋鐘唔鐘意先決定買呢個問題
其實你自己有無心水係要咩色架?
似乎你仲未知自己究竟鐘意啲咩combination
講真如果個SA offer 呢個俾我
我一定會要
因為etain都係一個幾classic嘅顏色

大宅

CKLBB 發表於 18-4-20 12:27
睇嚟你仲未認真諗到你心目中嘅 dream combo 係咩 wor...
可能 SA 就係見你冇講過想要咩 spec, 所以好唔sur ...

你形容得好好,我有d自己都唔知自己想點。因為我選擇惡懼真係好嚴重下,又要揀色,又要揀扣,又要揀皮,真係好難揀。

好似入到餐廳,我樣樣都想食咁。

我只係知我唔想要黑,唔要粉紅/紫,最好係classic colo,因為夠白搭。

我慢慢縮細個範圍。但都仲未好明確,唔好意思呀,要咁多位幫手俾意見..

大宅

Carriegerrard 發表於 18-4-20 13:53
我覺得SA係覺得
買得H啲袋
仲要係K or B

可能我少睇人用/少睇實物,我上網睇圖,就算etain都有深深淺淺(可能影相角度/燈光),如果深灰咁我就唔ok,但又d相又影到中灰,我就好confuse。

至於扣,我其實鍾意銀扣,但好似金扣更難拎到(原理好似iphone剛剛出金色咁),又想要金扣。

至於皮,我要求係”唔軟,唔好dur”就ok。因為我鐘意B都係因為個設計,無咗個袋型,就唔靚啦。

我慢慢縮小個範圍咋..

大宅

Carriegerrard 發表於 18-4-20 13:53
我覺得SA係覺得
買得H啲袋
仲要係K or B

就算clemence皮,你都會pick?

大宅

Kendybaby 發表於 18-4-20 10:26
其實用每種皮都有佢嘅憂慮!epsom係挺,色亦sharp D, 但不小心刮到會花,係撫平唔到的。swift好輕,不過好 ...

你寫得好好,我都係咁覺得!

大宅

CKLBB 發表於 18-4-20 12:27
睇嚟你仲未認真諗到你心目中嘅 dream combo 係咩 wor...
可能 SA 就係見你冇講過想要咩 spec, 所以好唔sur ...

Can’ agree more!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

jasonmama888 發表於 18-4-19 19:37
人人喜好不同,但以resell value 計,例如rose tone, noir,GHW , k25, b25,會有higher resell value。但 ...

Hahaaa agree

大宅

9am5pm 發表於 18-4-20 14:02
可能我少睇人用/少睇實物,我上網睇圖,就算etain都有深深淺淺(可能影相角度/燈光),如果深灰咁我就唔ok, ...

樓主你好! 我覺得其實clemence on b30 冇乜問題,你見網上d相咁dur, 通常都係外國人,佢哋當tote bag用。etain 係中灰色,至於hardware, bk jm 比較喜歡ghw, 不過好睇你自己鍾唔鍾意。唔好因為多人鍾意就買囉。例如好多jm 都喜歡粉紅,紫色呀,如果SA 比你,你係唔係一定要? 不如你諗多次你嘅dream bag 係點,如果差唔多,就算啦。老實講,你都話個SA 嘛嘛,相信最popular嘅spec係好有難度。希望幫到你!

大宅

回覆樓主:

k28 係etain Epsom, b30 係etain Togo, clemence 應該同Togo 差唔多

男爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 14:02
可能我少睇人用/少睇實物,我上網睇圖,就算etain都有深深淺淺(可能影相角度/燈光),如果深灰咁我就唔ok, ...

隔離一一媽個post,佢有幾個etain 袋,都係中度灰色。H classic color 中既Gold color 你鍾意嗎?都好好襯。

男爵府

TaboRelex 發表於 18-4-20 14:25
k28 係etain Epsom, b30 係etain Togo, clemence 應該同Togo 差唔多

右手第二個係咩顏色?

大宅

Lindytiger 發表於 18-4-20 14:28
隔離一一媽個post,佢有幾個etain 袋,都係中度灰色。H classic color 中既Gold color 你鍾意嗎?都好好襯 ...

我老公睇完相就係話gold靚,佢問我可唔可以request gold, 我都答唔到佢。

萬一真係等好耐/又唔知塞d咩offer俾我,都唔知點算。

大宅

TaboRelex 發表於 18-4-20 14:22
樓主你好! 我覺得其實clemence on b30 冇乜問題,你見網上d相咁dur, 通常都係外國人,佢哋當tote bag用。e ...

你好呀。
意思係如果錫住咁用,會無咁dur? 我好怕無左個袋型。

其實我都知呢個sa唔太幫到手,就算request某d嘢都未必等到,所以驚連呢個offer都無埋,到時唔知塞d咩俾我。

男爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 14:32
我老公睇完相就係話gold靚,佢問我可唔可以request gold, 我都答唔到佢。

萬一真係等好耐/又唔知塞d咩off ...

Gold 應該恆常有貨,我諗你今次講埋皮同size, 等佢清楚知道你要咩。可能皮就比2個option , 唔特別要GHW,應該會易d

大宅

9am5pm 發表於 18-4-20 14:35
你好呀。
意思係如果錫住咁用,會無咁dur? 我好怕無左個袋型。

老實講,唔使錫住用都OK㗎,我連波鞋蘋果都放都冇事!

大宅

Lindytiger 發表於 18-4-20 14:29
右手第二個係咩顏色?

ecorce 色

大宅

Lindytiger 發表於 18-4-20 14:37
Gold 應該恆常有貨,我諗你今次講埋皮同size, 等佢清楚知道你要咩。可能皮就比2個option , 唔特別要GHW,應 ...

可能係恆常有貨,但唔一定俾我呢..佢年頭都話會安排個金色俾我啦,最後不了了之咗,到而家先彈個etain出來。

大宅

TaboRelex 發表於 18-4-20 14:38
老實講,唔使錫住用都OK㗎,我連波鞋蘋果都放都冇事!

會唔會因為你呢個係togo,所以比較挺身?

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 14:03
就算clemence皮,你都會pick?

我會呀
因為我個lindy 26都係clemence皮
其實對皮我又無咩要求
我只係唔要swift啫

男爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 14:48
可能係恆常有貨,但唔一定俾我呢..佢年頭都話會安排個金色俾我啦,最後不了了之咗,到而家先彈個etain出來 ...

你咪話佢知老公送比你,老公揀Gold color 。 加多句話老公比說話你聽,花咁多錢連揀個basic color 既B 都做唔得。

首頁
45678...13

尾頁

跳至