懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

星期二確實bb沒有心跳,昨天中午在醫院食藥,住了一晚,今天下午出院。
到宜家未見組織排出,但昨天下午好多血,好驚排左我唔為意沖左。
因為其中一次去洗手間多血到差d暈,唔知會不會跌左個組織都唔知

頭先突然肚痛,多左d血,我換塊墊出摯買d豬肉,行到一半,覺得下面好墜,feel 到大出血,細細步行返家。去洗手間成塊墊係血。然後發現陰道口有幾舊血塊,其中好入那塊夾實子宮頸附近,我好小心取出來,捽唔爛,灰灰白白色,我洗返乾淨,入密實袋,洗澡然後老公開車送返個組織去瑪嘉烈3樓病房。

大宅

之緣 發表於 18-4-19 17:02
星期二確實bb沒有心跳,昨天中午在醫院食藥,住了一晚,今天下午出院。
到宜家未見組織排出,但昨天下午好 ...

唔好太擔心,有機會個組織喺入面已散咗變成血排出身體,最緊要排清後好好休養身體,加油呀

子爵府

goolima 發表於 18-4-19 18:04
唔好太擔心,有機會個組織喺入面已散咗變成血排出身體,最緊要排清後好好休養身體,加油呀
...

個心已經平伏左...一方面想佢已排出,另一方面又想見到個組織同佢講愛他和再見...
我現在才感到真心的痛,但是我相信寶寶並不想媽媽難過的。我在心中跟bb約定再見。即使真的無緣(我超高齡)這個bb永遠在我心中是我骨肉。

複式洋房

回覆樓主:

樓主加油呀! 我上星期做吸宮前, 住廣華嗰日都流咗好多血, 仲感到有唔係液體嘅野出咗來。。。之後過2日做吸宮, 睇番醫生俾我張相片, 原來已經唔完整了。。。真係變咗堆組織。。。 不過佢短暫嘅生命會永在心中~
好好休息, 我地一齊努力^_^

子爵府

果凍 發表於 18-4-19 19:00
樓主加油呀! 我上星期做吸宮前, 住廣華嗰日都流咗好多血, 仲感到有唔係液體嘅野出咗來。。。之後過2日做吸 ...

係呀!我昨天有好多好多血,唔係液體係豬紅咁,不過大過一般豬紅1倍左右,有成50多舊。之後就開始少,今天開始痛少左變返好似m來的量。
大家都要加油...don’t look back

大宅

之緣 發表於 18-4-19 19:25
係呀!我昨天有好多好多血,唔係液體係豬紅咁,不過大過一般豬紅1倍左右,有成50多舊。之後就開始少,今天 ...

可能就係組織。加油!

珍珠宮

之緣 發表於 18-4-19 18:39
個心已經平伏左...一方面想佢已排出,另一方面又想見到個組織同佢講愛他和再見...
我現在才感到真心的痛, ...

加油,傷心都於事無補,而家最緊要係你嘅身體。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好好調理身體

子爵府

tatababy123 發表於 18-4-19 19:40
可能就係組織。加油!

組織不是灰灰地色嗎?原來有可能是血塊?

複式洋房

之緣 發表於 18-4-19 19:25
係呀!我昨天有好多好多血,唔係液體係豬紅咁,不過大過一般豬紅1倍左右,有成50多舊。之後就開始少,今天 ...

係呀! 我喺廣華醫院嗰晚都有排到呢d, 真係好似豬紅感覺, 第二日超肚痛, 做完吸宮就冇事。大家都要養好身體^^

大宅

之緣 發表於 18-4-19 22:48

我之前一直都無見到組織。只係肚痛同流血幾日就自己排清。 有可能痴埋d血睇唔清楚

子爵府

果凍 發表於 18-4-19 22:59
係呀! 我喺廣華醫院嗰晚都有排到呢d, 真係好似豬紅感覺, 第二日超肚痛, 做完吸宮就冇事。大家都要養好身體 ...

咁你有幾日假?我17號入醫院,18號食藥,假紙到21號。但另一個病人同我一樣情況,入院食藥胎兒周數一樣,假紙去到26號。幸好我公司好,叫我休息多幾星期唔好返。

覆診我5月8日,她就5月2日,不過我去產前檢查到覆,佢返婦產科覆。

複式洋房

之緣 發表於 18-4-20 10:51
咁你有幾日假?我17號入醫院,18號食藥,假紙到21號。但另一個病人同我一樣情況,入院食藥胎兒周數一樣, ...

我就13號做完手術, 假紙其實去到19, 但我今日覆診, 會叫醫生寫埋今日。星期六日唔駛返, 即係23號復工了。
妳間公司都幾好呀, 其實我地真係需要多少少時間來平伏一下心理同生理上嘅影響。。
不過我地都唔好再唔開心了, 身體要緊~

子爵府

果凍 發表於 18-4-20 12:22
我就13號做完手術, 假紙其實去到19, 但我今日覆診, 會叫醫生寫埋今日。星期六日唔駛返, 即係23號復工了。
...

係呀!大家加油...don’t look back

男爵府

之緣 發表於 18-4-19 22:48

組織有可能是紅色的,捽唔散~~樓主take care

首頁

尾頁

跳至