懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Evonneyip 發表於 18-4-19 23:17
咁請問妳幾週照到呀?

7週,我個時都擔心左2星期

侯爵府

回覆樓主:

我4w2 照到胎囊,但要視乎HCG,.初期驗血最準,要HCG>1200 -1500 先睇到胎囊

複式洋房

pappu1024 發表於 18-4-19 23:19
7週,我個時都擔心左2星期

因為我今個月搬左屋,因為我當時唔知自己會有BB,今日隔離間房仲送左床黎,我好驚呀,人地話唔好搬嘢,所以令我更加驚,我唔係迷信呀,但我真係怕。

複式洋房

freshrose 發表於 18-4-19 23:21
我4w2 照到胎囊,但要視乎HCG,.初期驗血最準,要HCG>1200 -1500 先睇到胎囊

假如HCG太低,係唔係證明要安胎呀?我真係好驚呀。仲未有結果,要等佢電話。

大宅

Evonneyip 發表於 18-4-19 23:21
因為我今個月搬左屋,因為我當時唔知自己會有BB,今日隔離間房仲送左床黎,我好驚呀,人地話唔好搬嘢,所 ...

放鬆心情 因為我都同你一樣 懷孕初期特別多野擔心。之後開始聽下音樂個人會放鬆d,我有左都有傢私送㴝屋企,今日仲移過張床。所以唔好太過擔心 好好休息 唔好做粗重野

複式洋房

pappu1024 發表於 18-4-19 23:25
放鬆心情 因為我都同你一樣 懷孕初期特別多野擔心。之後開始聽下音樂個人會放鬆d,我有左都有傢私送㴝屋企 ...

可能真係我諗得太多,我今日訓覺仲發噩夢。為左BB,我要開心啲,放鬆啲!
多謝妳!睇到妳哋咁講,我先放鬆左啲啲~祝福妳同BB都健健康康順順利利!

侯爵府

Evonneyip 發表於 18-4-19 23:22
假如HCG太低,係唔係證明要安胎呀?我真係好驚呀。仲未有結果,要等佢電話。
...

驗血要驗2 次,48 小時有1.66 倍增幅就代表bb 健康同埋宮內孕……

複式洋房

freshrose 發表於 18-4-19 23:35
驗血要驗2 次,48 小時有1.66 倍增幅就代表bb 健康同埋宮內孕……

係呀,醫生都係咁講,所以我更加擔心了。

侯爵府

Evonneyip 發表於 18-4-19 23:39
係呀,醫生都係咁講,所以我更加擔心了。

俾d信心bb, 我自己一有左就去驗血,起碼驗完安心d

首頁

尾頁

跳至