想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

試左幾個月都唔中,心情灰到一個點⋯諗住下個月去睇醫生,驗下AMH, 陰超,精精,有冇邊間好和介紹?

複式洋房

回覆樓主

Me too... 樓主試咗第幾個月喇?
唔知已Bingo嘅jm平均試咗幾耐先成功呢..

大宅

我都想知!好想放棄唔 check 紅 D 唔 check 體溫 ......

大宅

回覆樓主

我試咗2年先成功……

複式洋房

happyvc 發表於 18-4-19 23:21
我試咗2年先成功……

兩年咁漫長.. (emoji) 係咩原因呀?介唔介意分享下個成功過程呀?^^

大宅

Kristaaa 發表於 18-4-19 21:45
Me too... 樓主試咗第幾個月喇?
唔知已Bingo嘅jm平均試咗幾耐先成功呢..

試左差不多半年,日日都用紅d

大宅

Mrswong_JM 發表於 18-4-19 22:56
我都想知!好想放棄唔 check 紅 D 唔 check 體溫 ......

我都唔想再check住紅 d

大宅

happyvc 發表於 18-4-19 23:21
我試咗2年先成功……

可唔可以教下大家有咩方法?我已經保持輕鬆心情,但每個月見到m小姐來搵我,即刻心情低落⋯

大宅

Carmanman 發表於 18-4-20 08:56
可唔可以教下大家有咩方法?我已經保持輕鬆心情,但每個月見到m小姐來搵我,即刻心情低落⋯
...

頭一年冇咩注意,第二年開始keep住睇中醫,食維e及CoQ10, 每星期跑步2至3次,每次1個鐘。試過2次化學,終於有一次响冇期望下得咗!

別墅

回覆 Carmanman 的帖子

其實唔少醫生都有講心情其實好影響...我唔知你有冇聽到唔少case 係話打算放棄個時反而就有左....我覺得如果成日check 住成果唔理想...我真係覺得可以試下relax , 順期自然~ 當然係check 過大家健康情況冇問題下啦~
利申: 一直想有同唔想有之間, 之後都係決定試下....(成日聽人講唔係你要就有) 所以我地一直都係隨心...完全冇理d咩期...想做先做。點知唔洗3個月有左....

大宅

kit_katw 發表於 18-4-20 13:11
回覆 Carmanman 的帖子

其實唔少醫生都有講心情其實好影響...我唔知你有冇聽到唔少case 係話打算放棄個時 ...

正!因為一直戒口又唔飲得凍野和生冷野,攪到個人好敏感,而家決定豁出去,想食咩就食咩!

大宅

回覆樓主:

我試到第三個cycle中左,我老公本身check到精子活躍度不足但我本身身體不錯,keep住有運動,試左個2個月唔中本來已經想放棄諗住去下旅行下年先再來過,點知第三個月就中左,可能係之前壓力太大想快D中反而唔得,諗住唔得冇壓力反而先會中!

大宅

asukav6 發表於 18-4-22 01:21
我試到第三個cycle中左,我老公本身check到精子活躍度不足但我本身身體不錯,keep住有運動,試左個2個月唔 ...

我都要放鬆下心情先!你地係喺邊度驗身?

大宅

Carmanman 發表於 18-4-22 21:35
我都要放鬆下心情先!你地係喺邊度驗身?

平平地家計會咋

首頁

尾頁

跳至