嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb到9個月car seat開始唔岩要換了~我聽朋友講小孩子不愛坐car seat是真的嗎?

大宅

popo2403 發表於 18-4-20 09:24
Bb到9個月car seat開始唔岩要換了~我聽朋友講小孩子不愛坐car seat是真的嗎?
...

由初生開始坐,天天都坐,坐坐下就習慣. 我大仔現正2.9歲,99%時間都會自坐carseat

水晶宮

...
唔肯坐都要坐,冇得佢揀。我女由BB時有car seat到現在三歲,未試過唔肯坐。

大宅

EstrellaDamm 發表於 18-4-21 22:53
唔肯坐都要坐,冇得佢揀。我女由BB時有car seat到現在三歲,未試過唔肯坐。

同意,我bb依家八個月我都係經常擺佢係car seat 始終安全最緊要,佢係car seat 都可以看到風景好少唔肯坐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

...

佢唔愛坐又點? 或你想點?

我大仔坐到而家十歲都要坐,坐到夠高可以乜都唔用為止。 安全既野小朋友係冇選擇餘地,亦唔可以俾小朋友食住自己。

bb 細時可能會唔想坐,隻手穿出條安全帶,但都一定佢坐,慣左就得。

子爵府

我以為我仔7歲都坐已經成日俾人笑, 但安排緊要我唔理人。
4歲7歲照坐。
安全嘅野我都係唔會俾細路話事。何況自細坐起無扭習慣左。

首頁

尾頁

跳至