自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我家姐生個女6磅頭佢姑奶喺我家姐面前講"咁奀都唔知養唔養得大"我家姐爆喊講返比我知,嬲得我

別墅

2018復活節勳章

rose-mag 發表於 18-4-21 13:51
其實人老咗,身體機能會退化,我同老公講,睇你媽將來會點,佢把口咁一定自己受番。

我99仲有更離譜嘅,我 ...

講真對朋友親戚 嗰啲都唔會咁冷漠啦, 更何況係自己(老公/ 老豆)! 人都走咗喇 仲有時間心情去整頭髮 真係o曬嘴

子爵府

CathyChan1126 發表於 18-4-20 09:53
有,前男朋友
當時剛剛中學畢業
佢重讀,上中六,中7

想問下你前男友有冇落眼鏡

男爵府

回覆樓主

曾經港台節目探討過殘疾人士啲設施不足,
我老豆突然講左一句傷殘唔好出街啦,
搞到周圍都要掘路搞啲設施。
我老豆平時份人冇乜野,果日唔知點解會講啲咁嘅說話。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Vvanessa44lam 發表於 18-4-20 22:03
吓 講真對朋友親戚 嗰啲都唔會咁冷漠啦, 更何況係自己(老公/ 老豆)! 人都走咗喇 仲有時間心情 ...
我99呢幾年好過份,其實一向都衰,所以62係有錢唔過佢手,佢就想62快D死,咁就可以分家產。62葬禮佢話唔會幫手,叫我老公自己搞掂佢,咩都唔理,話一個電話都唔會打去通知親戚,但轉頭就周圍打俾D親戚話我老公唔尊重佢,唔俾佢提意見,又唔俾佢參與搞葬禮,我呢度興出殯時靈車會繞道經過屋企門前,我99反對靈車繞道返去,立心不良,真係未見過咁黑心嘅人,佢個女(我姑仔)仲衰,一見到D遺產就紅眼,以前話咩都唔要,而家62死咗年幾都仲喺度爭緊,佢本身已經分得最多,仲要諗方法想攞多D,佢唔係冇錢,我老公而家心灰意冷,話只要搞好晒所有嘢後就會同呢班人一刀兩斷,我自己都說服唔到自己去勸老公。
噢,仲有一單真係冇辦法唔O嘴,話說有個老一輩親戚走咗,99去葬禮,後生果班俾少咗一封吉儀佢,佢追咗人地成大半年,出去人地舖頭問,真係大吉利是咩,人地都話過晒廟啦,99逢人都講(D親戚來來去去都係果幾棚人),話人呃佢封吉儀,搞到62病死,都short short地嘅。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

畀面勳章

V_VPONG 發表於 18-4-21 14:06
想問下你前男友有冇落眼鏡

一定有

子爵府

CathyChan1126 發表於 18-4-21 14:41
一定有

恭喜

侯爵府

好媽媽勳章

milk323 發表於 18-4-20 11:09
咁事實好多刻薄既說話都出自6299口中⋯ 我99都係狗口長不出象牙,佢既習慣就係幾好既野都要搵啲衰既黎講, ...

我99又係咁,我1家3口,住實用5xx呎2房私樓,無工人,我99成日話:好心你換咗間屋佢啦,得果2房,點住丫?細到咁。
我心諗,1家3口,有2個房,點會唔夠住

侯爵府

好媽媽勳章

mimokoala 發表於 18-4-20 12:54
你細個好靚女
唔知點解越大越.................................

我又係,尤其我d少見面既親戚:wow,乜你越大越走樣,搞乜?以前細個好靚架

到依家結咗婚生埋,肥咗,d人又話:做乜越黎越肥,好心就keep下啦(我心諗,我老公都無嫌我丫,我老公唔like我減)

然後,到我女,d親戚又話:你個女咁似爸爸,你細個靚好多(仲要兜口兜面喺我女面前講)

子爵府

Okayama 發表於 18-4-20 09:32
我講先

1)都唔明點解佢會鐘意你

阿仔個幼稚園家長,當時住海怡半島,知道佢即將搬去康樂園house,佢話佢老公「買間屋好似買棵菜咁....二三千萬..是但啦」

子爵府

flowertree 發表於 18-4-21 13:41
點解你生完個肚好像未生過?下一句係你好肥!個肚皮鬆晒!我以前生完仔都唔係咁!邊有人咁笑自己 ...

咁後面就真過分

公爵府

黑白豬 發表於 18-4-21 14:56
我99又係咁,我1家3口,住實用5xx呎2房私樓,無工人,我99成日話:好心你換咗間屋佢啦,得果2房,點住丫? ...

3人家庭冇工人住2房咪啱啱好囉?還是佢住開花園洋房先覺得細?

侯爵府

好媽媽勳章

milk323 發表於 18-4-21 15:38
3人家庭冇工人住2房咪啱啱好囉?還是佢住開花園洋房先覺得細?

我99住居屋之嘛你話我有工人or有2個仔女,話我屋細,都ok。我又唔再生,都係得3個人住咋

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

黑白豬 發表於 18-4-21 14:56
我99又係咁,我1家3口,住實用5xx呎2房私樓,無工人,我99成日話:好心你換咗間屋佢啦,得果2房,點住丫? ...

可能你99心入面仲有一句係:應該要再多一間房,等我可以嚟住。

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

同事A話新買嘅木櫃好大陣味好臭,同事B就話唔係呀我覺得木味幾香,跟住A話B鍾意聞棺材香

侯爵府

好媽媽勳章

docomo 發表於 18-4-21 15:44
可能你99心入面仲有一句係:應該要再多一間房,等我可以嚟住。

都有可能,又或者佢幻想我會生多幾個

男爵府

同妳結婚係我一生中最錯誤的決定
坐月時,有一晚起唔到身餵奶,對方講:妳唔再係我核心價值範圍內,妳要走我唔會阻妳。
妳係我的負資產
如果可以同妳離到婚,我情願唔要兩個仔
妳又未死,做咩要影全家福
妳死得,我就帶妳同兩個仔去公園
妳係呢度只係下等人,做兩個仔的工人妳都冇資格
妳可能搞錯啦,兩個仔係邊個嘅,妳心裏有數
妳廢柴,垃圾,只能做淘汰母豬的下場即肉松

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Okayama 發表於 18-4-20 09:59
啱啱生完係會敏感d......
我朋友99第一句係:又係女
我朋友爆喊,d姑娘即趕佢99出去

姑娘good job

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

love2talk 發表於 18-4-20 13:21
你62真係

睇到jm留言又醒起

我「麻麻」過身,我姑姐開花店,62問做咩好,無理由送花
我話咁直接帛金囉,佢又話要做祭帳(掛一張毛氈果d)。我話其實搬去大嶼山根本唔可行(在大嶼山屋企直接攪儀式),帛金啦
佢再堅持做祭帳,話佢鄉下興
我話你鄉下興關咩事啫

最後佢話「咁人地先知我做左野架嘛」

真係嬲到我爆!忍唔住得左佢一句「果個我親阿麻黎架」!心唸人地識你老鼠咩!咁嘅彩都要拎

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

識人曾經在pet shop做暑期工
舖頭玻璃屋俾街外望到店舖賣嘅貓
每日都有唔同人經過同睇貓。有日有個女仔笑得好開心,店主話:死左老豆無枉管咩,笑笑笑

首頁

尾頁

跳至