自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

真實體驗,同大家分享下。
簡單的講, 如果你想幫襯呢間 "Ametrine X Amethyst Nail&Skin", 記得問清問楚, 及帶多2張5百蚊先好去...

=========================================
是咁的:
呢間公司係FACEBOOK 賣行廣告,
見到佢其中一個按摩服務收$474,
預約時問左句: "如果想加耳燭, 單次是多少錢?"
佢地答:"$704 Full Set"
我想問:"咁係咪耳燭+474的按摩" (呢個問題冇問清楚 "係咪704耳燭+按摩")
佢地答:"正確"

那麼我以為只係需要付$704
上到去,佢地幫我做左按摩、Facial同耳燭
收錢時先知道價錢係$704+$474, 原因係佢係幫我做左所謂既"耳燭FULL SET", 而唔係"剩耳燭"

件事可以係我天真誤會左,
但亦都可以係佢地做生意唔公道..(明明客人要B, 夾硬比B+C+D人再收錢)

個人意見,比人騙一次係冇所謂的,
不過佢地咁樣做生意, 就祝佢地早日執笠...
Build a brand takes time, Kill a brand just need 1 time.

多謝你睇晒。只希望提醒大家小心D!

P.S
1) 如果你想問下呢間服務點: 係OK 的;
2) 佢地推廣單次收費,但都係要入房被SELL 一輪先走得; (耳仔軟既小心心軟)
=================================================

男爵府

回覆樓主

樓主,我覺得你問乜,佢答乜,冇問題。耳燭係你自己話加,佢冇迫你。這件事應該只是溝通誤會。

子爵府

YuiYeeMa 發表於 18-4-20 22:19
樓主,我覺得你問乜,佢答乜,冇問題。耳燭係你自己話加,佢冇迫你。這件事應該只是溝通誤會。
...

Agree

冇問清楚
好難話佢呃人

洋房

嗯, 如果你地覺得講明買A, 人地要你買A+B+C 係OK 的話, 咁其實呢間野係幾好的.

子爵府

回覆樓主

咁你話 「耳燭+474的按摩」

已經唔係只有A 了

洋房

回覆 KoneyB 的帖子

請看清楚先評論吧
我只想做耳燭, 人地比左個所謂的"耳燭套餐, 價值704"

洋房

Ametrine X Amethyst Nail&Skin 銅鑼灣及尖沙咀均有分店另聽講沙田都就開了

子爵府

唐思思 發表於 18-4-20 22:33

請看清楚先評論吧

你下次問清楚先决定做啦
你自己都話自己冇問清楚
怪得邊個

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唐思思 發表於 18-4-20 22:13
真實體驗,同大家分享下。
簡單的講, 如果你想幫襯呢間 "Ametrine X Amethyst Nail&Skin", 記得問清問楚, ...

我覺得係樓主自已誤會咗, 係你問加耳燭幾錢, 佢地答你$704 full set, 你又問係咪"耳燭+474 按摩", 咁即係你應該清楚$704係耳燭啦

大宅

回覆樓主

我理解都係$704+$474

男爵府

唐思思 發表於 18-4-20 22:33

請看清楚先評論吧

佢答你耳燭full set,你冇再問浄耳燭價錢,即表示你同意耳燭full set呢個價喎

洋房

噢, 大家真係好有錢...
"只做耳燭", 價錢係$704都覺得係合理
仲覺得我應該知道"只做耳燭"應該知道價錢係$704
受教了.

洋房

回覆 YuiYeeMa 的帖子

請看清楚再回覆吧:
"佢地答:"$704 Full Set""

入面沒有講咩叫FULL SET, 冇講"耳燭FULL SET" , 係我比錢時先知.

民房

按摩先係4百幾

比我都以為按摩+剩耳燭夾埋7百幾喇

出面2百零only

子爵府

aqsquare 發表於 18-4-20 23:08
按摩先係4百幾
比我都以為按摩+剩耳燭夾埋7百幾喇
耳燭出面2百零only

New user

珍珠宮

回覆樓主

睇完。我理解耳蠋full set $704。講完。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唐思思 發表於 18-4-20 23:00
噢, 大家真係好有錢...
"只做耳燭", 價錢係$704都覺得係合理
仲覺得我應該知道"只做耳燭"應該知道價錢係$70 ...

樓主你攪錯, 唔係話耳燭 full set$704合理, 只係理解到係耳燭 full set$704, 你有權唔做

洋房

大家認為點, 其實冇所謂的
反正我都唔會再去

大家以後記得多D幫襯喇!
Ametrine X Amethyst Nail&Skin
銅鑼灣金利文廣場12樓
$704 耳燭FULL SET 真係好平好正的

比埋個URL 比大家BOOK 又點話:
https://www.facebook.com/ametrine.ametrine/

翡翠宮

回覆樓主:

樓主不如你訓醒睇多次,對答睇黎係你理解錯。

耳燭704是否合理係another story, 你吾可以 pre assume 704應該包埋 massage 先合理就當佢包埋。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唐思思 發表於 18-4-20 23:02
回覆 YuiYeeMa 的帖子

請看清楚再回覆吧:

睇清楚了,你係無再問單做耳燭價錢

首頁

尾頁

跳至