自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

soso1227 發表於 18-4-22 02:00
點解你會假設男人搵小三有性有愛,對性嘅態度就冇咁隨便? 我睇到真係一千個問號。
普遍男人認為小三比雞 ...

我都睇唔明

雞,在我角度,係一買一賣,一次性無手尾,
我覺得可以係純粹肉體犯錯

小三,係經過曖昧,發展成一段確實感情,
係精神感情肉體同時犯錯

珍珠宮

soso1227 發表於 18-4-22 02:20
叫雞嘅男人當然定力差,
但我又唔覺佢地人品較差喎,
當然叫雞唔啱,

Sorry 不要砌我係小三,我長期單身已離婚

處女黨都不是處女只係高呼婚前唔要有性行為個 d

如果你老公無二三奶但你高呼二三奶一定係雞既話你都算係大婆黨的

都係個句,你假設男人都係雞蟲咁你嫁黎做乜姐

如果我係男人娶左個係咪都當我雞蟲既老婆我都會情願叫雞唔返屋企,奄悶到計都唔想傾。

珍珠宮

siukei17 發表於 18-4-22 02:23
我都睇唔明

雞,在我角度,係一買一賣,一次性無手尾,

即係你都當個男人係你既財產物品為你所有,不看重佢心性同感受囉。

公爵府

好媽媽勳章

nsychristy 發表於 18-4-22 02:29
即係你都當個男人係你既財產物品為你所有,不看重佢心性同感受囉。

如果我男人出去叫雞,我都會檢討係咪雙方性上面有咩問題。

但無論咩原因,叫雞、小三都係背叛婚姻行為,
係互相尊重嘅問題,並唔係你口中乜鬼財產嘅問題(我估你意思係佔有慾

等於,男方亦唔會接受女方去叫鴨,或有第二個男人,喱方面比女性更加介懷加決絶

soso1227    發表於 18-4-22 03:04

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

nsychristy 發表於 18-4-22 02:28
Sorry 不要砌我係小三,我長期單身已離婚

處女黨都不是處女只係高呼婚前唔要有性行為個 d
我冇話你係小三,只係唔明你做乜咁貶低大婆,
我俾你一嘢踢入大婆黨都冇所謂,
因為我一定支持大婆。
不過我有邊句假設男人都係雞蟲呀,
唔好屈得就屈。
男人肯定咸濕,
係睇個老婆點配合佢嗻,
但你自稱離婚又長期單身,
教我夫妻相處之道似乎冇乜説服力。

珍珠宮

siukei17 發表於 18-4-22 02:39
如果我男人出去叫雞,我都會檢討係咪雙方性上面有咩問題。

但無論咩原因,叫雞、小三都係背叛婚姻行為,

不忠要原諒本來就(emoji)是必然,亦不容易

我看重既係出發點,佢長久以來有無壓抑的不滿,對事情既判斷,呢個先係佢真實既為人,事情既核心

而唔係用佢係獲取婚外性所付出既係 d 咩有無包括佢既感情,咁樣秤法咪即係當個男人係自己所佔有的財產?佢付出多 d 俾人地代表我失去多 d?

叫雞同主動媾女對我黎講無分別
但俾女姣受不住誘惑可以商榷 (所以男人偷跳後好鍾意將責任推俾小三)

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

睇咗妳舊post...好同情妳,為咗佢無咗份鐘意嘅工,仲要咁計較.....而家仲要去叫雞
如果我係妳,襯未有小朋友前就走,揾過第二個。

珍珠宮

soso1227 發表於 18-4-22 03:03
我冇話你係小三,只係唔明你做乜咁貶低大婆,
我俾你一嘢踢入大婆黨都冇所謂,
因為我一定支持大婆。

我單親長大自己亦離婚,你問我我只可以講死 where 一個伴侶相當無聊,我甚至覺得婚姻好無聊

我爸不忠,但我媽確實極難相處,而個小三廿年都係同一個人,我不能說他是對的,但我可以理解,我都不認為小三是雞,雖然佢係人妻,但至少我老豆唔掂小三有貼佢。

我前夫很操控,前夫家強勢傳統,婚後極似附屬品我真的吃不消

中國人婚姻總係女人求飯票,奶奶求男孫,男人求面子,我情願唔吃呢套,亦遇不上唔係裙腳仔既男人值得我的心機時間,人生太短唔相愛難相處就唔好維繫

相愛係愛個人佢既本質,唔係 fulfil 自己完美主義一定要結婚呢 d 人生目標,唔係要個一定唔會犯錯既人所以佢錯左就要掉,都唔係要個人去證明自己既價值,唔係我奄悶死魚肥師奶不修邊幅我老公係愛我既就唔准唔准望其他女人否則佢係賤男唔愛我欠我一世

不過我同你講呢 d 好對牛彈琴。

公爵府

好媽媽勳章

nsychristy 發表於 18-4-22 03:06
不忠要原諒本來就(emoji)是必然,亦不容易

我看重既係出發點,佢長久以來有無壓抑的不滿,對事情既判斷, ...

開始明明地你想法

在你黎講,有小三,係因為男人對生活現況有不滿,先會有小三嘅出現,作為妻子,要去了解背後問題

叫雞,係男人人格問題,唔控制性慾所致,係無得救

我有冇理解錯

珍珠宮

siukei17 發表於 18-4-22 03:25
開始明明地你想法

在你黎講,有小三,係因為男人對生活現況有不滿,先會有小三嘅出現,作為妻子,要去了 ...

差唔多啦,人人價值觀不同,如果我六七十唔想理佢佢完全無飯開,瞞得我好我完全唔知既,佢叫雞我都覺得可以理解

唔係好多不忠既情況我覺得可以接受,至少我要見到佢尊重我本人,佢真的有一個好大既內心缺口係因為我做得唔好,佢真係有誠意同我行落去,做得到斷左出面個個,當然我唔知就無計

大宅

回覆樓主

痛到醒左 一直關係好好。我地好少鬧交。佢對我行為同初初識我無分別。每日十零個whatsapp 佢每日又會打電話打我。

可能我太天真,原來一直只係獨腳戲

不過一直我都有好似有行鋼線既感覺 以後又淨係得返我一個

大宅

回覆樓主

欲哭無淚

別墅

cici2015 發表於 18-4-21 07:26
娘家歡迎我返去。自己亦有份工。係唔知點同親朋戚友交代 好無面。唔知可以點
...

你唔好有bb 呀, 到時仲慘!

兩個選擇, 一, 離開佢, 回娘家, 變失婚婦人, 再覓第二春, 勇敢地, 不用每天誠徨誠恐

二, 留低, 徨恐地生活五十年

公爵府

nsychristy 發表於 18-4-22 03:34
差唔多啦,人人價值觀不同,如果我六七十唔想理佢佢完全無飯開,瞞得我好我完全唔知既,佢叫雞我都覺得可 ...

應該話長期嘅二奶同小三係唔同
小三俾人感覺係後生爲錢,而男人就貪後生加新鮮感,可以不停轉,都係性做主要
,上面d jm應講係讀依種小三
有第三者都要睇下係咩原因,有種男人真係下體控制個腦,個d有小三唔出奇,婚姻有無缺口都會有,係佢個人有缺口 ,婚姻唔係得一種方式嘅,亦都無一定嘅計算方法

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

放過自己!
這句說話可圈可點!樓主妳認為怎樣可放過自己?
妳沒有做錯,不要傷心了

珍珠宮

減齡達人勳章

wing324 發表於 18-4-21 19:39
冇小朋友就離婚啦

你太在意別人眼光

Agree.

趁未人老珠黃,揾一個錫自己的人。樂觀d想,上天比第二次機會你找伴侶。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得叫X仲衰過有小三,沒有感情的出軌更可惡,純粹為了情慾的發洩

大宅

cici2015 發表於 18-4-21 07:11
一直都認為佢好真心 好正義。原來只係虛假表現 我一直都相信佢。只係呢兩個月突然好不安 感覺都有不妥。不 ...

你咁上心,分啦
原諒佢你太辛苦

其實呢d事日日大把
點處理人人唔同,
不過冷處理唔到,就應該分開

珍珠宮

回覆樓主

痛還痛,你都要處理.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁快就不忠, 好難委屈一世

首頁

尾頁

跳至