少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我剛剛才知道此事,有没有問題?最近老師開始whatsapp佢,話題都是問佢可不可以早半小時上堂之類,但有咩改動不是經琴行嗎?就算係都應該問我取我的手提,還是他想慢慢改私人教?老公話無問題,但佢提醒阿女如開始覺得收到有問題的whatsapp內容要block老師,多數阿女自己去上堂,老師好少見到我,我好唔好去上堂時靜靜雞給自己電話老師?上堂我已經要求琴行安排一間有玻璃窗的房,平時也有提醒阿女不要和異性太親近。

珍珠宮

小冬 發表於 18-4-21 07:02
我剛剛才知道此事,有没有問題?最近老師開始whatsapp佢,話題都是問佢可不可以早半小時上堂之類,但有咩改 ...

你個女幾大呀,如果已經高中就放手比佢自己同老師傾啦,wharsapp都系講上堂d野,你想得太多啦,教佢自保同分辦是非就得啦,吾通你可以跟佢一世咩

珍珠宮

我剛剛才知道此事,有没有問題?最近老師開始whatsapp佢,話題都是問佢可不可以早半小時上堂之類,但有咩改 ...
我囡初中都係琴行學琴,但都有同老師whatapp,講的都是改時間/比賽/考試之類,老師是女的!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

複式洋房

如果只是傾上堂改時間之類很多老師也會這樣做的不用擔心太多

男爵府

回覆 angiehouse 的帖子

唔担心就奇,女老師梗係無問題,但男老師喎!個問題唔係應該先問家長的電話嗎?數年前我地果區已經知道有兩單補習社及私人上門補習的男老師非禮小學女生,仲上埋報紙!有些人好奇怪,咁大個人都唔識避嫌。

男爵府

謝謝各位回覆。

珍珠宮

小冬 發表於 18-4-21 15:10

唔担心就奇,女老師梗係無問題,但男老師喎!個問題唔係應該先問家長的電話嗎?數年 ...

你女初中定高中呀,甘你以後吾好找男老師,咩都用女老師啦,担心成甘,都要教個女吾好比電話号碼人,人問親比亞媽個電話号碼就岩啦

珍珠宮

小冬 發表於 18-4-21 15:10

唔担心就奇,女老師梗係無問題,但男老師喎!個問題唔係應該先問家長的電話嗎?數年 ...

咁樣唯有轉用女性老師吧
幸福肥師奶

別墅

angiehouse 發表於 18-4-21 18:43

你女初中定高中呀,甘你以後吾好找男老師,咩都用女老師 ...

同意!用人勿疑,疑人勿用
做老師被人咁諗都會大壓力,教得唔開心
咁擔心就揾翻*信得過*既老師

子爵府

回覆樓主

若果是中學生,多數老師會直接與學生聯絡,吾放心就轉女老師

大宅

我好介意, 最好還是聯繫媽媽.

大宅

針唔吉到肉就唔知痛, 有警覺性好啲,女系自已既, 擔心系好應該,出事先後悔, 已遲喇! 我囡囡都有系琴行學琴, 聽鋼老師說, 她們私下不可以跟學生聯絡,上課時間有改動,都要經琴行通知學生, 因為怕老師私下揾學生私下學琴, 不知道這男老師的用意好壞與否,防人之心不可無, 安全啲好。

大宅

如覺5安全咪轉老C, 其實真多老C直接WTS學生,
我都好明白防人之心不可冇.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mannok媽咪 發表於 18-4-21 23:23
咁樣唯有轉用女性老師吧

Agree

首頁

尾頁

跳至