婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說一路以來只用fb冇用ig(有開acc,但冇post過野),而且一直有加數字人同男家長輩,一直覺得佢地都唔會對我嘅私事太有興趣,所以不以為意,自從阿仔出世之後⋯一定會開始post有關囝囝嘅野啦,就開始發現d男家長輩會每個我既post都會秒like同留言⋯有時已經幾日冇post過野,但突然會有人like我幾星期前post嘅bb相⋯真心覺得好可怕⋯好似每時每刻都會俾人scan勻全身睇晒全相咁⋯
於是就開始轉投ig懷抱啦⋯當然有用佢地一起活動的相依然會放入fb交功課啦⋯當我開心咗個幾月之後⋯數字人竟然在ig開始follow我⋯仲即係like哂我所有post⋯天呀 佢點解會識開ig? 唔洗問都知道一定係隻菇教架....我用ig就係唔想不活在你的視線底下⋯阿菇我真係多得你唔少呀⋯狠d都要做一次,已經block哂數字人同男家長輩acc....唔好問我點解你個女睇到我d post 你睇唔到⋯要我講到明就唔好意思啦⋯你d仔女唔要私隱,但係我要架,就好似你d仔女會喺你屋企浄著住底衫褲通屋走,你又會覺得冇問題,但係我唔可能會同埋你都唔可能覺得冇問題咯,明白嗎?

複式洋房

所以我在網上fb ig都唔會post太私人既野,分享照片多數會用whatsapp同幾個朋友分享就夠

水晶宮

回覆樓主

唔會同男家嘅人add friend
我99 有add我,我privacy set佢咩都睇唔倒

別墅

Mandc 發表於 18-4-21 10:52

話說一路以來只用fb冇用ig(有開acc,但冇post過野),而且一直有 ...

Support

大宅

回覆樓主

完全無add 過我奶奶同男家親戚,佢加邀請我,但我一直都無加。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

根本當初就唔應該加99同男家長輩啦,依個係最錯嘅動作!

子爵府

回覆樓主:

經一事長一智
佢like咁你知佢睇咪算好,算好快知
最慘唔覺意佢睇,有日無拿拿搵個陳年舊po問你時,先知佢咁無聊乜都刨哂你啲嘢
所以真係一係唔好俾佢知,一係就block, 一係唔好po, 尤其勁得閒嗰啲奶奶

別墅

回覆樓主:

我99都有add我,我成日都照post FB,佢有佢睇到,我有我照POST ,仲有post佢個仔送嘢比我啦~我地去拍拖啦~小朋友既嘢啦~咁一直以嚟都相安無事,因為佢要話我的話,我做咩都死 咁做咩要因為99而咁多限制,話之你地睇到,我開心就得

大宅

Kikifai198 發表於 18-4-21 20:42
我99都有add我,我成日都照post FB,佢有佢睇到,我有我照POST ,仲有post佢個仔送嘢比我啦~我地去 ...

因為我個仔係俾婆婆湊,但係佢地留言會講婆婆湊得點點點,又話bb瘦又盛咁,會影響到其他人

別墅

Mandc 發表於 18-4-21 20:46
因為我個仔係俾婆婆湊,但係佢地留言會講婆婆湊得點點點,又話bb瘦又盛咁,會影響到其他人
...

呢D咁既人又係乞人憎d既,把口臭到死,block Q哂佢地就啱架喇,我99就醒既,佢唔會留言,佢會下次記得就兜口兜面比說話我聽,通常我會駁嘴

男爵府

話說一路以來只用fb冇用ig(有開acc,但冇post過野),而且一直有 ...

其實block 左係最好,佢又不知不覺

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

揀返private account吧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我主要用facebook,就算wechat都取消咗。

之前姑奶幫奶奶老爺同埋啲親戚開咗account,係咁加我做朋友。
隔咗一排我delete咗,佢哋又再加、我扮睇唔到。

原本冇乜所謂,因為我post嘅唔係啲咩好重要嘅嘢。不過佢哋就成日喺我個facebook度亂噏24

大宅

回覆樓主

我就係覺得我又唔會post啲咩重要野先加咗佢地⋯因為我自己嗰邊d長輩全部都有加都冇出事⋯我知佢地有睇⋯因為見面時佢地會關心咁講下話知道我地最近做過嗰d咩咩咩咁⋯只係打開個話題⋯完全冇壓力⋯

加佢地都係出於禮貌⋯唔想好似一開始就紥行馬對抗佢地咁⋯點知原來係好似吸毒咁⋯不可一不可再

珍珠宮

回覆樓主

以前關係好add左,
自從生左個仔99成日刨我fb
之後問我乜乜乜關於我寫既野,
有時寫係無聊野答到最後唔想答,
而家老公同佢屋企反左面又唔del得親戚,
有我仔女既相簿我block哂佢d親戚

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

aptcan 發表於 18-4-21 15:37
根本當初就唔應該加99同男家長輩啦,依個係最錯嘅動作!

好彩我老公個邊冇人有玩fb or ig

大宅

我都唔加架..講句粗口又唔得..呻下又唔得...唉

首頁

尾頁

跳至