自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

我唔鍾意佢,好嘈

男爵府

回覆樓主

我見過佢真人 好靚

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

件衫仲有對鬥雞眼

子爵府

佢本身個樣唔差,但呢個妝好醜樣
我無睇個節目,但在鄭秀文IG 見到佢唱歌條片...佢d 音係到(無走音) 但係唱得好夾硬...唱功同鄭秀文差太遠,等佢仲夠膽翻唱鄭秀文的歌!

翡翠宮

回覆樓主:

好老土。80年代

珍珠宮

dasy 發表於 18-4-21 21:02
陳敏芝都叫唱得好聽我終於明白點解樂壇會咁,總要拎佢同湯記比,
...

敏之唱得只是k房質素,聲底弱,欠感情,技巧弱!
朱聲線勝一籌,厚d,識賣下感情,一聽就知有唱開歌!但聲線未算突出!

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

ChloeMa 發表於 18-4-21 20:55
湯記把聲拆晒,仲好聽?

陳敏之話晒係小室哲哉入室弟子,雖然唔係繞樑3日,但都ok 喎。

唔係化,湯記唱得好過陳好多倍囉!陳直頭難聽,所謂嘅乜乜徒弟,算把啦!虛名嚟嘅啫

伯爵府

rayrayus 發表於 18-4-21 21:00
簡直係對湯寶如既一種侮辱 陳敏之唱同演咁多年都係九流,你講佢身型好我就冇說話好講 ...

身型得個高字,唔靚,個身好橫

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

garfield_pooh 發表於 18-4-22 09:03
唔係化,湯記唱得好過陳好多倍囉!陳直頭難聽,所謂嘅乜乜徒弟,算把啦!虛名嚟嘅啫
...

湯叫做職業歌手,把聲無 keep 好,爛晒。 有一次佢上 Albert au 節目,把聲又拆,高音唔到,低音不保,仲話開演唱會 雖然宜家叫做好dd,但都唔夠氣,個 range 好窄,同職業歌手有距離,我唔覺得有幾好。

珍珠宮

ChloeMa 發表於 18-4-21 20:43
化妝係誇張咗,但唱歌都ok 吖,好過湯記。

勁難聽喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 18-4-21 21:00
簡直係對湯寶如既一種侮辱 陳敏之唱同演咁多年都係九流,你講佢身型好我就冇說話好講 ...

佢甘多年都係show對腿啫
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

禁止發言

回覆樓主:

男爵府

豬潤嘴!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

唔怪之得啦! 不過敏芝個裝同唱歌真係唔多掂!

侯爵府

回覆樓主

我立眼以為李彩華

子爵府

回覆樓主

佢個樣濃妝下都睇得出殘

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

個鼻影打到想點

大宅

回覆樓主

真心話....勁難聽!

子爵府

回覆樓主

唱歌真係

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好肉酸

首頁

尾頁

跳至