自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

呃$

珊瑚宮

慢慢食,食完之後再坐四粒鐘,一拍兩散

子爵府

回覆樓主:

睇嚟呢間嘢係伏方面都幾出名。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20120421/16268822

挑戰九層窩夫 碟剩雪糕汁無免費
女大胃王投訴「甜牙牙」搵笨

港聞

【本報訊】45分鐘內吃完九層窩夫巨無霸,可免收費用兼獲頒證書!自認「大食」的20歲大學女生日前往旺角甜品舖「甜牙牙」「挑機」,結果在限時一分鐘前食完整個窩夫,卻被店員指她沒有飲下溶掉的雪糕不算完成,需要收錢。事主不滿「雪糕汁都要舔埋」的規定,認為店舖搵笨。
記者:徐雲庭、譚志輝

「甜牙牙」推出九層窩夫巨無霸,如挑戰者於45分鐘內吃光,可免收費用並獲頒證書。 讀者提供圖片

挑戰九層窩夫的20歲李小姐就讀大學二年級,是朋友眼中的大胃王。朋友得知旺角廣華街三號「甜牙牙」甜品店有挑戰窩夫巨無霸活動,遂叫她參與。李女本周二(17日)下午2時許,偕友人正式到甜牙牙挑戰,點了九層窩夫巨無霸。
該巨無霸售160元,餐牌上寫明:「挑戰者必須於限定45分鐘完成整個巨無霸,未完成者必須付全數哦!完成者免費兼有Cert(證書)!」該九層窩夫每層夾雜不同生果、忌廉、朱古力餅、朱古力醬、糖漿及杏仁碎,面層有兩球大雪糕及鮮果。

燒焦窩夫難以入口

李等了75分鐘後店員端出九層窩夫,她先將面層兩大球雪糕移到另一隻碟,方便一口雪糕送一口窩夫食用。其間她吃了半塊燒焦窩夫後,覺得「好難入口,一路食想作嘔」。李曾要求店員替她更換,店員另給她一整塊,「我已經食咗半塊,所以我搣番一半冇食!」最終她在44分鐘食完整個窩夫,但店員指碟子剩下溶掉的「雪糕汁」,她沒飲下故未算完成要付款160元,李無奈埋單。
她事後越想越不忿:「冇可能要人飲埋啲溶咗嘅雪糕,小朋友都知雪糕溶咗已經係壞咗唔食得!食唔晒輸咗要畀錢我接受,但我喺限時食晒,話我冇飲埋啲垃圾就唔公道!」她事後患了腸胃炎屙足兩日。

男爵府

舖租,人工

用戶要求終止服務

回覆樓主

認住晤幫襯
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

回覆樓主:

呢間嘢,真係好麻麻。

侯爵府

回覆樓主:

間店咁都做得出

珍珠宮

mocha20150323 發表於 18-4-22 12:00
我去過呢間,差到爆,同朋友食左一次,又係笑到我朋友肚痛!!

咁佢都比咗好多歡樂回憶你哋

洋房

回覆樓主

嘩!好嬲

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

別墅

回覆樓主:

睇相個豆花好似唔係超市買果隻 size, 係更細果隻!!??

侯爵府

回覆樓主:

去打邊爐叫豆腐,也試過一盒百福上

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

去食日本野有芝麻醬豆腐
都係見店員拎盒百福百腐
再淋d芝麻醬就完成
一碟野收你$30

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我都食過一間用百福。

佢無錯,做生意就要賺到盡,
但我食過一次後,永不再幫襯。

伯爵府

babyhoi 發表於 18-4-22 11:30
fb睇到呢個post,
真係笑左
十蚊三盒既可以賣$34,

咁都得

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

見到
諗起 香港航空 飛機餐 有百福豆腐花食

水晶宮

回覆樓主

我堂食過士多啤梨yoghurt 溝百福豆腐花....原來未算最hea嘅出街食甜品

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呃錢

首頁

尾頁

跳至