夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

纯好奇……有小孩和冇小孩會如何處理呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

…………

大宅

男人這方面容忍力好弱, 應該會分開機會較多

琥珀宮

綠帽,我諗有無小孩都離婚吧

瑪瑙宮

咁 ge 女人唔會留佢喇, 至多爭撫養權. 女死女還在.

男爵府

回覆樓主:

樓主遇過?

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

venf 發表於 18-4-23 10:40
男人這方面容忍力好弱, 應該會分開機會較多

一啲啲咋。有啲都好忍得。

大宅

Mrs周 發表於 18-4-23 14:34
一啲啲咋。有啲都好忍得。
忍得果啲, 係米其實自己都有再另一半咋?

papa408    發表於 18-12-28 11:51

男爵府

venf 發表於 18-4-23 16:13
忍得果啲, 係米其實自己都有再另一半咋?

好多女人都會原諒個老公一次兩次,但男人應該半次都忍唔到,所以呢個世界邊有公平

大宅

大约廿年前我身邊真係有一對結咗幾年的夫婦,女的同有女友的上司認真搭上,仲想同老公離婚,當時2個都係廿零,冇小孩,但女方係家庭經濟支柱,兩個都分別同我傾,個男好担心真係會分開,我同佢講唔使担心,只要你唔介意,個女係會回頭,因為我覺得上司只是逢場作戲,到最後佢地都和好至今……所以我反而覺得ftm好冇安全感,因為好多野都係經濟主導

男爵府

yau2012 發表於 18-4-23 23:12
大约廿年前我身邊真係有一對結咗幾年的夫婦,女的同有女友的上司認真搭上,仲想同老公離婚,當時2個都係廿零, ...

其實每個人既性格、每個家庭環境都唔同,不能一概而論,你朋友算好彩,可以救得到。

翡翠宮

畀面勳章

有時,男人的容忍度可以比女人更高。以前識過一對男女,男的中意到個女發癲,個女不斷出軌,兩人不斷分手/復合,後來終於結左婚,但個女又出軌,翻撻舊男友,搞離婚同舊男友結婚,之後又翻撻前夫,同當時老公離婚,再同前夫結婚...

後來年紀漸漸大,個女冇市場,先叫穩定下來。
日日是好日

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

親人
冇小孩

原本諗住原諒重新一齊, 但個女人兩邊都想要(做人妻又做老板小三)
結果放手, 個賤女人連奶奶比既龍鳳鐲都想攞走(SURELY NOT!)

大宅

mother904 發表於 18-4-24 07:20
有時,男人的容忍度可以比女人更高。以前識過一對男女,男的中意到個女發癲,個女不斷出軌,兩人不斷分手/ ...
咁應該要係女神同兵既關係先得喎

男爵府

peggypeggy820 發表於 18-4-24 11:40
親人
冇小孩

真係好仆街

男爵府

mother904 發表於 18-4-24 07:20
有時,男人的容忍度可以比女人更高。以前識過一對男女,男的中意到個女發癲,個女不斷出軌,兩人不斷分手/ ...

當局者迷,佢地玩得開心就得。

大宅

亮燈 發表於 18-4-24 07:00
其實每個人既性格、每個家庭環境都唔同,不能一概而論,你朋友算好彩,可以救得到。
...都唔知係好彩定唔好彩 ,要視乎你自己點諗, 因為個女人 係孭起成頭家嘅經濟 ,個男人 雖然都 都有工作 ,但收幾乎係用曬喺自己 的 嗜好上

男爵府

yau2012 發表於 18-4-24 13:04

總之一個願打、一個願挨,佢兩個玩晒就冇問題喇!都係果句:條路自己揀,仆街唔好喊!

大宅

peggypeggy820 發表於 18-4-24 11:40
親人
冇小孩
女人都想做齊人😆

大宅

venf 發表於 18-4-24 11:40
咁應該要係女神同兵既關係先得喎
女 神同兵嘅關係唔係咁㗎, 女神只係用來拜, 唔掂得㗎! 兵要聽吩咐做事 ,得閒派D福利就得! 而呢個女人心理應該有啲問題 ,佢永遠都係貪戀舊物, 唔肯向前, 所以呢個女人唔會係一個成功嘅人! 又或者有啲心理變態添,佢 唔要嘅舊物,當有其他人睇上嘅時候,佢就想搶返

首頁

尾頁

跳至