親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

大阪其實都去過幾次如果留係市區就只係得到shopping再shopping。。

今次買咗個五days嘅pass。。我就決定跑遠一點點。。而且七月尾都算係桃嘅成熟時間所以我就決定去埋岡山

22/7 (日) HKG 01:45 ~~>KIX —> 換pass (Kansai Wide Pass 5 days) —> 白濱站 —> Nissan—> toretore market —> 湯樂庵 晚餐

23/7 (一) 湯樂庵早餐 —> 千疊敷 —> 三段壁 —> Adventure World —> Nissan —> 白濱站 —> JR 和歌山站 —> Hotel Granvia Wakayama

24/7 (二) 早餐 黑潮市場—> 和歌山遊 —> JR 新大阪站 —> hotel vischio osaka by granvia —> 晚餐。松阪牛肉M

25/7 (三) 早餐 —> 奈良 —> 天王寺 —> 心齋橋 —> 晚餐?

26/7 (四) 早餐 —> 岡山 —> 桃茂実苑 —> 難波 —> 晚餐?

27/7 ( 五) 早餐 —> 木津更市場 —> KIX 18:45 ~~>HKG

木津更市場。。。我未去過。。是否要非常早去到? 去完翻翻酒店。。。其實仲有咩好去處先至出機場呢?

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

Sukebe 發表於 18-4-23 11:16
師姐, 如果你遲過 11:00 至入到 Adventure, 可能比較趕忙.

姬路城去過未 ? 如果去, 為左用盡 Pass, 奈良可 ...

如果第一日去完toretore market
。。。是否應有時間去埋三段壁個d小景點?咁樣第二日就全力早上adventure world?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

第五日剩係摘桃

瑪瑙宮

大廚勳章

1928mickey 發表於 18-4-23 12:29
第五日剩係摘桃

我未知啊。。。預咗去岡山一日囉。。好似話有間aeon
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 18-4-23 12:36
我未知啊。。。預咗去岡山一日囉。。好似話有間aeon

岡山城> 後樂園> 行完Aeon >晚餐 > 酒店

男爵府

回覆樓主

請問機會撘咩入白濱同車費,thx

瑪瑙宮

大廚勳章

沙比仔 發表於 18-4-23 12:45
請問機會撘咩入白濱同車費,thx

我買5天wide pass
9000円。。。可以去晒下面圖嗰啲地方。。其實如果淨係白濱來回已超10000yen
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

1928mickey 發表於 18-4-23 12:40

你意思係晚餐都留喺岡山食才返到大阪?等我睇吓咁夜有冇車返大阪先
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

seaheart88 發表於 18-4-23 13:44
你意思係晚餐都留喺岡山食才返到大阪?等我睇吓咁夜有冇車返大阪先
...

以為你在岡山留宿麻,
去奈良睇乜,改早一天去岡山,訓醒過埋小豆島

伯爵府

seaheart88 發表於 18-4-23 13:44
...

岡山去大阪唔遠,一小時左右車程,Ok啦!不過最好劃定位先

wcpcelia    發表於 18-4-23 14:37

伯爵府

1928mickey 發表於 18-4-23 12:40

又一日了

伯爵府

seaheart88 發表於 18-4-23 10:52
大阪其實都去過幾次如果留係市區就只係得到shopping再shopping。。

今次買咗個五days嘅pass。。我就決定跑 ...

不如係岡山或京都住喇,除非你一定要去大阪shop一轉先舒服。

c兄説姬路城都可以去下,我都覺得 ,但夏天可能好熱

瑪瑙宮

大廚勳章

hennyyoyo 發表於 18-4-23 14:48
不如係岡山或京都住喇,除非你一定要去大阪shop一轉先舒服。

c兄説姬路城都可以去下,我都覺得 , ...

我不想成日搬酒店。。。

已經又白濱一晚。和歌山一晚。。。返大阪就3晚。。。。如果岡山或京都又轉好累。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

hennyyoyo 發表於 18-4-23 14:15

Kansai wide pass 好像不能劃位。。。只能自由席
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

hennyyoyo 發表於 18-4-23 14:15

新大阪搭早班新幹缐夠哂

寶石宮

seaheart88 發表於 18-4-23 15:00
我不想成日搬酒店。。。

已經又白濱一晚。和歌山一晚。。。返大阪就3晚。。。。如果岡山或京都又轉好累。 ...

其實我會留晚岡山較舒服,但又搬

寶石宮

hennyyoyo 發表於 18-4-23 14:48

c兄説姬路城都可以去下,我都覺得 , ...

夏季姬路城行上天守閣幾

子爵府

2024年龍年勳章

你好! BOOK 了7月尾去自由行,
樓主可否分亨下你最後個行程表給我參考? 我整個行程主一間民宿(大板). 也想在港買5天pass, 網上有BLOG也看了, 想問是否應在港買埋其他景點門票? 謝謝!

首頁

尾頁

跳至