想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

同老婆結婚一年 依家準備生小朋友因為我地結婚前沒有做任何檢查
咁我地就想係生小朋友之前去做孕前檢查
我有上網查過資料 發現孕前都係得女性
我唔係太明白 男仔唔係都需要檢查?
另外想問下有無介紹邊間檢查比較好?
同老婆都係新手

子爵府

回覆樓主

家計會有男女都驗

洋房

回覆 Daisywong313 的帖子

家計申請左啦 聽人講不是太好 同埋預約要3個幾月
因為打算早少少

別墅

Hoka4108 發表於 18-4-23 12:38
同老婆結婚一年 依家準備生小朋友因為我地結婚前沒有做任何檢查
咁我地就想係生小朋友之前去做孕前檢查
...

del

洋房

回覆 stevetime 的帖子

有無介紹? 因為上網搵唔到 (可能我唔識搵啦)

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

stevetime 發表於 18-4-23 13:07
CHing, 男女都可以做懷孕前檢查,男既都要驗精子,睇下質量
最好比較多幾間,家計會就好似話冇驗地 ...

家計會有驗地貧,因為我老公係隱性地中海貧血,不過佢地驗精子方面標準唔係依照世衛指標,所以建議樓主都係出面再搵多個驗好d

別墅

回覆樓主

男人會幫你驗精 。女人會幫你驗幾次血。我仁安做。搵李天照教授。教授好有經驗 ,會幫到你地

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Hoka4108 發表於 18-4-23 13:39

美邦同毅力係比較出名做呢啲檢查嘅,妳可以google下

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Hoka4108 發表於 18-4-23 13:39

已經2014年,價錢唔太update不過可以參考下

https://wow.esdlife.com/space.php?uid=44077&do=blog&id=194132

大宅

我系家計會做的,佢有吾同的PLAN,貴D的PLAN驗精就跟世衞標準。
一定要2個人一齊做GE。但我揀左平PLAN。

女性其實驗的好基本野,男性就話驗精驗血驗尿,女性驗血驗尿。

別墅

回覆樓主

我們當時就咁去仁安揀婚前檢查驗,但男的沒有驗到精子,兩個只係抽血驗基本plan,因為嗰醫生建議我們試咗咗,真係試咗一段時間都唔中,先考慮驗精子都未遲,不需咁快決定驗精子情況,以免帶俾自己壓力。

我們照聽醫生咁講,又真係好快中咗,所以結果老公從來都無驗過精子的。

首頁

尾頁

跳至