樓市動向

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

今日見主任好順利 ,文件都齊哂,等s2

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

amysnlee 發表於 18-4-23 14:19

恭喜 ,我都好緊張, 驚帶小文件

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

amysnlee 發表於 18-4-23 14:19

請問你見左幾耐?

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 14:52
請問你見左幾耐?

大約半個鍾左右

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 14:46
恭喜 ,我都好緊張, 驚帶小文件

我跟佢信中嘅文件照執,全部影定去,原來我仔大學個d助學金係會計收入的,會將個數除12黎計,我自己都計漏左,好在都唔會超額,個刻幾驚會超囉,真係一額汗,好彩咁岩今日亞仔下午去學資署交表,有帶係身,就出去影番個copy就可以啦,所以基本上文件都齊哂

翡翠宮

amysnlee 發表於 18-4-23 14:57

我跟佢信中嘅文件照執,全部影定去,原來我仔大學個d助學 ...

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 15:04

提提你一樣野,因為我同亞仔銀行結餘係網上online印前一天結餘,但網上只顯示到戶口no,係無戶口名,佢會對我地張提款卡no,所以如果online印出黎嘅話,最好帶定薄仔或提款卡比佢對番

翡翠宮

amysnlee 發表於 18-4-23 15:21

提提你一樣野,因為我同亞仔銀行結餘係網上online印前一天 ...

thx , 我都諗緊要上網 print, 因為冇簿仔

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 15:25
thx , 我都諗緊要上網 print, 因為冇簿仔

咁就要帶定提款卡比佢對啦,我係有薄仔嘅,但要前一日嘅結餘,星期日跟本打唔到薄,加上我老公個薄仔,今朝打薄都係打到21號,佢22號無郁過,我今朝打都只係顯示到21號,又唔會顯示到打薄日期,所以我入錢落去再打過,咁就顯示到啦!所以如果前一日無郁過戶口就要郁一郁先得,不過online印就無呢個問題,因為印出黎有顯示到日子的

翡翠宮

amysnlee 發表於 18-4-23 15:32

咁就要帶定提款卡比佢對啦,我係有薄仔嘅,但要前一日嘅結 ...

好, 多謝提醒

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 16:12
好, 多謝提醒

我都預祝你順順利利,快d上樓安居樂業

洋房

amysnlee 發表於 18-4-23 19:03

多謝amysnlee的提醒,見完主任終於鬆口氣,靜待上樓的佳音

伯爵府

梁娜娜 發表於 18-4-23 19:21
多謝amysnlee的提醒,見完主任終於鬆口氣,靜待上樓的佳音

見完真係個人都鬆哂

洋房

amysnlee 發表於 18-4-23 19:25
見完真係個人都鬆哂

輪到我緊張了

翡翠宮

amysnlee 發表於 18-4-23 19:03

唉 我老公岩岩先講話比公司簽果張薪金証明書,明天都未必有得拎 , 唔知帶稅單得唔得

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 19:43
唉 我老公岩岩先講話比公司簽果張薪金証明書,明天都未必有得拎 , 唔知帶稅單得唔得 ...

咁又真係唔知洗唔洗後補啦…我有比公司填交左呢份就ok,稅單反而無問我攞黎睇

伯爵府

梁娜娜 發表於 18-4-23 19:30
輪到我緊張了

你幾時見

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 18-4-23 19:43
唉 我老公岩岩先講話比公司簽果張薪金証明書,明天都未必有得拎 , 唔知帶稅單得唔得 ...

我覺得因為稅單只顯示全年總數,無顯示到每月薪金,所以佢收我張薪金證明,稅單就無問我攞

翡翠宮

amysnlee 發表於 18-4-23 19:52
我覺得因為稅單只顯示全年總數,無顯示到每月薪金,所以佢收我張薪金證明,稅單就無問我攞
...

唉, 我有糧單同稅單,一齊帶去先, 唔得睇下可唔可以後補, 成個星期都簽唔到

洋房

amysnlee 發表於 18-4-23 19:50
你幾時見

我2號下午兩點見

首頁
12345...7

尾頁

跳至