懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 MiaChanWS 的帖子

樓主唔好太傷心! 我5月4日照陰超,都確實係無胎芽,只有生長緊的胎囊和蛋黃。5月7日開始流血,持續肚痛。今朝仲有組織排出。我無休息,堅持上班,肚痛都照放飯。
人生不如意事,十常八九。

努力呀!!

別墅

MiaChanWS 發表於 18-5-11 17:21
剛去完私家再照,小天使已離開左😢

明白你的傷心也明白你工作上的難處。
希望你快點重拾心情,養好身子。
小天使會等合適時機再來臨。
好好保重。

別墅

回覆樓主

我尋晚都排左個胎。大家要好好養身,之後再黎過!抖好後希望好快再中,加油

複式洋房

最辛苦係呢種, 想放假都無人頂替到既工作.. 到時有咩事點算? 產檢呢? 難道唔放假唔照? 建議以後有懷孕計劃都係提早辭職先.. 或者轉做寬鬆d既工作。
我之前都有流血流啡, 完左第3個月先停, 一樣有工作, 但上司好好, 想請假即批, 之前試過請3日, 搭埋星期6,日同紅日, 都成個幾星期拎左黎休息.
有左最緊要就係休息..

大宅

事件跟進,令我心情上上落落.....
7/5 返政府覆診話胎囊有少許增長但不見胚胎及營養囊,話好大機會已流走,話一星期再返黎覆診確實。
11/5 去私家覆診時陰超結果同政府醫生講一樣,叫我有心理準備等睇政府報告。
14/5 返政府睇突然同我講話好明顯見到胚胎及營養囊,可能真係生長得慢少少,叫我俾我機會佢,一星期返再返去覆診。
21/5 再返政府睇佢話見唔到閃閃,個胚胎都好似無大,俾定引產方法說明俾我返去睇,等一星期後返去再照。

當我接受左事實時又俾返希望我,但之後你又要令我失望...

首頁

尾頁

跳至