自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

搬屋,師傅話按摩椅入唔到舊屋lift ,但明明之前送貨無問題,點算呀點算呀?有咩解決方法?求集思廣益, 感謝各位!
(已拆兩條手臂)

水晶宮

回覆樓主:

樓梯呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當初新買可以搬入LIFT, 而家話入唔到LIFT, 個C夫.....

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

janicewong888 發表於 18-4-23 18:14
搬屋,師傅話按摩椅入唔到舊屋lift ,但明明之前送貨無問題,點算呀點算呀?有咩解決方法?求集思廣益, 感 ...

送貨冇問題,依家搬屋有問題,有嘜可能

大宅

yucl_hk 發表於 18-4-23 18:31
有$比佢, 就幫到妳

唔通真係想r tips ?!佢哋就咁放棄左....而家我要call第二間搬運公司再搬,但係好驚又係同一個問題

男爵府

janicewong888 發表於 18-4-23 18:34
唔通真係想r tips ?!佢哋就咁放棄左....而家我要call第二間搬運公司再搬,但係好驚又係同一個問題
...

有無”拉直”左個 seat 先入?

大宅

回覆樓主:

我上搬屋係搵返osim 搬, 雖然貴d, 但有保障。 你試下按摩椅間公司,睇下安唔安排到。

複式洋房

回覆樓主:

送貨時,分開好多件喺門口先整合,所以先送到

公爵府

2023年兔年勳章

janicewong888 發表於 18-4-23 18:34
...

又唔可以咁講嘅,我都試過自己搬梳化去掉,真係好辛苦嘅。

有試過幫人搬雜物入迷你倉,見佢地成張按摩椅,記得係無拆開,真係好難搬嘅。

咁樣搬法,分分搬完都整爛。

男爵府

你有無試過摺埋個按摩椅個椅背,摺咗張椅薄啲就會入到Lift。

子爵府

拆把手,拉直張椅,打側跟轉湾入門

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

拆脚未?

公爵府

2024勳章

janicewong888 發表於 18-4-23 18:14
搬屋,師傅話按摩椅入唔到舊屋lift ,但明明之前送貨無問題,點算呀點算呀?有咩解決方法?求集思廣益, 感 ...

有啲款手柄位可拆

大宅

回覆樓主

我試過反而唔係拉直椅背,係要瞓低椅背,即係好似變咗張床咁,然後垂直佢好似棟企咗嘅1字咁推入lift,攪掂咗。

子爵府

...

r tips就唔會放棄啦

搬屋既,花咁多時間同你試
不如快手做完佢好過

做多半個鐘,幾個人每人分得幾多tips

珍珠宮

回覆樓主:

按腳果part 可以拆的,拆左未?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

寶石宮

2023年兔年勳章

Flovena 發表於 18-4-23 18:48
我上搬屋係搵返osim 搬, 雖然貴d, 但有保障。 你試下按摩椅間公司,睇下安唔安排到。
...

首頁

尾頁

跳至