夫婦情感

跳至

首頁
12345...39

尾頁

大宅

多謝大家關心,我其實選擇做,唔係說信哂呢種事,我係咁睇,一種寄托,一種希望,就算最後唔得,我都叫盡哂力。
另外,希望某人唔好係咁pm 我,問我使唔使sp.
最好,再一次多謝大家

侯爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 13:48
多謝大家關心,我其實選擇做,唔係說信哂呢種事,我係咁睇,一種寄托,一種希望,就算最後唔得,我都叫盡哂 ...

你可以講下,如果真係離婚你會點嗎?經濟上,住屋上,心理上等等?

男爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 00:08
知道,當初佢死口唔認,其後我說我睇到佢地對話,佢就說離婚。我真係咩都試過,希望今次最後希望(和合)會成 ...

真係要離婚時,再唔想都要面對。經濟住屋湊女等問題要諗下點做。最初嘅日子一定好難捱,可以搵野學令自己日子變得充實冇時間諗,最難捱日子總會過去。

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 13:48
多謝大家關心,我其實選擇做,唔係說信哂呢種事,我係咁睇,一種寄托,一種希望,就算最後唔得,我都叫盡哂 ...

既然係咁, 你不如問實佢想點, 好過你做尼樣做果樣等運到.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公提出離婚可能係大你或一時心慌,
分析下,佢現在對你和個女點?
如果佢對你地唔好,
何必留住件廢柴?

複式洋房

其實就算佢返埋你身邊又如何?
大家係咪真係可以當乜事都冇發生過?
佢係咪又以後唔會再有第2個?
真係好返左你會有更加多"為什麼"!

大宅

回覆 衝勁BB 的帖子

我選擇做,想同佢一齊番,唔係因為錢,我自己有自己事業,講搵錢,我同佢差唔多,大家收入五萬幾,我同佢一樣都有一層樓,如果離婚,唯一唔同,係我要收番層樓自住。我明大家係為我好,但我要的唔係錢,係我仲愛佢。希望大家明白,世界上唔係咩都講錢

侯爵府

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 15:46
回覆 衝勁BB 的帖子

我選擇做,想同佢一齊番,唔係因為錢,我自己有自己事業,講搵錢,我同佢差唔多,大家 ...

你將個焦點放錯曬,佢出軌,你地之間肯定出現左問題,而個問題係乜?你知道未?是否可以解決到?
與其花甘多時間求神問卜,不如花多d精力去處理你地既問題好過啦

子爵府

回覆樓主

四x神喱啲唔好亂黎,你拜完唔還好大鑊!到時搞到一身蟻仲衰過離婚!唔好拜啲邪神呀!

男爵府

明白樓主既心態,支持你咁做,因為起碼你試過所以既方法,如果都係唔得,都唔會後悔,不過樓主,唔好無了期咁等同去做呢D野,你要SET一個時間俾自己,如果到左都係無效,你就要堅強地放棄

翡翠宮

岚月亮 發表於 18-4-24 15:53
你將個焦點放錯曬,佢出軌,你地之間肯定出現左問題,而個問題係乜?你知道未?是否可以解決到?
與其花甘多 ...

樓主對自己既 focus 錯左
樓主對網友討論既 focus 亦錯埋
乜差都錯哂
咁希望滿天神佛幫到你,善哉善哉!

水晶宮

回覆樓主:

咁你應該結婚前就俾算命師批吓你哋八字夾唔夾嗰啲啦。。。。

而家先來求仲有用? 黃大仙有冇話你哋過到呢關就可以白頭到老呀?

水晶宮

回覆樓主:

有一種真愛係對方開心自己就開心, 你可唔可以容忍佢去尋開心?

如果你單單係想獨佔佢, 擁有佢。。。。咁你都唔係好愛架咋

子爵府

回覆樓主:

其實樓主係覺得無法可施,所以想用某啲力量將老公拉返來身邊

但,人,其實真係可以咁樣控制到個結果嗎?

我覺得如果好想佢同返你一齊,不如做啲更實在啲嘅嘢

瑪瑙宮

如果你可以求神问卜和合去cool 佢番黎,咁果个女人都可以求神问卜和合拉番走佢喇。

男爵府

mini1204 發表於 18-4-24 16:52
樓主對自己既 focus 錯左
樓主對網友討論既 focus 亦錯埋
乜差都錯哂

十分同意。樓主似乎唔明我講咩,我只不過叫佢作最壞打算,咁真係要離婚啦,都要諗住邊同點樣照顧小朋友,到分開時已有晒心理準備就唔使咁徬徨。同埋要考慮分開後經濟好正常,唔代表佢用盡方法要挽回婚姻係為錢。可能我表達得唔好令佢誤會啦。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

委屈求全, 佢都唔會珍惜你呀, 咁又何必呢, 點解唔挺起胸膛飛咗佢, 活得俾佢好!!!

水晶宮

Vanessawong1314 發表於 18-4-24 15:46
回覆 衝勁BB 的帖子

我選擇做,想同佢一齊番,唔係因為錢,我自己有自己事業,講搵錢,我同佢差唔多,大家 ...

其實有無諗過你幫之間係有乜問題?

連重心問題都唔解釋, 復合又會長久嗎?

今日A小姐走左, B小姐明天都會介入。
天空之城, 快樂之地

大宅

Vanessawong1314 發表於 18-4-23 23:19
同老公結婚三年,上年囡囡出世,到上兩個月見到佢同女下屬的親密電話,果下好迷失,搵過心理醫生,搵過社工 ...

咁迷信嘅

首頁
12345...39

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊