家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我老豆已過超過六十五,近期想幫細佬做首期買層樓俾細佬但係老豆太老銀行唔批,細佬人工唔高,過唔到壓力測試,
可以點搞好?

水晶宮

回覆樓主

細佬唔好買樓住
爸爸年紀已經大,唔好要佢孭啦
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

jasmineoj 發表於 18-4-25 10:31
我老豆已過超過六十五,近期想幫細佬做首期買層樓俾細佬但係老豆太老銀行唔批,細佬人工唔高,過唔到壓力測 ...

叫令弟量力而為,唔好搞老人家了。

子爵府

Daeng 發表於 18-4-25 13:13
叫令弟量力而為,唔好搞老人家了。
我細佬係乜都唔care 果種,老豆堅持想買咋

水晶宮

jasmineoj 發表於 18-4-25 13:25

咁就簡單啦,你爸爸都冇銀行肯借,唔使諗咁多了,安享退休生活吧
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

jasmineoj 發表於 18-4-25 13:25

If your younger brother does not care, then he just live witn dad in whole life. No need to buy the house.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

細佬咁唔CARE,佢係咪有心有力供樓架?
活在當下,愛得及時

子爵府

jasmineoj 發表於 18-4-25 10:31
我老豆已過超過六十五,近期想幫細佬做首期買層樓俾細佬但係老豆太老銀行唔批,細佬人工唔高,過唔到壓力測 ...

試下問多幾間銀行, 以我所知就算65歲以上,只要有兩位高收入人士做擔保人,100%絕對可以借到錢

子爵府

PandaVV 發表於 18-4-25 13:37
If your younger brother does not care, then he just live witn dad in whole life. No need to buy the ...
佢係同老豆同住嘅

子爵府

baby668 發表於 18-4-25 15:13
試下問多幾間銀行, 以我所知就算65歲以上,只要有兩位高收入人士做擔保人,100%絕對可以借到錢
...
原來有呢招,多謝你因為我盡量都唔想自己出面借...

大宅

回覆樓主

如果老豆年事太高嘅,可以睇下佢有冇樓囉 !銀行出入數、同埋首期個方面會唔會俾多啲

首頁

尾頁

跳至