在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩個女由婆婆湊。大女一年班,考試差唔多包尾,細9月返n班,月入3萬,大女唔肯要姐姐,婆婆就晒兩個小朋友所以兩個好曳,比你會轉全職嗎?但又怕少左份收入唔夠

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

如果辭職家庭經濟無壓力都ok~

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

你話小朋友好曳, 係去到咩程度? 小朋友係咪會聽你講? 自己湊就應該會好啲嘅, 但要睇下你有無經濟壓力啦
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主情況真係要轉做ftm,自己跟返兩個女。

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

kmskyu 發表於 18-4-25 14:20
兩個女由婆婆湊。大女一年班,考試差唔多包尾,細9月返n班,月入3萬,大女唔肯要姐姐,婆婆就晒兩個小朋友 ...

冇經濟壓力既話, 炒左個姐姐, 自己湊好d.

冇可能要婆婆唔去遷就小朋友. 但大女一年級就成績差, 之後好難追, 俾其他同學笑到冇自信會仲難搞. 自己湊番未必保證到成績會好好 (有d 小朋友係由外人教好d, 自己教會兩敗俱傷), 行為會好好, 但至少叫自己儘左力.

大宅

回覆樓主

自己跟返會好啲,靠老人家教到幾多野?
我女一歲幾俾婆婆湊而家叫左婆婆做阿媽我個心有幾痛c6一啲都唔明,返工咁辛苦為乜。有得跟就自己跟。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

大女點解唔肯要姐姐?呢個係父母決定,唔係個女想定唔想!有姐姐做下家務,婆婆唔洗咁辛苦,你有時間就可以轉注睇佢地功課,時間好用好多。

大宅

回覆樓主:

多謝各位意見,我知道應該點好啦!

首頁

尾頁

跳至