婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Huuu 發表於 18-4-27 13:27
我:工作+99
c6: 工作+99

無第三者不如兩公婆出短trip輕鬆下重建關係?為99離婚太不值呢

公爵府

回覆樓主:

又一個成功破壞左兒子婚姻的99.不知道99知不知道香港是法律之都?知不知道兒子即將不見一半身家?兒子剩下一半的身家再要重新組織及供養新的家庭,經濟上不是更緊張了嗎?會不會影響99的家用?99他日年老中風柯c柯尿,將由新媳婦來承擔照顧的責任嗎?(人地嫁左無耐對99根本無感情可言,人地肯倒C倒尿嗎?)名符其實的害人又害己呀!

男爵府

Huuu 發表於 18-4-27 13:27
我:工作+99
c6: 工作+99

你老公係咪壓力大所以爆煲呀?

在你老公角度:

人到中年,轉工唔易,所以即使有工作壓力都要頂硬上。

阿媽無得揀,話曬生養自己幾十年,無得唔要。

老婆同阿媽嘈,向我爆阿媽D野,返親屋企都係投訴阿媽,搞到耳仔不得安寧,好煩。

但三樣野之中,唯獨是老婆係簽紙就可以分開,咁咪就係揀離婚囉。

我係女人,我都明錯不在你,99搞咁多野出黎,你只係講番俾老公知,過程當中難免有好多唔好聽既說話。你好無辜,我明!

但呢個世界其實係點?你細個果陣覺得呢個世界黑白分明,壞人會有報應,現實係呢個世界係有好多灰色地帶,超速駕駛導致多人死亡既司機,到頭來坐幾年監就出番黎。

係,無錯,99咁做的確係錯。但你想做既係咩先?係維護你段婚姻,而唔係要老公做法官,判99錯,99錯又點呢?結果就係無結果!但老公對你既感覺又差左!

我估受工作同99影響,JM你都好耐無開開心心。回想當初老公點解願意同你結婚?相信都係因為同你一齊開心又舒服,回想一下宜家老公同你一齊係點?

無人會唔鍾意開心同舒服既家,只要你放得低99既諸般不好,能夠俾到開心同舒服你老公,你老公自然知道點維護你!你老公幾十歲人,邊個為佢做過D咩,其實心知肚明咖!

男爵府

Jm你同你老公都壓力爆煲。
如果可以。唔好離婚住, 但你就搬返娘家住一排, 有仔女掉比 99 睇。
Resign 份工, 放自已一個長假, 去一個人的旅行, 結識下新朋友, 睇下個世界。
有時人大左比責任困住, 好易迷失左自已。

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

樓主好似無小朋友架。

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

樓主,你仲愛你先生,可以挽回就挽回,唔得的話,你都要堅強呀。

伯爵府

我唔知樓主嘅往事,
但婆媳問題係死結,
要解開呢個結一係個男人識得放開個阿媽(唔係叫佢完全唔理呀),
一係個女人死忍至個99拜拜囉.
日日返屋企都唔開心,
咁嘅婚姻一定唔係我想要嘅.
既然無小朋友我揀離婚,
如果個男人真係愛你,
佢會諗辦法去解決,
反之,一味得你好愛佢又有乜意義?

男爵府

fattymama 發表於 18-4-30 09:31
我唔知樓主嘅往事,
但婆媳問題係死結,
要解開呢個結一係個男人識得放開個阿媽(唔係叫佢完全唔理呀),

講得好到位,事實如此!

首頁

尾頁

跳至