興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我最近身邊朋友越嚟越多上身心靈堂,而且好多大牌子都講身心靈,你地多唔多人學?

我自己有上催眠,冥想課同能量課,令我以前嘅控制慾同燥底少左好多,而且我嘅小朋友靈性好高,而家小朋友好有智慧。

禁止訪問

複式洋房

jac.m 發表於 18-4-27 22:04
有冇學過npl?

無呀,聽就聽得多,你係NLP?

子爵府

我都有學催眠,但冇物點用過

複式洋房

回覆樓主

我多數自己催眠自己(emoji) 當肥左要瘦嘅時候用

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 kenby_kamm 的帖子

請問 樓主 可否分享你小朋友有智慧嘅例子嗎? 想學!謝謝。

大宅

回覆樓主

我學reiki,SRT,最近學埋Akashic record,現在日日開record睇前世有乜問題,之後用reiki清下唔好既野,脾氣好左,放下了好多無謂執著,我覺得好值得學!

禁止訪問

大宅

吹吹水 發表於 18-5-8 17:56
請問你起邊到學,學費貴唔貴,難唔難學,其實我有興趣,但唔知點入手學好。
...

我全部都唔係香港最岀名嗰幾間學的,facebook香討都有好多身心靈課程,你可以比較下!(請d要正宗要排名既人不要插我!)
Akashic record係學左reiki之後第三眼強左,之後睇書自學,如果只幫自己睇,其實唔洗俾幾千蚊上堂學Akashic 的

禁止訪問

洋房

十年前有學南傳佛教禪修, 包食宿任比/唔洗錢
但近年見香港開始有人借身心靈模糊不清混水摸魚
冇乜理論根基, CUT左好多好重要技術上嘅理論, 段章取義CUT頭CUT尾就攞嚟收幾千蚊教人
舉例香港靜觀課程, 書局有書賣, 淺藍色封面, 佢地識得走去南傳佛教偷師, 人地冇收佢錢
佢地搞D COURSE出嚟收幾千蚊, 效果又差過人
我覺得d野開始唔係咁正道

侯爵府

msckw 發表於 18-5-8 16:00
我學reiki,SRT,最近學埋Akashic record,現在日日開record睇前世有乜問題,之後用reiki清下唔好既野,脾氣好 ...

點樣開record 睇前世
可唔可以介紹多啲
我對脾氣好左呢方向好有興趣

大宅

吹吹水 發表於 18-5-8 21:20
謝謝你,可否分享吓你心得。

我都只係學左半年,唔敢講有乜心得,不過如想改善情緒、減少負能量,可從reiki入手,之後再修其他法門,如有宗教信仰,其實可以兩者並存,無衝突的

大宅

Lopopo 發表於 18-5-10 08:57
點樣開record 睇前世
可唔可以介紹多啲
我對脾氣好左呢方向好有興趣

你可以先上網了解下什麼是akashic record,再買本同名既書試下跟住d步驟做,可能因為我有學reiki,加上我前幾世都係有修練呢方面既野(呢樣我係開左record睇先知道),我第一次睇書跟住做就已經睇到畫面了。
了解左前世因,就會明白點解會有今世果,明白因果後你會睇通好多,放下左部份無謂的執著和怨恨,不過當然我仲有好多貪嗔癡未解決啦!

複式洋房

jpwy 發表於 18-4-29 20:30

請問 樓主 可否分享你小朋友有智慧嘅例子嗎? 想學!謝謝。 ...

囡囡其實真係我地兩夫妻嘅老師,有一次我同老公真想喺房入面嗌交,突然間阿囡走入嚟話:「你地兩個做咩企喺度?你地準備嗌交呀?唔好嗌交啦,開心番先啦」 哈哈,嗰下真係感到越pure 越敏感,而且好有智慧咁化解左一場衝突

複式洋房

回覆樓主:

你覺得學催眠有冇用

大宅

回覆 msckw 的帖子

請問 Akashic Record 嘅書有冇中文版, 我D英文麻麻地, 驚深得制 睇唔明, tkx

複式洋房

chantaikei27 發表於 18-5-15 20:30
你覺得學催眠有冇用

我自己覺得幾有用,催眠係個技巧,令說話表達得更好,而且用喺小朋友身上好有用,例如想佢去改善行為,學完催眠後會識講正面語句,再加上咩時候再加強個訊息,語氣、能量點去配合,令催眠指令更有效(emoji)(emoji)

複式洋房

dragonsun 發表於 18-5-17 11:16
回覆 msckw 的帖子

請問 Akashic Record 嘅書有冇中文版, 我D英文麻麻地, 驚深得制 睇唔明, tkx

我有個同學睇到阿卡西紀錄,佢話係channeling 就知,睇書睇唔到每個人嘅紀錄

大宅

sorry, 唔係好明, 意思係經冥想還是reiki guide? 我學過reiki, 可否指導一下? tks

首頁
12345...7

尾頁

跳至