婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

睇唔到將來,睇唔到個男人有幾受你,只睇到成家都係有病!
隱憂一家三口情緒病,你身處其中,遲早你都有!
第二,遺傳學上來講,下一代有機會亦大!
比我即離

男爵府

你C6一次嘗試都冇做。
祝你快快忘記佢,重新生活

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-4-29 02:31
咁都重要諗好唔好離婚,你唔係吖……我覺得你走得遲!
咁結婚一年住邊?
...

Agree, 呢家人隨時爆,仲留?

複式洋房

fairyfloss 發表於 18-5-23 10:26
你C6一次嘗試都冇做。
祝你快快忘記佢,重新生活

尋晚同好朋友食飯,提及我要離婚的事,她第一個反應是說恭喜!我好像突然間叮一聲夢醒了,她說這個人很自私,根本就沒有想過我。即使我很愛他,但是他其實只愛自己,朋友說脫離這一段關係會對我更好。

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章

回覆 kplett 的帖子

恭喜你重新, 讓自己重新出發找尋一個懂你, 錫你的人, 祝福

公爵府

kplett 發表於 18-5-25 10:11
尋晚同好朋友食飯,提及我要離婚的事,她第一個反應是說恭喜!我好像突然間叮一聲夢醒了,她說這個人很自 ...

連你的好朋友都恭喜你,再加上bk的所有JM都是一面倒的叫你離婚,證明你離開他是正確的選擇(不可能所有的人都一齊睇錯人呀?)要好好愛自己,從新上路找個正常D的男人。

複式洋房

kplett 發表於 18-5-25 10:11
尋晚同好朋友食飯,提及我要離婚的事,她第一個反應是說恭喜!我好像突然間叮一聲夢醒了,她說這個人很自 ...

Sis,你離開是對的,自私的是他們,很病態的一家,也看不出你老公有多愛你,如果繼續一齊,就如他們所說,你會更痛苦,未有小朋友又何必迎合他們,何必好人好姐一個正常人要跟佢地果套,相信任誰也不會願意跟佢地生活。

不過有一點,如果你要返去執野一定要你家人或朋友陪同,我怕佢地發癲乜都做得出,怕你有危險!

長痛不如短痛,像你一個咁理性又自立的女仔,又抵得諗,更好的在你眼前

希望你早日找到幸福,第時再同大家分享你的幸福,記住,行到呢部係佢地造成,你冇對唔住任何人,再勉強一齊就真係對唔住自己父母同真心對自己的人

共勉之

複式洋房

mon1130 發表於 18-5-26 01:17
Sis,你離開是對的,自私的是他們,很病態的一家,也看不出你老公有多愛你,如果繼續一齊,就如他們所說, ...

謝謝你的鼓勵!
承你貴言,希望我早日可以找到新的幸福

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

kplett 發表於 18-5-18 22:45
今天我們兩人終於見面,我們平靜地協議離婚,他說會找律師去處理。
愛一個人,就是希望對方會開心。婚姻把 ...

恭喜你。 精神病會遺傳的,不要影響下一代。走得好!

複式洋房

bananaGi 發表於 18-5-28 00:08
恭喜你。 精神病會遺傳的,不要影響下一代。走得好!

今朝見到尋日尖沙咀好彩酒樓單嘢,個老公懷疑老婆出軌,竟然去用通衢水淋人。
原來有啲人發癲真係乜都做得出。
一句話自己精神病,可能就乜嘢責任都唔使負,對我哋呢啲正常人好唔公平!

公爵府

kplett 發表於 18-5-28 07:50
今朝見到尋日尖沙咀好彩酒樓單嘢,個老公懷疑老婆出軌,竟然去用通衢水淋人。
原來有啲人發癲真係乜都做得 ...

你搬入他們家住,就好似一個正常人掉入一個精神病院,任你有千般的道理也說不清,因為他們家裡所有的人都不按常理出牌,你一個人再有道理也是對牛彈琴,所以說,你走得快好世界。

水晶宮

回覆樓主

成全佢,放自己一條生路

珍珠宮

kplett 發表於 18-5-28 07:50
原來有啲人發癲真係乜都做得 ...

一般人真係唔識同佢地相處,有意外就慘啦。

生小孩子仲慘,傳埋俾個細!
總之 恭喜您有得走!

伯爵府

想生BB熱投

走得快好世界
你無必要嫁入去受罪

伯爵府

想生BB熱投

走得快好世界
你無必要嫁入去受罪

大宅

回覆樓主

我媽都有嚴重情緒病,非常明白你,極恐怖同難頂,我都差啲比佢逼癲

我相信離開你會得到更好,加油,祝福你

複式洋房

終於開到啦 發表於 18-5-30 23:47
我媽都有嚴重情緒病,非常明白你,極恐怖同難頂,我都差啲比佢逼癲

我相信離開你會得到更好,加油,祝福 ...

你如何處理自己的情緒呢?我覺得很難控制自己的情緒不要受別人影響

大宅

kplett 發表於 18-5-31 09:43
你如何處理自己的情緒呢?我覺得很難控制自己的情緒不要受別人影響

我一夠18歲就搬走左,我媽唔肯食藥根本完全溝通唔到

其實無辦法控制到,我媽係會特登做啲野出嚟逼我發癲

大宅

回覆樓主

好彩妳最後都係離婚!一個有情緒病已經夠!仲要離多兩個……妳老公都根本不為妳考慮也無辦法承擔一個丈夫責任!

首頁

尾頁

跳至