夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 16:29
多謝(emoji)(emoji)

唔使客氣

男爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 16:30
希望真係行到個步, 我自己有能力可以好好教呀仔。
如果我爭得贏呀仔

平常心啦!爭得到固然好,就算爭唔到都冇辦法,唔好太執著,順天而行,重過新生活,活得精彩就得喇!

複式洋房

亮燈 發表於 18-5-5 16:37
唔使客氣

船到橋頭自然直, 不過我都相信自己係可以既(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 16:50
船到橋頭自然直, 不過我都相信自己係可以既(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

一定得,你有咁既能力,自然有自信。 努力呀!

複式洋房

亮燈 發表於 18-5-5 17:05
一定得,你有咁既能力,自然有自信。 努力呀!

承您貴言, 感謝感謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 17:14
承您貴言, 感謝感謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

唔使客氣,一定成功,到時話我知啦!

瑪瑙宮

回覆 Banana1111 的帖子

佢存在有乜價值? 祝你早日踢走件廢物, 同呀囝過更好的生活.

我 ex 又係咁架, 佢做裝修有時無工開, 幾日又好, 幾个月又好, 乜都唔理等我放工做, 前世欠佢, 尼 d 死佬真係好意思錢又搵唔到, 屋企又要做大爺, 走左我安樂好多.

伯爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 14:45
剛剛買左樓冇幾耐, 但老公喺剛剛簽按揭同日辭職丶真係好唔想, 因為經濟壓力真係怕afford 唔到。佢冇做野 ...

唔返工,家務又唔做俾我都頂唔緊,一個女人甘辛苦,到最後都無得到理解

子爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 14:45
剛剛買左樓冇幾耐, 但老公喺剛剛簽按揭同日辭職丶真係好唔想, 因為經濟壓力真係怕afford 唔到。佢冇做野 .. .
想當年佢欠人幾十萬債我同銀行借比佢還左先 ----> 佢有前科.... 還晒未?

依家又唔理野 ----> 我想話妳知, 佢應該好難再改到.

層樓有無佢名? 有就麻煩..... 希望無... 一陣又欠人錢, 比銀行賣左妳間屋就大鑊!! (妳真係諗清楚)

如果有, 妳叫佢取消名心比妳,當還錢比妳.

佢靠妳, 仲有資格小你, 咩人來? 妳真係唸清楚, 佢已經靠唔過, 有錢唔好再過佢手.

複式洋房

亮燈 發表於 18-5-5 17:26
唔使客氣,一定成功,到時話我知啦!

一定會話你知(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Nancy20090615 發表於 18-5-5 17:59
回覆 Banana1111 的帖子

佢存在有乜價值? 祝你早日踢走件廢物, 同呀囝過更好的生活.

價值?!我諗佢覺得自己好有。佢次次嘈起上黎都講野都好狠毒, 有叫過我跳樓,佢只會令我愈來愈心淡。 今次鬧咬, 佢話最憎我反口覆舌, 其實係咪有病呀,我從來冇話過佢乜都唔駛理係佢自己唔理,佢就話自己忙, 銀行要office hr做野, 佢根本冇時間,我乜都搞晒點解要重複做。我搵既野唔代表係最好, 再者我話佢上網係24小時冇限制, 最緊要係佢根本冇心做同理,大安旨意我搞晒, 而且從來都唔會就我, 就算想當年我大住肚, 喊到嘔晒佢都可以唔理我繼續鬧,佢只會添加我既煩惱, 好同意你佢走左仲好仲輕鬆

大宅

回覆樓主

走咗先知你好,走啦!何苦這樣對自己?

伯爵府

回覆樓主:

咁暫時駛唔駛養埋個老公?

複式洋房

hamsterma 發表於 18-5-5 22:15
唔返工,家務又唔做俾我都頂唔緊,一個女人甘辛苦,到最後都無得到理解
...

我有時真係谷到爆, 我會發下脾氣只會覺得我野蠻同發癲, 話話下我仲要加粗口, 完全冇d諒解, 我真係好羨慕年地個老公所有家務都會做, 乜都唔駛理, 一個星期都好呀, 從來都冇, 我前世 肯肯定殺左佢全個家族, 今世要還

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-5-5 22:51
想當年佢欠人幾十萬債我同銀行借比佢還左先 ----> 佢有前科.... 還晒未?

D錢還晒呀, 容許我講過佢老母, 佢老母真係好q痴線, 幾個仔囡都係咁廢, 不過仲廢係我咁都擇。
層樓冇佢名, 但錢係一齊借, 如果佢欠錢, 我層樓都會比人拍賣(emoji)(emoji)(emoji)
係呀, 我養佢但佢唔覺,佢覺得只係用緊之前d錢, 佢永遠都係對得—-》 純粹佢自己覺得, 我唔覺
錢佢都覺得係佢自己還, 但佢唔諗下d生活費係我比晒
而且我深信佢唔會改到,錢已經唔敢過佢手(emoji)

複式洋房

little_angels 發表於 18-5-5 23:24
走咗先知你好,走啦!何苦這樣對自己?

都未必, 佢好大男人永遠覺得自己冇錯, 只係我不可理喻

複式洋房

fivebeanrice 發表於 18-5-5 23:25
咁暫時駛唔駛養埋個老公?

絕對要, 但佢唔覺,佢認為只係用緊之前儲d錢,自己感覺良好

男爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 23:08
一定會話你知(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

謝謝!等你好消息

子爵府

Banana1111 發表於 18-5-5 23:33

D錢還晒呀, 容許我講過佢老母, 佢老母真係好q痴線, 幾 ...
講事實, 妳如果有能力, 分開有機會搵過更好的! (我唔係想教人分開, 只係分析.... 因睇得太多故事了...)

當然妳們當中涉及感情, 小朋友, 時機, 和其他因素, 未必咁易, 加油呀!! 要向有希望的方向出發, 人要進步的!

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-5-5 23:42
講事實, 妳如果有能力, 分開有機會搵過更好的! (我唔係想教人分開, 只係分析.... 因睇得太多故事了...)

當 ...

我都明,您都係幫我錫分析, 我都唔會隨便話離就離,但人去到一個點真係忍冇可忍就要爆。我唔介意佢做得好唔好, 或成功與否, 我只係想知係冇有心做,咁好明顯。
如果再係咁, 我寧願一個人同呀囝自由自在, 好過咁落佢, 最慘係狠狠的影響個囝, 係最唔想既

首頁
12345...6

尾頁

跳至