婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

佢 99 早已移居加國,婚前只見過一兩次,99 性格係點佢都唔清楚。

到朋友有左 99 開始發功,成日哦住要佢地返加大拿,要俾個孫佢湊。生左都未坐完月不停叫同 bb 申請 passport 話要帶個孫走。

朋友都好忍得,bb 一歲左右終於爆發,佢 99 一定要帶走個孫,重講到明朋友搶走佢個仔,佢要搶走朋友個仔.........

其間朋友老公好似無件事咁,唔覺得佢阿媽有問題,朋友忍左兩年終於頂唔順還返個老公俾佢 99 做乖乖仔...........

離婚後佢老公對個仔不聞不問,好彩朋友有份唔錯既職業,一毫子都唔要個老公都可以獨力照顧個仔。

有時心想我 99 都極品,攪到個仔都頂唔順要搬走,估唔到有更癲既 99 要新抱唔好過..........

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

99係變態,但最過份係個c6

呢啲c6唔要都罷,點可能俾老母帶走自己個仔,而家唔係講緊九龍帶走去,傻的嗎

公爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 12:24
佢 99 早已移居加國,婚前只見過一兩次,99 性格係點佢都唔清楚。

到朋友有左 99 開始發功,成日哦住要佢 ...

你朋友的老公根本就是廢柴,早就應該掉去堆田區。

chunsamyuen821    發表於 18-5-7 15:30
Nasaph    發表於 18-5-7 13:08

大宅

youjump 發表於 18-5-7 12:45
99係變態,但最過份係個c6

呢啲c6唔要都罷,點可能俾老母帶走自己個仔,而家唔係講緊九龍帶走去,傻的嗎:u ...
無想過做老公既完全唔出聲,由得個阿媽鍾意做乜就做乜,有無想過另一半既感受。

大宅

美之選468 發表於 18-5-7 13:04
你朋友的老公根本就是廢柴,早就應該掉去堆田區。
長痛不如短痛,離婚後條路係會辛苦,好過有個廢柴係身邊。

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 13:45
無想過做老公既完全唔出聲,由得個阿媽鍾意做乜就做乜,有無想過另一半既感受。
...

一個廢嘅媽寶!叫佢媽攬住個仔,絕子絕孫啦!

大宅

真係有個感覺佢地係借肚生仔咁

子爵府

成件事最痴線係佢老公,定係佢老公一早想離婚唔想負爸爸責任,先叫阿媽出手?
錫個仔又點會俾佢去加拿大

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 14:01
真係有個感覺佢地係借肚生仔咁
家下佢地連仔同孫都唔養,唔似

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 happy4everever 的帖子

有可能你朋友個老公都唔太喜歡小朋友, 所以佢媽想帶走個仔都冇反應, 可能佢係求之不得(唔使養唔使揍)。離左婚對個仔不聞不問就可想而知啦!

大宅

凍奶茶少奶 發表於 18-5-7 14:10
成件事最痴線係佢老公,定係佢老公一早想離婚唔想負爸爸責任,先叫阿媽出手?
錫個仔又點會俾佢去加拿大
...
只知朋友生完 bb 後一直都唔開心,聚會已經唔多見佢老公,fb 亦都好少更新。

再有更新時就係宣布離婚,慶幸無爭撫養權。

大宅

凍奶茶少奶 發表於 18-5-7 14:10
家下佢地連仔同孫都唔養,唔似
都叫有佢地既 DNA............

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 15:04
只知朋友生完 bb 後一直都唔開心,聚會已經唔多見佢老公,fb 亦都好少更新。

再有更新時就係宣布離婚,慶 ...
爭乜鬼,根本果2母子唔係想爭孫,係夾計想你朋友走

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 15:04
都叫有佢地既 DNA............
拿拿林改名,唔好再見佢地,都痴線
唔俾錢養又唔照顧就想有仔有孫咁開心?

大宅

Jin2012 發表於 18-5-7 14:42
回覆 happy4everever 的帖子

有可能你朋友個老公都唔太喜歡小朋友, 所以佢媽想帶走個仔都冇反應, 可能佢係 ...
唉........朋友唔夠硬淨真係俾佢地迫死都似

大宅

凍奶茶少奶 發表於 18-5-7 15:05
爭乜鬼,根本果2母子唔係想爭孫,係夾計想你朋友走
當中發生過咩事佢地三個先最清楚,又何必做到咁絕..........

大宅

凍奶茶少奶 發表於 18-5-7 15:07
拿拿林改名,唔好再見佢地,都痴線
唔俾錢養又唔照顧就想有仔有孫咁開心?
改名唔難,但改姓氏會唔會難攪呢? 

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 15:15
改名唔難,但改姓氏會唔會難攪呢? 
要爸爸同意先可改,但改左名,佢搵到的機會會減低

子爵府

happy4everever 發表於 18-5-7 12:24

到朋友有左 99 開始發功,成日哦住要佢 ...

廢柴老公不要也罷,叫佢返加拿大搵阿媽飲奶啦
幾時先上到車.....

子爵府

回覆樓主

我覺得個老公根本都唔想湊仔,所以由得奶奶咁做。如果個男人係錫仔既根本stop左個奶奶,離左婚都唔會對個仔不聞不問

首頁

尾頁

跳至