懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

amfam 發表於 18-5-13 05:43
我今日7w3冇心跳,醫生話多數長唔到... 我都想問咩係黃金三個月

因為通常小產後會好容易再懷孕,但為左比子宮休息,醫生通常會叫你黎m兩次後先好開工,所以叫黃金三個月

複式洋房

回覆樓主:

我既情況都好似, 第一胎,4月5日發現bingo , 但琴日產檢最終確定冇心跳,胎size 都只係 0.4 cm ,實際應該有10-12w,雖然之前檢查結果都不似預期,但我地仍有信心bb 黐實我地,直到私家醫生再三確定唔得時, 我同老公心情由天堂一下拋到地獄,醫生話應該可以自己排出, 不出所料,見完bb 最後一面,琴晚就開始流血,流左唔係好多,而家又停左流血,我考慮緊入唔入醫院食藥好.... 請問有咩建議? 自己觀察多2日, 定入醫院婦科?

喊左一晚後,而家收拾心情計劃下一步,我同老公都深信, bb 會再更好既時刻再來臨,大家加油(emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主

加油啊,小豆b下次會準備好再來到你地身邊。養好身體!

別墅

好好休息,令自己身體恢復更好,小豆b會再到你身邊!

大宅

回覆樓主

你的聲音上天會收到的,你們加油

大宅

回覆樓主

我都係剛流產,14/5去醫院照,當時7週,聽到心跳,但15/5夜晚流血,半夜入院,流好多血塊,BB 走左啦,兩天內有興奮變到痛心,真係好心痛,我已高齡,唔知仲有無機會了,現在只希望把子宮內的血塊組織排出。

複式洋房

回覆樓主:

我太太都係甘,由有到無真係好心痛,佢自己會諗起都哭,我同佢講:最緊要養好自己身體先,唔好諗甘多,佢依家係屋企休息緊,下星期再去覆診。想問問甘嘅情況,應該食D咩野,我唔係好識

男爵府

Kinkiivbb 發表於 18-5-7 23:34
小豆B你好,你是爸爸媽媽的第一胎。
在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物 ...

加油吖,好好調理身體
take care

大宅

回覆 Kinkiivbb 的帖子

好奇怪,好多人係第一胎比較不穩,但只要康復進度良好好快就會成成功,醫生話身體仍然處於於懷孕時既狀態,所以下下一胎會更穩及更易懷孕。

洋房

macylaw82 發表於 18-5-15 16:08
我既情況都好似, 第一胎,4月5日發現bingo , 但琴日產檢最終確定冇心跳,胎size 都只係 0.4 cm ,實際應 ...

大家加油呀,我上星期六去私家照左排清晒了,我都好感恩,祝大家快d回覆好回來,再做孕媽媽!

洋房

macylaw82 發表於 18-5-15 16:08
我既情況都好似, 第一胎,4月5日發現bingo , 但琴日產檢最終確定冇心跳,胎size 都只係 0.4 cm ,實際應 ...

快機入醫院check清楚,再排清才好,祝身體快點好回來,大家加油,吾好咁傷心,會好回來的!

複式洋房

樓主要振作 好好休養 坐好月調理好 bb好快會番番黎

洋房

kelvinwong1 發表於 18-5-20 13:19
我太太都係甘,由有到無真係好心痛,佢自己會諗起都哭,我同佢講:最緊要養好自己身體先,唔好諗甘多,佢依 ...

我休息左12日,都係食清淡既蒸肉餅,蒸雞同菜心。吾好飲凍野,可以既飲下雞湯。流清左後就食薑醋少少,最重要休息多d吾好喊太多,會入風呀!
丈夫呢個時候好緊要,要向好方面想,有好身體寶寶就會再回來(emoji)(emoji)

洋房

ceo234 發表於 18-5-20 14:59
回覆 Kinkiivbb 的帖子

好奇怪,好多人係第一胎比較不穩,但只要康復進度良好好快就會成成功,醫生話身體 ...

希望如你所講,小豆二寶要再回來呀,我會努力養好身體的(emoji)(emoji)

洋房

bubblebear 發表於 18-5-23 16:21
樓主要振作 好好休養 坐好月調理好 bb好快會番番黎

知道,我會重新振作,努力養好身體,相信吾好既事已成過去,期望將來更順利(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至