懷孕前後

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

cpycpyhelen 發表於 18-5-10 13:20
其實真係唔痛架,你當比蚊針左下就得,如果醫生要你打可能真係要安排你入院,睇你食野控制成點,同埋要教 ...

我屯院,因為我飲糖水成12.4,而家戒口餐前4.幾,餐後其實合格,但我返工要體力所以跟本長期好肚餓狀態又唔敢食,所以早幾日覆診問佢可唔可以餐後食小小,佢話可以!咁下個月1號再睇下我加左野食有無好d!
我自己預左都會比佢捉入去!因為我食得小又餓到手震做野辛苦,食得多又超,勁煩

男爵府

少理阿爸 發表於 18-5-10 14:11
我屯院,因為我飲糖水成12.4,而家戒口餐前4.幾,餐後其實合格,但我返工要體力所以跟本長期好肚餓狀態又 ...

佢叫我小食多餐囉,但其實我每餐都唔飽肚架,但佢話可以餐同餐中間食小食但食完都唔會有飽既感覺

別墅

regent9 發表於 18-5-10 00:45
我15周就中左啦

你咁早知嘅?咁之後點呀?
---------------m@-@m---LSY-----

大宅

mlsy921 發表於 18-5-10 20:41
你咁早知嘅?咁之後點呀?

係啊!暫時一星期吉兩日手指自己驗血糖

別墅

csc1016 發表於 18-5-10 06:52
我威爾斯。請問有冇話讀數幾高要入院。我下星期一去醫院聽兩個講座,之後先派覆診期紙,唔知嗰朝有醫生紙 ...

哦⋯我唔知幾多度入院呀,不過好似係要買機!我第一胎都無嘢呀,係今胎先中!飲糖水前4.7,飲完就9.1喇!我都未安排聽講座,所以唔知之後會點跟進!唉....煩。
---------------m@-@m---LSY-----

別墅

cpycpyhelen 發表於 18-5-10 08:26
係呀,如果你本身係健康院產檢既,甘佢就會將你比返醫院跟進血糖依樣,我家姐都係咁,不過都要睇返醫生點 ...

唉,見姑娘都係要拮手指喇!

別墅

少理阿爸 發表於 18-5-10 14:11
我屯院,因為我飲糖水成12.4,而家戒口餐前4.幾,餐後其實合格,但我返工要體力所以跟本長期好肚餓狀態又 ...

你又係屯院呀?你幾多週呀?我都係屯院呀!而家25週咋!佢要求你餐後要幾多度呀?你之前糖水測試時都係飲完先超?

大宅

mlsy921 發表於 18-5-10 20:54
你又係屯院呀?你幾多週呀?我都係屯院呀!而家25週咋!佢要求你餐後要幾多度呀?你之前糖水測試時都係飲 ...

我問過姑娘,糖水係會比食野高d,正常餐後指數5-7!
我17w

別墅

regent9 發表於 18-5-10 20:45
係啊!暫時一星期吉兩日手指自己驗血糖

咁你糖水測試超左幾多度呀?咁一星期2日都ok嘅!不過你點解會咁早知道有糖尿嘅?

大宅

mlsy921 發表於 18-5-10 20:47
哦⋯我唔知幾多度入院呀,不過好似係要買機!我第一胎都無嘢呀,係今胎先中!飲糖水前4.7,飲完就9.1喇!: ...

9.1戒口就可以

別墅

少理阿爸 發表於 18-5-10 20:57

我問過姑娘,糖水係會比食野高d,正常餐後指數5-7!

哦.....你17週咁早有糖水測試嘅?
咁你而家1星期拮幾多次手指呀?

別墅

少理阿爸 發表於 18-5-10 21:00
9.1戒口就可以

係?我其實已經不停介口!我第一胎無介口無事,今胎有介口就中左!哈哈,好奇怪!

大宅

mlsy921 發表於 18-5-10 21:01
哦.....你17週咁早有糖水測試嘅?
咁你而家1星期拮幾多次手指呀?

我上胎都中麻,所以高危d早d飲!
咁你又唔洗太擔心
一星期兩次

別墅

少理阿爸 發表於 18-5-10 21:02
咁你又唔洗太擔心
一星期兩次

哦....聽到你咁講都安心好多!唔該晒你!大家一齊加油啦!

大宅

少理阿爸 發表於 18-5-10 21:02
咁你又唔洗太擔心
一星期兩次

放鬆心情,無咩大不了,太緊張就無謂!
我上次生完都正常返!
我姑奶第一胎就生先知搞到好大獲,引發埋毒血症

男爵府

mlsy921 發表於 18-5-10 20:47
哦⋯我唔知幾多度入院呀,不過好似係要買機!我第一胎都無嘢呀,係今胎先中!飲糖水前4.7,飲完就9.1喇!: ...

我雖然星期一先聽講座,不過今天開始都自戒了。只是不知食少咗嘢,係咪真係唔會超標。

大宅

csc1016 發表於 18-5-10 21:05
我雖然星期一先聽講座,不過今天開始都自戒了。只是不知食少咗嘢,係咪真係唔會超標。
...

朝早食下三文治,食下幾塊消化餅,或者食飽d行半粒鐘都無乜事

男爵府

mlsy921 發表於 18-5-10 20:50
唉,見姑娘都係要拮手指喇!

係呀⋯⋯你要日日吉定係隔日吉呀

別墅

少理阿爸 發表於 18-5-10 21:05

放鬆心情,無咩大不了,太緊張就無謂!

下?你姑奶臨生先高血糖呀?咁好危險喎!

別墅

cpycpyhelen 發表於 18-5-10 21:16
係呀⋯⋯你要日日吉定係隔日吉呀

未知呀!都未見,不過見親姑娘都要拮啦!

首頁
12345...15

尾頁

跳至